Så fick Hans-Göran hjälp mot sin pollenallergi och astma

Hans-Göran Svensson har svår astma och är allergisk mot pollen. Men i år känner han inte av allergin – inte ens när pollenhalterna är som högst. – Jag började må mycket bättre när vi installerade luftrenaren Purify hemma. Det är som att jag fått ett nytt liv, berättar han.

Här kan läsa mer om den nya luftrenaren Purify

Hans-Göran Svensson, 72, bor i en lägenhet i Hägersten i södra Stockholm. Han fick diagnosen astma för över 20 år sedan och har så stora besvär att han inte orkar gå mer än korta sträckor.

Eftersom han dessutom är allergisk mot pollen brukar våren och försommaren vara extra jobbiga. Men i år mår Hans-Göran bättre än vad han gjort på väldigt länge. Trots att pollenhalterna just nu är höga i Stockholm har han inga allergiska symtom – och astman är så mycket bättre att han inte längre behöver ta sina astmamediciner.

”Kändes direkt lättare att andas”

Hans-Göran är övertygad om att den nya luftrenare Purify är orsaken till förbättringen. De har genom åren provat olika luftrenare, men ingen av dessa har gett någon effekt.  – Vi skaffade luftrenaren i februari och jag märkte skillnad direkt. Det är mycket lättare att andas och jag orkar mer, säger Hans-Göran.

Hans-Göran brukade få så kallade astmaanfall nästan varje dag. Under ett anfall dras musklerna i luftrören samman och slemhinnorna svullnar samtidigt som det bildas mer slem. Ofta får man andnöd, kraftiga pipljud och hosta.

– Skillnaden är enorm. Jag har inte haft ett enda astmaanfall sedan i februari. Jag sover bättre, är lugnare och piggare. Tidigare började jag kippa efter andan och behövde sätta mig på en stol så fort jag gick några meter.

Läs mer om luftrenaren här

Skillnaden jämfört med vanliga luftrenare

Nyheten Purify har utvecklats av teknikföretaget Ozoneair i Luleå. Med hjälp av en certifierad teknik tar luftrenaren bort allergiämnen, virus, bakterier och andra luftföroreningar på ett mer effektivt sätt än tidigare metoder.

Traditionella luftrenare använder filter för att fånga upp partiklar. Purify har ett förstklassigt sådant filter, bygger också på en avancerad teknik med ultraviolett ljus och en unik oxyplasma. Ungefär samma teknik används i vården för att döda bakterier, virus och andra partiklar i luften samt för att desinficera ytor, till exempel kirurgiska instrument. Men dessa luftrenare på sjukhus är som regel väldigt dyra.

– Med Purify blir den här tekniken för första gången tillgänglig för privatpersoner till ett rimligt pris. Luftrenaren sålde slut direkt när den lanserades hösten 2021, säger Johan Lundberg, grundare av Ozoneair.

”Bara att trycka på en knapp”

Hans-Göran har monterat luftrenaren i sovrummet. Den kommer med en fot, men kan också monteras på väggen.

– Att komma i gång var hur enkelt som helst. Instruktionerna är tydliga och på svenska. Det var bara att trycka på en knapp, berättar han.

Vill berätta för andra med astma och allergi

Hela 30 procent av svenska befolkningen har pollenallergi och cirka 10 procent lever med astma, enligt Astma och Allergiförbundet. – För mig känns det viktigt att få tipsa om den här luftrenaren. Hälsan går före allt. Nu hoppas jag att andra med astma och allergi får den hjälp som jag fått, säger Hans-Göran.

Här kan du beställa den nya luftrenaren Purify

Så fungerar Purify:

  • Arbetar dygnet runt och rengör kontinuerligt luften och ytorna i ditt hem.
  • Hjälper mot alla typer av allergier genom att oskadliggöra allergena ämnen.
  • Dödar också virus, bakterier och neutraliserar dålig lukt och mögel.
  • Nästintill ljudlös så att du inte störs i onödan.
  • Finns i tre olika storlekar med kapacitet för 30, 60 eller 120 kvadratmeter.

Unik teknik: Hur går det till när Purify renar luften?

  • Inomhusluften som sugs in i luftrenaren utsätts för ett starkt och intensivt ultraviolett ljus som bryter ner luftföroreningar.
  • I Purify sker också en så kallad fotokatalys. Den innebär att en renande och unik oxyplasma skickas ut i rummen i form av aggressiva molekyler som vi inte kan se eller känna och som är helt ofarliga. Plasman sprids i alla utrymmen där den fortsätter att attackera och bryta ner föroreningar och andra skadliga partiklar i luften och på ytor.

Här kan du beställa den nya luftrenaren Purify

DELA PÅ FACEBOOK
Twitter

Allt du behöver veta om pollenallergi

Näsan rinner, ögonen är irriterade och tröttheten extrem. Först kanske du tänker att du håller på att bli sjuk, men så börjar nysningarna avlösa varandra.

Pollenallergi

Vanliga symptom vid pollenallergi

Känner du dig trött och hängig med en rinnande näsa? Funderar du på om dina besvär är en förkylning eller kanske pollenallergi? Det är inte

Så funkar det att rengöra med ozon

Många svenskar har problem med dålig lukt hemma. Vare sig den stinkande doften kommer från fukt, mögel eller en odefinierbar källa hjälper luftrenaren Ozoneair dig

Därför luktar det mer på sommaren

Solkräm, svett, ängsblommor, myggmedel, surströmming.Sommaren innebär en explosion av dofter, både underbara och äckliga.Men varför luktar det mer när det är varmt ute? Har du

Menu