Så maxar du bilens värde: 7 knep som höjer priset inför försäljningen

Funderar du på att sälja bilen?
Här är några enkla tips som kan höja bilens värde med många tusenlappar.

Med Ozoneair får du bort dålig lukt i bilen på några timmar, läs mer här

I dag pratar vi mycket om bensinpriset, men bilens andrahandsvärde är också en viktig ekonomisk fråga för alla bilägare.
En ny undersökning* från Tyskland visar att elbilar och premiummärken har minst värdefall, och att suvar och bilar i golfklassen är de modeller som behåller värdet bäst.

Men du kan själv påverka bilens värde. A och O är förstås att underhålla bilen regelbundet. Här är 7 sätt som kan optimera prislappen på din bil inför försäljningen.

1. Ha alla papper i ordning. Samla besiktningsprotokoll och fakturor från eventuella reparationer, och ha en rätt ifylld servicebok. En servicebok med alla stämplar visar att bilen underhållits på ett bra sätt, och är ett viktigt dokument vid försäljningen.

2. Tvätta och städa noggrant, både in- och utvändigt. En ren och snygg bil signalerar att den är välvårdad. Tips: Fräscha bilmattor gör mycket för helhetsintrycket, rengör dem med högtryckstvätt eller investera i nya.

3. Ta bort dåliga lukter. De flesta bilar börjar lukta mer eller mindre illa med åren. Och har någon rökt i bilen, kräkts i den, eller har en hund huserat i den – ja, då kan lukterna sänka bilens värde rejält. Med den svenska produkten Ozoneair kan du bli av med alla lukter på några timmar. Maskinen, som rengör effektivt med hjälp av gasen ozon, är helautomatisk. Du behöver inga förkunskaper för att använda den.

Behöver du få bort dålig lukt? Läs mer här eller ring Ozoneair på 0771-366 366

4. Byt vindruta och knacka ut bucklorna. En ny vindruta ger ”nybilskänsla”, och det kan vara väl investerade kronor att byta ut vindrutan om den har stenskott, repor eller sprickor. Har bilen synliga bucklor kan det också vara smart att lämna den till en expert som försiktigt får knacka ut bucklorna.

5. Fixa ytan. Snygga till ytrost och stenskott med ett lackstift i bilens kulör.

6. Allt ska funka. Fixa all trasig utrustning även om det känns som ”småsaker”. Köparen brukar vilja testa AC, bilstereo, lampor och så vidare. Tänk på att många vill ha dragkrok, har du ingen kan det löna sig att montera på en.

7. Byt olja och filter. Många köpare kollar motoroljan, och är den nybytt ger det ett positivt intryck av en välvårdad bil.

Med Ozoneair får du bort all dålig lukt i bilen på några timmar, läs mer här

Sanera bilen med ozon

  • Att sanera med Ozoneair är enkelt: Du placerar maskinen på bilgolvet och ställer in hur stor yta som ska rengöras. Maskinen räknar ut tiden för optimal sanering. Resultatet: En naturlig frisk doft som sprider sig i hela bilen.
  • Oavsett vad lukterna i bilen beror på letar sig gasen ozon in i alla skrymslen och vrår och renar luften effektivt från alla odörer.
  • Ozon är ett kraftfullt oxidationsmedel. Men behandlingen är ändå skonsam mot bilens inredning eftersom Ozoneair arbetar i intervaller, där effekten varieras medan maskinen jobbar.

Det här är Ozoneair

  • Svenskt teknikföretag med huvudkontoret i Luleå.
  • Innovativ teknik som är lätt och säker att använda
  • Helautomatisk produkt som startas enkelt via en knapptryckning.
  • Produkten räknar själv ut den optimala rengöringstiden och anpassar reningseffekten för bästa resultat. Ingen förkunskap krävs.
DELA PÅ FACEBOOK
Twitter

Allt du behöver veta om pollenallergi

Näsan rinner, ögonen är irriterade och tröttheten extrem. Först kanske du tänker att du håller på att bli sjuk, men så börjar nysningarna avlösa varandra.

Pollenallergi

Vanliga symptom vid pollenallergi

Känner du dig trött och hängig med en rinnande näsa? Funderar du på om dina besvär är en förkylning eller kanske pollenallergi? Det är inte

Så funkar det att rengöra med ozon

Många svenskar har problem med dålig lukt hemma. Vare sig den stinkande doften kommer från fukt, mögel eller en odefinierbar källa hjälper luftrenaren Ozoneair dig

Därför luktar det mer på sommaren

Solkräm, svett, ängsblommor, myggmedel, surströmming.Sommaren innebär en explosion av dofter, både underbara och äckliga.Men varför luktar det mer när det är varmt ute? Har du

Menu