0

Städa med ozon – och öka värdet på din bostad

ozon2

Funderar du på att sälja din bostad?
Passa på att fräscha upp alla ytor med ozon. Dåliga lukter försvinner på några timmar och hemmet doftar som nytt inför försäljningen.
– Värdet på huset ökade, helt klart, säger Staffan Johansson, som sanerade med Ozoneair.

Extern länk: Läs mer här om Ozoneair och hittar modellen som passar dig

Luktar det unket och mögelliknande hemma, utan att du hittar mögel?

Det kan vara ett impregneringsmedel som sprider en skarp lukt.

Staffan Johansson och hans dåvarande sambo köpte en gård i Eskilstuna för cirka tio år sedan. Bostadshuset på ungefär 70 kvadrat är byggt på 1960-talet, då man ibland använde impregneringsmedlet pentaklorfenol i husbyggen. Pentaklorfenol i tryckimpregnerat trä förbjöds sedan 1978.
– Vi kände direkt att det luktade illa, som mögel fast mer stickande, berättar Staffan.

Men Staffan, som jobbar i byggbranschen, räknade med att kunna få bort lukten.
– Stanken kom från tryckimpregnerat virke i krypgrunden, som jag genom åren bytt ut. Men lukten hade satt sig i huset, och gick inte att bli av med.

Unik maskin tar bort lukter

På sommaren kunde de vädra och ha öppet, men då hösten kom med kyla och fukt blev lukten värre.

För två år sedan fick Staffan tips om den svenska innovationen Ozoneair, en unik maskin som omvandlar syre i luften till ozon.

Ozon är en reaktiv gas som också kallas aktivt syre, och som effektivt tar bort lukter. Den letar sig in i skrymslen och vrår samt ytligt i material som textilier, möbler, golv och väggar.

– Maskinen är oerhört enkel, du kopplar den till ett eluttag och sätter igång. Medan den jobbar ska du inte vistas inomhus. Och äntligen försvann lukten! Jag har kört med maskinen regelbundet de senaste två åren, den kan användas för cirka 1000 behandlingar.

3000 gånger mer effektivt än klor

Ozonteknik har länge använts för att rena vatten och för att ta död på bakterier och virus i textilier i sjukvården. Sedan 1970-talet har saneringsfirmor använt sig av ozon för att sanera hem och lokaler från brand, tobaksrök, mögel och andra lukter.

Tack vare Ozoneair kan privatpersoner sanera hemma med ozon, utan några förkunskaper.
– Ozon är 3 000 gånger mer effektivt än klor när det gäller att ta bort dålig lukt, förklarar Johan Lundberg, grundare av Ozoneair, ett teknikföretag med säte i Luleå.

Höjde värdet på huset

När huset skulle säljas var Staffan extra nöjd med att han hittat Ozoneair.
– Självklart höjde det värdet på huset. Det är en helt annan luft och lukt inomhus nu. Jag tipsade också nya ägaren om att skaffa en Ozoneair om lukt skulle komma tillbaka.


Extern länk: Exklusivt erbjudande: Om Ozoneair inte tar bort lukten helt, skicka tillbaka den inom 14 dagar och få full återbetalning, inga frågor ställs

Det här är Ozoneair

  • Svenskt teknikföretag med huvudkontoret i Luleå.
  • Innovativ teknik som är lätt och säker att använda
  • Helautomatisk produkt som startas enkelt via en knapptryckning.
  • Produkten räknar själv ut den optimala rengöringstiden och anpassar reningseffekten för bästa resultat. Ingen förkunskap krävs.
DELA PÅ FACEBOOK
Twitter

Mest läst

0
Produkter
0
0
0