Luftrenare

Purify

Luftrenare

Är du på jakt efter en ny luftrenare? Våra luftrenare är utformade för att effektivt förstöra skadliga partiklar som kan finnas i inomhusluften, såsom damm, pollen, bakterier och virus. Med vår luftrenare Purify kan du njuta av renare och friskare luft i ditt hem eller kontor.

Luftrenare bäst i test
Luftrenare Ozoneair Purify

Luftrenare Purify 30

4490:-

Luftrenare för rummet där du spenderar mest tid, nämligen sovrummet.

Kapacitet:

30 m²

Ozonfunktion:

Reningslägen:

2

Luftrenare Ozoneair Purify

Luftrenare Purify 60

5990:-

Dubbla reningsstyrkan, inte priset. Bästa luftrenaren för allergiker och sovrummet.

Kapacitet:

60 m²

Ozonfunktion:

Reningslägen:

2

Luftrenare Ozoneair Purify

Luftrenare Purify 120

7990:-

Hälsosäkra hela hemmet på autopilot med vår kraftigaste luftrenare.

Kapacitet:

120 m²

Ozonfunktion:

Reningslägen:

3

Upptäck Purify luftrenare på 2 minuter

Andas ren luft dygnet runt

ALLERGI

Besväras du av allergier från pollen, kvalster eller husdjur? Upplev befrielse med Purify luftrenare idag!

HÄLSORISKER

Är du orolig över mögel och dess skadliga effekt? Få ett kontinuerligt och kraftigt skyddoch lev hälsosammare med vår luftrenare.

Luftrenare Ozoneair Purify

SYMPTOM

Är du oförklarligt trött, stressad eller förkyld? Få aktiv lindring av dina symptom med Purify luftrenare – och må bättre redan idag.

LUFT

Känns inomhusluften kvav eller kvalmig? Upplev en omedelbar förvandling med Purify luftrenare. Nu kan du andas fritt igen.

Därför behöver du en luftrenare

Var femte svensk drabbas av luftföroreningar inomhus enligt Folkhälsomyndigheten. Luften kan innehålla virus, bakterier, pollen och allergener. Barn och äldre är mer känsliga för luftföroreningar, vilket gör det särskilt viktigt för familjer med små barn eller pensionärer att använda en luftrenare. Genom att ta bort föroreningar som damm, pollen och VOC, kan en luftrenare hjälpa till att förbättra din familjs allmänna hälsa.

Andas in skadliga partiklar
Luften i ditt hem är full av skadliga partiklar som exempelvis allergiämnen, pollen, mögelsporer, virus och bakterier. Förorenad inomhusluft är känt för att orsaka vanliga hälsoproblem.
 
Din kropp gör sitt bästa för att filtrera bort dessa gifter men vissa föroreningar tränger in i dina organ – även i hjärnan. Där byggs det upp för att orsaka inflammation och andra hälsoproblem som huvudvärk, trötthet och nästäppa.

Vår luftrenare förstör skadliga partiklar

Luftrenare vardagsrum

"Vanliga luftrenare samlar bara damm"

Vanliga luftrenare fångar upp föroreningar i filter. Problemet är att vissa hälsofarliga partiklar är så små att de kan passera rakt igenom dessa filtren.

Vanliga luftrenare fångar bokstavligen bara damm, som stora dammsugare. De maskerar och cirkulerar dålig luft, istället för att faktiskt förstöra de hälsofarliga partiklarna.

Luftrenaren Purify å andra sidan, förstör föroreningar som är 1000 gånger mindre än vad dessa HEPA-filter kan fånga upp.

Purify använder avancerad teknologi baserad på etablerad vetenskap för att aktivt rena luften utan att den ens passerar genom filter. Därför kan Purfiy ta bort föroreningar i luften direkt när de kommer in i miljön.

Ny egenutvecklad teknologi

Hemligheten bakom framgången med Purify är den patenterade och egenutvecklade Oxyplasma-teknologin som finns i våra luftrenare. Denna banbrytande teknik vilar på studier, labbtester och feedback från kunder – inklusive allergiker och astmatiker.

Resultatet är konstant, kraftfull och klinisk luftrening – för kommersiella sammanhang och privat bruk. Luftrenaren har utvecklats i nära samarbete med Luleå Tekniska Universitet.

