Visste du det här om ozon?Har oväntade krafter

Ozon skyddar oss mot skadlig UV-strålning. Men visste du att du kan städa med ozon?
Med ett knapptryck sanerar du ditt hem och blir av med dåliga lukter en gång för alla.
En svensk innovation har gjort det möjligt.

Läs mer här och hitta den Ozoneair som passar dina behov bäst

Kommer den svenska succéprodukten Ozoneair – som i dag används i 14 länder – att bli lika självklar i våra hem som dammsugaren?

Ja kanske. Kunder som provat produkten är i alla fall lyriska:
– Jag ville verkligen bli av med mögellukten hemma. Med Ozoneair försvann stanken på bara en dag, berättar Josefin Augustsson.

Kräver inga förkunskaper

Ozoneair är en unik maskin, som du kan använda i ditt hem utan några som helst förkunskaper. Tack vare gasen ozon – som är 3000 gånger mer effektiv än klorin – tar den bort dåliga lukter, och även källan till lukterna.

Maskinen omvandlar syret i luften till ozon – så kallat aktivt syre – som attackerar och neutraliserar de luftframkallande molekylerna. Det kan handla om mögelsporer, rök- eller djurlukt, unkna odörer från avlopp eller krypgrunden.

På bara några timmar luktar hemmet som nytt igen.

Kostar en bråkdel

Saneringsföretag och bilrekondfirmor har sedan länge rengjort med ozongeneratorer, men dessa kräver gedigna förkunskaper om såväl ozon och material som den specifika modellen.

Johan Lundberg, bosatt i Luleå och grundare av Ozoneair:

– Det helt nya med Ozoneair är att du som privatperson nu kan sanera ditt hem på egen hand – för en bråkdel av vad det skulle ha kostat att anlita en firma.
– Du placerar maskinen i det rum eller utrymme du vill sanera – källaren, köket, vinden, bilen, fritidshuset eller vad som. Sedan trycker du på knappen. Maskinen är helautomatisk: den räknar själv ut den optimala rengöringstiden för bästa resultat. Medan den jobbar kan du ägna dig åt annat.

Behöver du få bort dålig lukt hemma?
Läs mer här eller ring Ozoneair på 0771-366 366

Vad är då ozon?

Jo, en färglös gas som finns både nära marken och högt upp i atmosfären. Molekylen består av tre syreatomer. Det marknära ozonet kan bildas då solljuset möter bilavgaser, och är skadligt för växter och djur. Atmosfärens ozonlager skyddar oss som bekant mot solens UV-strålning.

Rökskadade möbler blir luktfria

Kemiskt sett är ozon-molekylen aggressiv och därför oerhört effektiv.

Ozon används bland annat för blekning av textilvaror och pappersmassa samt desinfektion av tvätt inom vården. På många håll i världen renar man dricksvattnet med ozon, som tar bort mögelsporer, bakterier och andra mikroorganismer.

Möbler och rum som rökskadats vid brand kan saneras och bli luktfria med hjälp av ozon.

Men är det helt säkert att använda Ozoneair hemma?

– Ja, om man hanterar den på rätt sätt. Man ska aldrig andas in ozon. Du måste lämna rummet när du har satt igång din produkt och vänta två timmar efter avslutad drift innan du beträder utrymmet som har behandlats. Då är alla ozonmolekyler garanterat borta, de sönderfaller automatiskt till vanligt syre, berättar Johan Lundberg.

Behöver du få bort dålig lukt hemma?
Läs mer här eller ring Ozoneair på 0771-366 366

Det här är Ozoneair

• Svenskt teknikföretag med huvudkontoret i Luleå.

• Innovativ teknik som är lätt och säker att använda.

• Helautomatisk produkt som startas enkelt via en knapptryckning.

• Produkten räknar själv ut den optimala rengöringstiden och anpassar reningseffekten för bästa resultat. Ingen förkunskap krävs.

DELA PÅ FACEBOOK
Twitter

Allt du behöver veta om pollenallergi

Näsan rinner, ögonen är irriterade och tröttheten extrem. Först kanske du tänker att du håller på att bli sjuk, men så börjar nysningarna avlösa varandra.

Pollenallergi

Vanliga symptom vid pollenallergi

Känner du dig trött och hängig med en rinnande näsa? Funderar du på om dina besvär är en förkylning eller kanske pollenallergi? Det är inte

Så funkar det att rengöra med ozon

Många svenskar har problem med dålig lukt hemma. Vare sig den stinkande doften kommer från fukt, mögel eller en odefinierbar källa hjälper luftrenaren Ozoneair dig

Därför luktar det mer på sommaren

Solkräm, svett, ängsblommor, myggmedel, surströmming.Sommaren innebär en explosion av dofter, både underbara och äckliga.Men varför luktar det mer när det är varmt ute? Har du

Menu