Luftrenare mot röklukt

Röklukt från rökning, eldning eller grillning kan sätta sig ordentligt i textilier och rum och därmed vara svårt att göra sig av med. Det är inte heller en trevlig lukt att ha i sitt hem. Att vädra och städa brukar inte hjälpa för att få bort lukten. Som tur är kan man ta hjälp av en luftrenare för att få bort röklukten. Ozoneair’s luftrenare och luktborttagare eliminerar effektivt rökpartiklarna direkt i luften, samt tar bort den oönskade lukten.

Använda luftrenare i förebyggande syfte

Om du använder dig utav en luftrenare kan du förebygga problem med röklukt, som ofta sätter sig i textilier, möbler och andra material. Ozoneair’s Purify 120 och Ozoneair Clean förstör partiklarna från röken direkt i luften, innan de hinner sprida sig och sätta sig i olika material i hemmet. 

Exempel på ett tillfälle där luftrenare har använts till att förebygga problem med röklukt är inom hemtjänsten. Där placerar vissa ut luftrenare hos brukare som röker inomhus, på så sätt skapas en rökfri arbetsmiljö för personalen. Även på olika cigarrklubbar används luftrenare ofta i lokalerna för att förhindra röklukt och nikotin från att sätta sig i väggar, möbler och spridas utanför lokalen. 

Att använda sig av en luftrenare kan man göra i både privat och företagssyfte. Oavsett om du har problem med röklukt hemma, på en arbetsplats eller vid en verksamhet så kan luftrenaren hjälpa dig. 

Sanering av röklukt med ozon

Ibland kan man behöva ta till starkare åtgärder än endast en luftrenare. Exempelvis ifall du möts av problem med röklukt som redan satt sig djupt i utrymmets material, väggar och textilier. Eller om du kanske köpt en begagnad bil som luktar starkt av rök. Då kan en sanering behövas, som snabbt och effektivt löser problemet. 

En sanering sköts med hjälp av en ozongenerator som man låter arbeta i ett eller flera dygn för att ta bort lukten. Ozoneair erbjuder ozongeneratorn Ozoneair Clean. Ozoneair Clean tar bort röklukten och oönskade lukter på endast två timmar. Clean anpassar mängden ozon till utrymmets storlek, för att få en skonsam sanering. Ozonet som Clean släpper ut når varje kubikcentimeter av utrymmet och når ställen man inte kommer åt själv. Efter Clean har arbetat klart är den oönskade lukten permanent borttagen, och du är av med röklukten för gott.

Varför du bör använda en luftrenare mot röklukt

Att röka är farligt då tobaksröken är skadlig för vår hälsa. Även om du själv inte röker är det viktigt att veta att passiv rök, alltså rök från en annan person som röker, också är skadlig för dig. Denna passiva rök innehåller gaser och partiklar med över 7 000 kemiska föreningar. Av dessa 7 000 kemikalier är 250 bevisat skadliga, samt över 69 stycken har kopplingar till lung- och bröstcancer. Att röka och inandas tobaksrök kan också leda till sjukdomar som emfysem, KOL och astma. Det är därför viktigt att undvika tobaksrök. 

Särskilt känsliga för gifterna i tobaksrök är barn och unga. Sjukdomar som astma och lung- och ögoninfektioner är vanligare bland barn som exponeras för tobaksrök. Det är därför mycket viktigt att hålla sitt hem fritt från rök och rökpartiklar. För din, familjens och eventuella husdjurs hälsa. 

Lyckligtvis så hjälper en luftrenare mot tobaksrök. Ozoneair’s luftrenare arbetar snabbt och effektivt och eliminerar rökpartiklarna direkt i luften. 

Välj den bästa luftrenaren för dina behov

Skaffa en pålitlig luftrenare till ditt älsklingsrum – eller hälsosäkra hela hemmet.

Purify 30

4490:-

Börja med rummet där du spenderar mest tid - sovrummet.

Kapacitet:

30 m²

Ozonfunktion:

Reningslägen:

2

Purify 60

5990:-

Dubbla reningsstyrkan, inte priset. Bäst val för allergiker även i sovrummet.

Kapacitet:

60 m²

Ozonfunktion:

Reningslägen:

2

Purify 120

7990:-

Hälsosäkrar hela hemmet på autopilot med vår kraftigast luftrenare.

Kapacitet:

120 m²

Ozonfunktion:

Reningslägen:

3

Produkter