Luftrenare med ny teknik

Så fungerar vår luftrenare

Purify renar aktivt luften omkring dig – utan att behöva passera genom luftrenarens filter. Därför kan föroreningarna stoppas innan de ens börjar sprida sig i din omgivning. Dessutom förstör Purify luftrenare de minsta partiklarna som HEPA-filter inte kan fånga upp.

Inuti luftrenaren

De minsta partiklarna och gaserna som passerar genom luftrenarens unika reningskammare elimineras direkt.

Utanför luftrenaren

Oxyplasma® utsöndras. Nu renas alla utrymmen och ytor som vanliga luftrenare inte kommer åt. 

I hela utrymmet

Oxyplasma® ger ett konstant, ljudlöst och påtagligt skydd mot hälsofarlig inomhusluft.

Så väljer du rätt luftrenare

Rätt luftrenare för dina behov beror på vilket typ av problem du vill åtgärda med luften i ditt hem samt hur stor yta du vill att din luftrenare ska kunna rena.

Jag har problem med allergi, astma eller symptom

Lider du av besvär relaterade till inomhusluften så bör du i första hand använda en luftrenare i ditt sovrum. Detta eftersom man spenderar mest tid där. Att under hela natten andas in ren luft bidrar till att kroppens immunförsvar får vila och detta kommer att förbättra motståndskraften även under dagen när du inte är i närheten av din luftrenare. För just sovrum är Purify 30 ett utmärkt val. Du kan sedan utöka med ytterligare luftrenare i resterande delar av hemmet vid behov.

Jag har problem med unken luft i hemmet

Om ditt största problem är att luften helt enkelt inte känns fräsch bör du i första hand placera en luftrenare så centralt som möjligt i hemmet. För detta ändamål är Purify 120 ett bra val av två anledningar, dels att det är en av de få luftrenarna som faktiskt kan täcka in en så pass stor yta (upp till 120 m2) och dels har den en valfri ozonfunktion. Detta ozon renar luften som passerar genom din luftrenare och bryter mycket effektivt ned luktämnen. Luften kommer att upplevas som fräschare och friskare.

Är det värt att köpa luftrenare

Tyngs du ner av vanliga hälsoproblem, utan att veta varför? Då kan inomhusluften vara förklaringen – och en luftrenare vara lösningen.

 • Besväras du av allergier eller astma?
 • Har du ofta ont i huvudet eller halsen?
 • Drabbas du regelbundet av nysningar och nästäppa?
 • Bor du nära en snabbmatsrestaurang, rökruta eller annan utomhusmiljö som är särskilt förorenad?
 • Har du familj, eller är du pensionär?*

*Barn är särskilt känsliga för luftburna föroreningar, visar bland annat Naturvårdsverkets arbete om luftmiljö och hälsa. Deras små luftvägar är outvecklade – och de har närmare kontakt med golvet. Epidemiologiska studier visar även att äldre är en riskgrupp.

Har du inga oförklarliga hälsobekymmer? Vi spenderar 80% av vår tid inomhus, med våra nära och kära. Därför är en luftrenare perfekt för dig som helt enkelt bara vill andas friskare och fräschare luft till vardags.

Hur fungerar Ozoneair Purify?

Istället för att förlita sig på filter för att fånga föroreningar – förstör Ozoneair Purify partiklarna permanent. För att åstadkomma detta använder maskinen den patenterade och forskningsbaserade reningstekniken Oxyplasma. 

Metoden vilar på årtionden av kunskap och forskning. Genom ett tätt samarbete med Luleå Tekniska Universitet tillverkades produktens unika reningskammare. Den möjliggör för nästintill ljudlös luftrening. Du kan ha Purify påslagen dygnet runt – utan störande surr. Varför inte placera den i sovrummet för hälsotrygg sömn?

Tack vare tekniken kan Purify nå både ytor och utrymmen i ditt hem. Oxyplasma, som är en renande restprodukt, består av joner, elektroner och laddade partiklar.

Reningskraften förstör partiklar som är 1000 gånger mindre än vad vanliga luftrenare klarar av. Det betyder att Purify kommer åt de mest hälsofarliga luftbovarna; nanopartiklar som allergener, bakterier och virus. 

Ozoneair Purify

Hur vet man om man har dålig luft hemma?

När det gäller kvaliteten på luften i ditt hem är du kanske osäker på vad som är normalt och vad som inte är det. När allt kommer omkring kan du inte se eller känna lukten av luftburna föroreningar. 

Men det finns några tecken på att din inomhusluft kan vara förorenad. Om du märker några av dessa kan det vara dags att undersöka situationen ordentligt.

