Drömhuset luktade unket och gammalt: ”Vi blev av med alla dåliga lukter på en vecka”

7395aa86-57f0-49fd-a2af-04b7bf3623b8

Familjen Lundgren flyttade in i huset som hade allt – utom en fräsch doft. – Det luktade unket i källaren och ”gammalt” i garderober och på vinden, säger Gabriella Lundgren, 47, Göteborg. Med produkten Ozoneair blev familjen av med lukterna på en vecka.

Läs mer om hur Ozoneair fungerar och beställ ditt exemplar här

Paret Gabriella och Mats Lundgren med dottern Tora, 3, flyttade in i sitt 40-talshus i Göteborg i början av 2019. Tidigare bodde Mats föräldrar i det vita huset som har en boyta på 160 kvadrat. Det ligger i ett lummigt och barnvänligt område nära både Mats syster och hans föräldrar som lämnat huset för en lägenhet.

– Huset är i gott skick. Mina svärföräldrar har tagit väl hand om det, och alltid städat noga och regelbundet – men ett gammalt hus kan ändå börja lukta just gammalt, berättar Gabriella Lundgren.

”Typisk gammalt-hus-lukt

Det var framför allt den stora källaren som präglades av en unken lukt, och vinden som hade en stickande doft. – Det luktade som av damm och gammalt trä eller trälim på vinden, en typisk ”gammalt-hus-lukt” som inte går att städa bort med traditionell rengöring.
– Vi övernattade ibland i gästrummet på vinden och då svällde min hals upp, jag fick en allergisk reaktion. Doften var också tydlig i garderober och den kunde sätta sig i våra kläder och saker när vi varit i huset.

Ozon tar bort lukter och mögelsporer

Gabriella fick tips av sin syster om att man kan luktsanera hus med hjälp av ozon, en gas som också kallas ”aktivt syre”.

– Jag la ut frågan på Facebook och fick rådet att prova Ozoneair.

Ozoneair är ett teknikföretag i Luleå som har utvecklat en unik produkt. Den lanserades våren 2018 och finns i dag i över 30 000 hem.

– Maskinen Ozoneair omvandlar syre i luften till ozon som attackerar och neutraliserar luftens molekyler. Dåliga lukter försvinner liksom mögelsporer, bakterier och andra skadliga mikroorganismer, berättar Johan Lundberg, grundare av Ozoneair.

Läs mer om hur du kan ta bort dålig lukt med Ozonair här

Eliminerar lukterna permanent

Gasen tar sig in och sanerar effektivt i skrymslen och vrår och ytligt i textilier, möbler, golv och väggar. Även kvalster och allergener oskadliggörs.

Ozon har använts av saneringsfirmor sedan 1970-talet för att sanera hem och lokaler från brand, tobaksrök, mögel och andra lukter.

– Det helt nya med Ozoneair är att du kan sanera med ozon hemma på egen hand, utan några förkunskaper – för bråkdelen av vad det skulle kosta att anlita en saneringsfirma, förklarar Johan Lundberg.

Gabriella Lundgren är väldig nöjd med resultatet:

– Det luktar fräscht, rent och friskt i hela huset. En enorm skillnad. Min svåger jobbar i byggbranschen och kunde förklara hur ozonet verkar. Det är inget hokus-pokus som tar bort lukterna tillfälligt – ozonet tränger in flera millimeter i väggar, golv och andra material och tar bort lukterna för gott.

Läs mer om hur du kan ta bort dålig lukt med Ozonair här

DELA PÅ FACEBOOK
Twitter
Produkter