Rökskadade hem blir fräscha – utan kostsamma saneringsfirmor

iStock-1137020266

Rökskadade hem blir fräscha – utan kostsamma saneringsfirmor

Få saker sätter sig i väggarna som cigarettrök och det kan kännas hopplöst att få bort lukten av långvarigt inomhusrökande. Men visste du att det varken krävs hårt arbete eller kostsamma saneringsfirmor?
Ge den svenska innovationen Ozoneair ett par timmar per rum så är ditt hus fräscht och rökfritt igen.

Extern länk: Exklusivt erbjudande: Om Ozoneair inte tar bort lukten helt, skicka tillbaka den inom 14 dagar och få full återbetalning, inga frågor ställs.

Cigarettrök har en speciell förmåga att ”bita sig kvar” i väggarna, långt efter det att rökandet upphört. Lukten kan hänga kvar i inredningen i många år. De små luktpartiklarna tränger sig nämligen in i allt från tyger till vattenbaserad färg och stannar där. Med tiden sipprar de illaluktande partiklarna ut och blandas med inomhusluften och andra material som kläder och möbler.

Ozonrengöring ersätter gamla råd

Tidigare var experternas bästa råd för att få bort röklukten helt enkelt att slänga allt som hade absorberat röklukten, måla om och renovera. Ett gammalt knep var att lägga ut behållare med kol, något som sällan var särskilt effektivt.

Numera används ozonrengöring i de allra flesta fall när professionella sanerare ska få bort röklukt – en metod som gjorts tillgänglig och prisvärd även för privatpersoner, tack vare Ozoneair.

Teknikföretaget Ozoneair i Luleå har utvecklat en unik maskin:

– Ozoneair omvandlar luftens syre till gasen ozon, som attackerar och neutraliserar luftens molekyler. Dåliga lukter försvinner – även lukter som är extremt svåra att få bort, som röklukt, berättar Johan Lundberg, grundare av Ozoneair.

Ett klick på sajten och ett klick på maskinen

För dig som privatperson har det aldrig varit enklare att skaffa en ozongenerator. Du beställer hem en Ozoneair via deras webbplats och själva användningen är inte svårare än att trycka på en knapp.

Så här går det till att röksanera:

  • Bestäm vilket rum eller utrymme du ska sanera och placera din Ozoneair där. Anslut maskinen till ett eluttag.
  • Genom ett enkelt knapptryck startar processen och syre omvandlas till gasen ozon. Medan maskinen jobbar ska du inte vistas i rummet eftersom du inte bör andas in ozon.
  • På bara några timmar angriper och eliminerar ozonet mikroorganismerna och andra källor till dålig lukt. Och den sunkiga röklukten blir ett minne blott. Två timmar efter avslutad drift kan du gå in igen i rummet (då har alla ozonmolekyler sönderfallit till vanligt syre).
  • Fortsätt i nästa rum. Ibland kan man behöva upprepa behandlingen några gånger.

Använd ozon på ett säkert sätt. Läs alltid bruksanvisningen och produktinformationen före användning.

Läs mer här om Elisabet som fick bort tobaksröken från radhuset

Behöver du få bort dålig lukt?

Extern länk: Läs mer här eller ring Ozoneair på 0771-366 366

Fakta om ozon:

  • Ozonteknik har länge använts för att rena vatten och ta död på bakterier och virus i textilier i till exempel sjukvården. Sedan 1970-talet har saneringsfirmor använt sig av ozon för att sanera hem och lokaler från brandrök, tobaksrök, mögel och andra lukter.
  • Ozon är en reaktiv gas som också kallas ”aktivt syre”. Den letar sig in och renar i skrymslen och vrår samt ytligt i material som textilier och annan inredning, golv och väggar.

Det här är Ozoneair

  • Svenskt teknikföretag med huvudkontoret i Luleå.
  • Innovativ teknik som är lätt och säker att använda
  • Helautomatisk produkt som startas enkelt via en knapptryckning.
  • Produkten räknar själv ut den optimala rengöringstiden och anpassar reningseffekten för bästa resultat. Ingen förkunskap krävs.
DELA PÅ FACEBOOK
Twitter
Produkter