0

Sanera båten inför vintervilan: Bli av med lukt och mögelsporer på några timmar

ozon1

Det är dags att ta upp båten inför vintervilan.
Sanera båten med den svenska produkten Ozoneair – och minska risken att det bildas mögel och dålig lukt under vintern.
– Den unkna lukten försvann helt från både kabin och dynor, berättar Janne Lyhre som sanerade sin båt från 1983.

Exklusivt erbjudande: Om Ozoneair inte tar bort lukten helt, skicka tillbaka den inom 14 dagar och få full återbetalning.

I en båt trivs både fukt och mögelväxt. Utrymmena är små och ventilationen bristfällig – och under vintern stiger fukten i allt material när båten står svalt.

– Mögel gör att båten börjar lukta unket. Det är negativt för hälsan och sänker dessutom båtens andrahandsvärde, säger Johan Lundberg, som grundat Ozoneair, ett teknikföretag i Luleå.

Risk för mögelväxt i vinter

– Risken är stor att mögelsporerna som nu kan finnas i båten förökar sig under vintern när båten står övertäckt. Mögellukten – kanske ihop med lukt från kvarblivet bränsle – sätter sig i dynor och annan inredning.

Med den lätthanterliga maskinen Ozoneair kan du sanera båten med ozon.
– Ozon är ett effektivt oxidationsmedel som attackerar och neutraliserar den dåliga luktens molekyler. Ozonet tränger även in i ytor och material som luktsaneras. Dåliga lukter försvinner liksom mögelsporer, bakterier, allergener och andra skadliga mikroorganismer. Efter saneringen sönderfaller ozonmolekylerna till vanligt syre, förklarar Johan Lundberg.

”Superenkel att använda”

I Janne Lyhres och Malin Olssons båt kan sex personer bo; den fungerar nästan som familjens sommarstuga. Paret brukar vara ute i båten i Luleå skärgård ungefär 25-30 nätter varje sommar. Men båten från 1983 – som Janne köpte för sju år sedan – har präglats av en stark lukt.

– Lukten är svår att beskriva, men alla som har båt fattar nog vad jag menar. En äldre båt som står ute vintertid och blir fuktig – det sätter sig en skarp och unken lukt i hela båten och även i inredningen. Dynorna luktade mögel.

Vad har ni gjort för att bli av med lukten?
– Vi har provat det mesta vad gäller olika rengöringsmedel. Skurat och skrubbat. Men inget har hjälpt.

För några veckor sedan provade Janne Ozoneair. Maskinen, som bara väger några kilo, är helautomatisk och enkel att hantera. Den har sålts i över 37 000 exemplar sedan den lanserades för drygt två år sedan.
– Du ansluter Ozoneair till ett eluttag, placerar den i båten och trycker på en knapp. Det är allt. Sedan jobbar den i några timmar.

”Som en helt ny båt”

– Jag blev faktiskt förvånad – efter saneringen var det som en helt ny båt! Det doftar fräscht och friskt. Lukten har också försvunnit från klädsel och dynor. En otroligt enkel och effektiv maskin som jag starkt kan rekommendera till alla som vill bli av med dåliga lukter, säger Janne Lyhre.

Du kan använda din Ozoneair för ungefär 1000 behandlingar.
– Vår plan är att sanera med Ozoneair varje vår och höst för att hålla båten fri från lukter och mögelväxt, säger Janne Lyhre.

Exklusivt erbjudande: Om Ozoneair inte tar bort lukten helt, skicka tillbaka den inom 14 dagar och få full återbetalning.

Här kan du sanera med Ozoneair

  • Källaren – ventilationen är ofta dålig och det finns stor risk att det bildas mögel och fukt.
  • Krypgrunden – lukt av fukt kan sprida sig och sätta sig i väggar och inredning.
  • I ditt hem – lukt hänger ofta kvar i möbler, textilier och inredning.
  • Vinden och förrådet – här luktar det ofta instängt som ett resultat av fukt och dålig ventilation.
  • Badrummet och tvättstugan – avlopp, fukt och dålig ventilation kan orsaka lukter.
  • Bilen – fukt, matrester, husdjur, åksjuka; en bil börjar ofta lukta dåligt.
  • Fritidshuset, husvagnen, husbilen, båten – står ofta tomma längre perioder och luktar därför instängt och ofta unket.

Använd ozon på ett säkert sätt. Läs alltid bruksanvisningen och produktinformationen innan användning.

DELA PÅ FACEBOOK
Twitter

Mest läst

0
Produkter
0
0
0