Så får du bort dålig lukt i bilen

Bil

Luktar det illa i bilen? En unken doft kan hänga kvar hur mycket du än städar och vädrar.
Den svenska produkten Ozoneair tar bort lukten – med naturligt ozon.
− Ozonet gör bilen helt luktfri, vilket också höjer dess värde, säger bilförsäljaren Kalle Frindberg.

Läs mer här och hitta den Ozoneair som passar dina behov bäst

Även om du rengör bilen efter konstens alla regler kan en unken ”billukt” finnas kvar. Att vädra medan du torkar och skurar hjälper ofta bara för stunden och huskurer som ättika fungerar sällan. Speciellt om det sitter gammal ingrodd cigarettlukt eller andra skarpa odörer i bilens inredning.

Skonsam rengöring med intervaller

Ozoneair har utvecklat en produkt som eliminerar både den dåliga lukten och källan till den. Hemligheten är ozon som är naturens eget sätt att angripa mögelsporer och andra luktframkallande ämnen. Oavsett om lukterna i bilen orsakas av mögel, rök eller något annat bryter det aktiva syret ner bakterier och andra mikroorganismer.
Dessutom är behandlingen skonsam mot bilens inredning.

− Eftersom Ozoneair arbetar i intervaller, där effekten varieras under den tiden maskinen jobbar, behöver du inte oroa dig för att inredningen tar skada, säger Johan Lundberg, grundare av Ozoneair.

Lukterna försvinner permanent

Genom att placera Ozoneair på bilgolvet och ställa in hur stor yta som ska rengöras räknar maskinen själv ut tiden för optimal sanering. Resultatet är en naturlig frisk doft som sprider sig i hela bilen.

− Ofta räcker det med några timmar för att dålig lukt ska lösas upp. Efteråt får du en frisk doft som efter ett åskväder.

“Ozonet gör bilen helt luktfri”

Bland bilhandlare är Ozoneair en välkommen modern lösning för att bli av med oönskade lukter. Kalle Frindberg från bilförsäljaren Åke Eriksson i Luleå förklarar att de länge använt ozon för att ta bort dålig lukt från bilar, men att Ozoneair är deras första helautomatiska produkt.

− Förr var man själv tvungen att hålla reda på när ozonplattorna tog slut, vilket innebar att de ibland brände fast och då också kapslade in doften i bilen. Med Ozoneair kan vi enkelt läsa av när det är dags att byta ut dem.

Kalle Frindberg berättar att de alltid rengör bilen noga innan de använder Ozoneair. Det är viktigt för att helt få bort lukt från exempelvis pälsdjur, cigarettrök och vattenläckage.

− Ozonet gör bilen helt luktfri. Något som är nödvändigt för att vi ska kunna sälja bilen. En bil med en odör har inget värde.

− Tidigare har Ozoneair bara varit tillgänglig för kommersiell användning och få känner till att den även kan användas för privat bruk. Förutom att bryta ner luktämnen i bilen och dess textilier samt stoppning, kan produkten även ta bort unken doft och mögel i båten, huset och lägenheten, tillägger Johan Lundberg.

Bilhandlaren tipsar:

• Ta ut plastmattorna och samla ihop alla lösa föremål. Mattorna kan
du tvätta för sig. Borsta ut gammalt grus och damm som skor tagit
med sig i bilen. Använd en dammsugare med borste och smalt stycke
för att komma åt överallt.
• Torka inredningen och tvätta mattorna.
• Placera Ozoneair på bilgolvet. På bara några timmar försvinner dålig lukt och ersätts av en frisk doft som håller i sig permanent.

Behöver du få bort dålig lukt hemma?
Läs mer om våra luftrenare och luktborttagare eller ring Ozoneair på 0771-366 366

DELA PÅ FACEBOOK
Twitter
Produkter