0

Höstfräscht med nya städredskapet – gör rent och luktfritt hemma

iStock-1183908655

Dags för höststädning?
Du har dammsugit, tvättat fönster, skurat och vädrat. Men efter storstädningen dröjer det bara några dagar innan du börjar känna spår av unken och dålig lukt igen.
Känner du igen dig?

Läs mer här och hitta den Ozoneair som passar dina behov bäst

Tack vare en innovation från Luleå kan du enkelt sanera hemma med ozon.

Ozoneair tar bort alla lukter – men neutraliserar också bakterier, allergener, mögelsporer och andra skadliga mikroorganismer.

Så här gör du – steg för steg.

Lukten kan vara svår att spåra

Dåliga lukter är vanliga i våra hem. De kan komma från fukt och mögelväxt. Andra lukter som är svåra att få bort är stank av gammal tobaksrök, urin eller husdjurslukt som fått fäste i textilier och inredning.

Ibland är den dåliga lukten svår att spåra. Den kan hänga ihop med avlopp, dålig ventilation eller gammalt material i huset, som korkmattor eller väggskivor.

Ozonteknik har länge använts för att rena vatten och ta död på bakterier och virus i textilier i till exempel sjukvården. Sedan 1970-talet har saneringsfirmor använt sig av ozon för att sanera hem och lokaler från brandlukt, tobakslukt, mögellukt och andra lukter.

Du behöver inga förkunskaper

Med den svenska innovationen Ozoneair kan privatpersoner sanera hemma med ozon, utan några förkunskaper – och få rent hemma på ett helt nytt sätt.

– Vi lanserade produkten våren 2018, och den sålde slut direkt, berättar Johan Lundberg, grundare av Ozoneair, ett teknikföretag i Luleå.

I dag har maskinen sålts i över 37 000 exemplar i Sverige och övriga Norden.

Hur funkar det att rengöra med ozon?
– Ozoneair omvandlar syre i luften till ozon som angriper och neutraliserar lukter, mögelsporer, allergener, bakterier och andra skadliga mikroorganismer, förklarar Johan Lundberg.

Ozon är en reaktiv gas som också kallas aktivt syre. Den letar sig in och renar i skrymslen och vrår samt ytligt i material som textilier och annan inredning, golv och väggar.
– Ozon sanerar 3000 gånger mer effektivt än klorin.

Du kan ozonsanera 1000 gånger

Du kan använda din Ozoneair för ungefär 1000 behandlingar, motsvarande 4000 driftstimmar. De två största modellerna Ozoneair PLUS och Ozoneair PRO är dessutom påfyllningsbara, du köper till nya syreplattor.

Läs mer här och hitta den Ozoneair som passar dina behov bäst

Guide: Sanera med ozon – steg för steg

  • Flytta ut blommor och andra växter från det rum som ska saneras. Öppna dörrar till de skåp där du förvarar kläder, textilier och annat som du vill ska fräschas upp – ozonet renar även material. Stäng fönster och dörrar och täta/tejpa gärna för dörr- och fönsterspringor.
  • Anslut Ozoneair till ett vanligt eluttag och ange rummets area via ett vred. Sedan trycker du på startknappen.
  • Maskinen är helautomatisk. Medan den jobbar – vanligen 2-6 timmar – ska du inte vistas i rummet. Husdjur får inte heller vara i rummet då det är skadligt att andas in ozon.
  • Två timmar efter avslutad drift kan du gå in igen i rummet. Då har alla ozonmolekyler sönderfallit till vanligt syre. Vädra, det kan lukta lite kloraktigt av själva ozonbehandlingen efteråt, men det försvinner när man vädrar.
  • 
 Gör samma procedur i nästa rum. Ibland kan man behöva upprepa behandlingen några gånger.

Använd ozon på ett säkert sätt. Läs alltid bruksanvisningen och produktinformationen före användning.

Behöver du få bort dålig lukt hemma?
Läs mer här eller ring Ozoneair på 0771-366 366

DELA PÅ FACEBOOK
Twitter

Mest läst

0
Produkter
0
0
0