Luftrenare

Purify

Stort test av Sveriges mest sålda luftrenare: Här är vinnaren

Bästa luftrenaren på svenska marknaden är en innovation från Luleå, Ozoneair Purify.
Det visar ett test av de sju mest sålda luftrenarna.
Men varför presterar den så bra – och vem behöver en luftrenare hemma?
Här är allt du behöver veta om luftrenare.

Läs mer om luftrenaren som är bäst i test

Luftrenare Ozoneair Purify

Luftrenare Purify 30

4490:-

Luftrenare för rummet där du spenderar mest tid, nämligen sovrummet.

Kapacitet:

30 m²

Ozonfunktion:

Reningslägen:

2

Luftrenare Ozoneair Purify

Luftrenare Purify 60

5990:-

Dubbla reningsstyrkan, inte priset. Bästa luftrenaren för allergiker och sovrummet.

Kapacitet:

60 m²

Ozonfunktion:

Reningslägen:

2

Luftrenare Ozoneair Purify

Luftrenare Purify 120

7990:-

Hälsosäkra hela hemmet på autopilot med vår kraftigaste luftrenare.

Kapacitet:

120 m²

Ozonfunktion:

Reningslägen:

3

Allt fler svenskar skaffar en luftrenare hemma för att hålla inomhusluften fri från föroreningar, allergiämnen och andra skadliga partiklar. Men vilken luftrenare är egentligen bäst i test?

Andas in skadliga partiklar

Tidningen Villalivet, Sveriges största villatidning, har nyligen testat de sju bäst säljande luftrenarna på den svenska marknaden – och utsåg storsäljaren Ozoneair Purify 60 till vinnare. Luftrenaren är en svensk produkt från Luleåföretaget Ozoneair som utvecklat den i nära samarbete med forskare på Luleå Tekniska Universitet. Purify renar inomhusluften effektivt med ny teknik.

”Ozoneair Purify 60 utmärkte sig i alla kategorier och stack ut som en överlägsen luftrenare. Vad gäller låg ljudnivå, områdestäckning, luftreningskapacitet och förbrukningsvaror är denna bättre än samtliga de andra luftrenarna i vår testgrupp”, skriver Villalivet efter sitt test.

Här kan du läsa hela Villalivets test

Vår luftrenare förstör skadliga partiklar

Luftrenare vardagsrum

Därför behöver vi luftrenare

En luftrenare gör luften i våra hem mer fräsch och hälsosam. Dålig inomhusluft är en hälsorisk som ger var femte svensk fysiska besvär, enligt Folkhälsomyndigheten*. Det kan handla om trötta, svidande ögon, kronisk nästäppa samt förvärrad astma och allergi.

 

Inomhusluften innehåller nämligen olika föroreningar och allergiämnen, som ventilationen ska hålla på en acceptabel nivå. Men hela 78 procent av svenska villor och 50 procent av flerbostadshusen har bristfällig ventilation, visar en rapport från Boverket.

Här är hälsoriskerna

Luftföroreningar klassas av WHO som det största enskilda miljöhotet mot vår hälsa. Partiklarna kommer från bland annat trafik och industriutsläpp. Men föroreningar kommer också inifrån hemmet i form av flyktiga organiska föreningar – ämnen som släpper från byggmaterial, färger, möbler, mattor, elektronik och annat i våra hem. De kan orsaka huvudvärk, trötthet och koncentrationsstörningar.

 

En annan hälsorisk är fukt och mögel. Enligt Folkhälsomyndigheten uppger 19 procent av svenskarna att de bor i bostäder med synliga fuktskador, synligt mögel eller mögellukt.

Så fungerar vår luftrenare

Purify renar aktivt luften omkring dig – utan att behöva passera genom luftrenarens filter. Därför kan föroreningarna stoppas innan de ens börjar sprida sig i din omgivning. Dessutom förstör Purify luftrenare de minsta partiklarna som HEPA-filter inte kan fånga upp.

