Visste du att ett nytt hus eller ett nyrenoverat hem läcker gas.

Nya material är en källa till förororeningar i ditt hem, men det finns en lösning.
Purify kan rena luften från de material som förorenar hemmamiljön, säger Johan Lundberg, grundare av  Ozoneair.

Kanske tänker du att ett nytt hus är riskfritt, rent och betydligt mycket tryggare än ett gammalt hus. Ingen fukt eller mögel. Inga gamla illaluktande material.

Men, då kanske du inte heller känner till det dolda hotet som olika byggmaterial utgör. Nybyggda hus eller nyrenoverade hem läcker nämligen föroreningar, nya material avger gaser som fyller hemmet.

En mängd forskarrapporter varnar för mikropartiklar som lämnar nya material i gasform. Ämnen som dunstar ut i inomhusmiljön. En studie identifierade fler än 500 olika VOC:s, ”volatile organic compound”, engelska för ”lättflyktiga organiska föreningar”. Ett problem som även innefattar renoveringar.

Johan Lundberg, grundare av Ozoneair

– Få känner till det här problemet, men fakta är att alla nya hus läcker gifter. Färger kan avge gas i flera månader och fasta material i åratal. Mikropartiklar i de flesta nya material sprids helt enkelt i luften och ger inflammatoriska symtom för den som utsätts. Ett problem är att du inte själv märker det, för ämnena doftar inte alltid.

– Ta bara en enkel spånskiva, den kan verka harmlös, men det vattenlösliga limmet i skivan avdunstar också. Du vill inte så gärna att dina barn andas in formaldehyd då det kan ge cancer och allergi, så det är viktigt att minska exponeringen.

OK, men kan jag skydda mina barn och min familj mot detta?

– Vår nya luftrenare Purify kan tack vare sin unika kombination av reningsteknik. Den har ett Hepa-filter som på traditionellt vis renar luften, men sedan förstärks reningen av två avancerad tekniska innovationer. Dels ultraviolett ljus och dels även oxyplasma. De kommer åt mikropartiklar som inte filtret rår på.

Så om jag flyttar in i ett nytt hus eller nyrenoverat hem kan Purify garantera en bra inomhusmiljö?

– Ja, och det gäller inte enbart för problemen med läckande material, den eliminerar även 99 procent av alla virus. Den tar bort mögelsporer, pollen och bakterier, konstaterar Lundberg.

KÖP HÄR!

DELA PÅ FACEBOOK
Twitter

Allt du behöver veta om pollenallergi

Näsan rinner, ögonen är irriterade och tröttheten extrem. Först kanske du tänker att du håller på att bli sjuk, men så börjar nysningarna avlösa varandra.

Pollenallergi

Vanliga symptom vid pollenallergi

Känner du dig trött och hängig med en rinnande näsa? Funderar du på om dina besvär är en förkylning eller kanske pollenallergi? Det är inte

Så funkar det att rengöra med ozon

Många svenskar har problem med dålig lukt hemma. Vare sig den stinkande doften kommer från fukt, mögel eller en odefinierbar källa hjälper luftrenaren Ozoneair dig

Därför luktar det mer på sommaren

Solkräm, svett, ängsblommor, myggmedel, surströmming.Sommaren innebär en explosion av dofter, både underbara och äckliga.Men varför luktar det mer när det är varmt ute? Har du

Mest läst

Beställ Ozoneair

Så funkar ozon

Rena ett utrymme

Menu