Inuti luftrenaren

De minsta partiklarna och gaserna som passerar genom luftrenarens unika reningskammare elimineras direkt.

Utanför luftrenaren

Oxyplasma® utsöndras. Nu renas alla utrymmen och ytor som vanliga luftrenare inte kommer åt. 

I hela utrymmet

Oxyplasma® ger ett konstant, ljudlöst och påtagligt skydd mot hälsofarlig inomhusluft.

Nästa generations luftrenare

Vad är det som skiljer Ozoneair Purify från andra luftrenare, och gör den överlägset bäst i test i Villalivets granskning?

 

Johan Lundberg, vd och grundare av Ozoneair, beskriver luftrenaren som ”en hälsorevolution” eftersom den tar reningstekniken till en helt ny hygienisk nivå.
– En traditionell luftrenare fångar upp föroreningar med ett filter, främst damm. Men problemet är att många hälsofarliga partiklar är mikroskopiskt små, så de passerar genom filtret och cirkulerar ut igen i rummet, säger han och fortsätter:

– Purify har en egenutvecklad och patenterad reningsteknik som tidigare bara använts inom hälsovården och på sjukhus. För första gången blir den nu tillgänglig för privatpersoner i deras hem. Den förstör föroreningar som är 1000 gånger mindre än vad traditionella luftrenare kan fånga upp.

 

Resultatet blir konstant och kraftfull klinisk luftrening i luften och på ytor – en rening som också känns direkt i hemmet:
– Tänk dig den friska, krispiga luften i fjällen eller vid havet, säger Johan Lundberg, som alltid har bott i Luleå där han startade teknikföretaget Ozoneair 2018.

Vem har nytta av Purify?

– Alla som vill ha ett hygieniskt hem och värnar om sin hälsa, eftersom luftrenaren destruerar allt från virus och bakterier till mögelsporer och allergiämnen som pollen och kvalster. Extra bra är luftrenaren för dig som är drabbad av astma och allergi. Den är också effektiv mot lukter och passar därför dig som har husdjur, vill slippa matos eller unken lukt, till exempel i sommarstugan.


Eftersom Purify är nästintill tyst kan du ha på den dygnet runt. Många har den i sovrummet för att andas in frisk luft hela natten.

Ozoneair Purify Luftrenare

Drar mindre energi än en Glödlampa

Vissa luftrenare drar mycket energi och påverkar därför elräkningen. Men energieffektiva Ozoneair Purify drar mindre el än en Glödlampa. Du slipper alltså oroa dig för att energikostnaden ska stiga i taket vid dygnet-runt-användning.

Manual och support på svenska

Ozoneair Purify är barnsligt enkel att använda. Du ansluter den till ett eluttag och kan enkelt slå av och på den samt välja nivå på rengöringen. Manualen är på svenska, och ringer du supporten får du hjälp av Ozoneairs medarbetare i Luleå.

Testa Ozoneair Purify i 30 dagar med full returrätt. Vid köp gäller två års garanti.

Här kan du välja modell

Vad är Ozoneair?

Ozoneair är ett norrländskt teknikföretag med huvudkontoret i Luleå. Med innovativ teknik och i nära samarbete med Luleå Tekniska Universitet och EU:s innovationsfond utvecklades Purify, Sveriges bäst säljande luftrenare.

*Länk till Folkhälsomyndighetens rapport:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/publicerat-material/publikationsarkiv/m/miljohalsorapport-2017/

Luftrenare med ny teknik

Frågor och svar om luftrenare

Oavsett om din luftrenare använder kolfilter eller HEPA-filter, behöver du ersätta filtret regelbundet. Kolfilter behöver i regel bytas ut oftare än HEPA-filter – ungefär en gång per halvår i genomsnitt – jämfört med en gång per år för HEPA-filter.

Luftrenare kan i vissa fall förbruka uppemot 100W, vilket kan ge dig en saftig elräkning vid daglig användning. Men det finns alternativ: Energieffektiva luftrenare ligger betydligt lägre än så. Ozoneair Purify drar mindre el än en glödlampa. Nu slipper du oroa dig för att energikostnaden ska stiga i taket vid dygnet-runt-användning.

En luftrenare är utformad för att ta bort föroreningar från luften i ditt hem. Detta kan inkludera virus, bakterier, damm, pollen, päls från husdjur, rök och mer. 

Luftrenare finns i en mängd olika storlekar – och kan användas i specifika rum eller nyttjas för hela ditt hem. Ozoneair Purify luftrenare renar upp till 30 kvm, 60 kvm eller 120 kvm.

En luftfuktare, å andra sidan, tillför fukt till luften. Detta kan vara fördelaktigt i ett torrt inomhusklimat, som under vintern när värmen kan göra att luftmiljön känns torr och obehaglig.

Luftrenare minska astmatikers exponering för föroreningar i inomhusmiljön. vilket även minskar symptom.. En obehandlad inomhusluft ökar risken för ett obehagligt astmaanfall, som kan sträcka sig från några minuter till flera dagar.

Denna luftrenare verkar på molekylnivå för att befria ditt hem från kvalster, pälsdjursrester och andrahandsrök. Dessa ämnen kan annars framkalla och förvärra astman. Med hjälp av ultraviolett ljus bryts partiklarna ner i realtid – och försvinner på nolltid.

Vilket rum du ska placera luftrenaren i beror på några olika faktorer. Framförallt bör du beakta storleken på rummet, men också hur mycket tid du spenderar i rummet, samt vilka som vistas där. Befinner sig äldre personer eller barn ofta i utrymmet? Då är det extra viktigt att luften är ren.

En av de vanligaste, mest förbisedda och mest hälsofarliga källorna till luftföroreningar inomhus är dina madrasser, kuddar och hushållsmöbler. Dessa föremål är tillverkade med en mängd olika kemikalier, gaser och material. Dessa kan släppa ut föroreningar i luften, inklusive flyktiga organiska föreningar (VOC), flamskyddsmedel och formaldehyd.

Generellt sett är sovrum och vardagsrum bra kandidater för en luftrenare. Där spenderar du nämligen mest tid.

Här är en tydligare översikt över möjliga användningsområden för luftrenaren Ozoneair Purify:

  1. Sovrummet. Bland sängkläder och lakan lurar kvalster och annat obehag. Luftrenare  hjälper dig och dina närmaste att sova bekymmersfritt och hälsotryggt.
  2. Vardagsrummet. Skadliga partiklar och kemikalier sipprar konstant ut från vardagsprodukter i ditt hem. Med en luftrenare kan du hälsosäkra din vardag och skydda dem du älskar, helt automatiskt.
  3. Köket. Studier styrker att stekos och rök kan avge gaser som kan irritera dina luftvägar, eller ännu värre, skada dina lungor. Luftrenare hjälper dig.
  4. Källaren. Är du trött på källarlukten? Är du orolig över att osynliga mögelsporer ska drabba hem och hälsa? Luftrenare förhindrar framtida spridningar av mögelsporer, samtidigt som den ersätter den unkna lukten med kristallklar, frisk och fräsch luft.

Ozoneair Purify kan rena allt från enstaka rum till ett helt hem, beroende på modell. Om du söker efter en allt-i-ett-lösning för hemmet rekommenderar vi Purify 120, som oavbrutet hälsosäkrar rum på mellan 5 och 120 kvadratmeter.

Det är ytterst osannolikt att man blir sjuk av en luftrenare. Faktum är att dessa enheter kan hjälpa dig undvika sjukdomar, genom att ta bort skadliga partiklar från luften.

Det är dock viktigt att se till att din luftrenare underhålls ordentligt. Ett smutsigt eller igensatt filter kan orsaka luftflödesproblem och potentiellt släppa ut föroreningar tillbaka till luften.

Ozoneair Purify är inte beroende av filter för att rena luften. Det betyder inte bara mindre underhåll, utan även mer hälsosäker inomhusluft. Inte undra på att denna luftrenaresålde slut inom några timmar efter lanseringen.

Menu