 1. Ta först en titt på dina energiräkningar. Ser du en gradvis ökning över tid? Det kan vara ett tecken på att ditt hem inte är så väl förseglat som det borde vara. Detta innebär att föroreningar kommer in utifrån och får ditt VVS-system (värme, ventilation och sanitet) att gå på högvarv.

   

 2. Har du huvudvärk oftare än du brukar? Det är den vanligaste varningssignalen på förorenad inomhusluft.

   

 3. Hur skiljer sig dina upplevelser inomhus och utomhus? Om du exempelvis hostar mer när du är inomhus, är det ett tydligt tecken på att din hemmiljö inte är ren. Var uppmärksam på eventuella hälsoproblem som dyker upp när du är hemma.

Motverka kvalster med luftrenare

Kvalster är små spindeldjur, som framförallt trivs bland dina sängkläder. Många vet inte att de också kan utgöra ett hälsohot. 

Det är främst dess avföring som kan orsaka hälsoproblem – rinnande näsa, kliande ögon och nysningar. Det kan kännas som en förkylning som aldrig tar slut.

 1. De osynliga spindeldjuren (ofta mindre än 0,3 mm) trivs främst bland dina madrasser och mattor.
 2. Krypen frodas. Varelserna trivs i varma och fuktiga miljöer, där de livnär sig på hudavskrap.
 3. Spindeldjuren förökar sig. Många vet inte att kvalster kan sprida allergener. I värsta fall orsakar de otäcka besvär som astmaattacker eller eksem. 

Att upprätthålla och bibehålla ett dammfritt hem är A och O när det kommer till att förhindra kvalsterangrepp. De obehagliga varelserna stormtrivs nämligen när det är dammigt. Om luftfuktigheten och temperaturen dessutom är optimal, är ditt hem i riskzonen för hälsobovarna.

Problemet med vanliga luftrenare är att du inte når alla utrymmen och ytor. Maskinerna förlitar sig på förlegade filter – vilka bara renar bara luften som har turen att passera rakt genom apparaten.

Med Ozoneair Purifys unika reningskraft Oxyplasma når du både luften och ytorna i ditt hem. På så sätt motverkar du kvalsterangrepp innan de uppstår – genom att hålla ditt hem dammfritt, friskt och fräscht.

Minska allergisymptom

Är du luftkänslig? För en astmatiker kan ren inomhusluft vara lika viktigt som allergimedicin, rapporterar Reuters, som i sin tur hänvisar till en studie av American Academy of Pediatrics.

Djurallergener och pollen – föroreningar som smyger in från stadsgatan genom springor och fönster? Ja, allergiframkallande gaser och partiklar lurar konstant i din hemmiljö. Med en nästintill hundraprocentig reningsgrad ger Ozoneair Purify ett unikt försvar mot allergiska besvär.

Luftrenare mot pollenallergi

Om du lider av pollenallergi kan lindring vara lika lätt som att använda Ozoneair Purify i ditt hem. UV-ljus är känt för att döda bakterier och andra allergener, vilket gör det till ett effektivt sätt att allergisäkra din hemmiljö.

Medan många luftrenare på marknaden använder filter för att försöka fånga allergener, kan dessa bli igensatta och ineffektiva med tiden. Dessutom är det inte alls garanterat att en vanlig luftrenare kan fånga upp allergenerna i din luftmiljö. Partiklarna är ofta för små för filtren – och passerar rakt genom dem.

Ozoneair Purify är inte beroende av filter, vilket gör den till en mer effektiv och långvarig lösning för pollenallergiker.

Ozoneair Purify Luftrenare

Luftrenare med ozonfunktion

Ozon, eller aktivt syre, är en gas med renande egenskaper. Gasen bryter ner skadliga föroreningar till vanliga, helt ofarliga syremolekyler. Man kan säga att ozon är naturens rengöringsmedel.

Notera skillnaden mellan ozongeneratorer och luftrenare. En ozongenerator är i regel en maskin som du använder vid behov – exempelvis Ozoneair Clean. Den sistnämnda är framförallt mycket effektiv mot dåliga lukter och mögelsporer. 

En luftrenare, å andra sidan, används för att kontinuerligt rengöra din inomhusluft. Men även dessa kan bruka små mängder ozon för mer effektiv rengöring.

Ett exempel på denna funktion finner du i modellen Ozoneair Purify 120. Ozoneairs kraftigaste modell renar utrymmen och ytor med en kvadratmeter på mellan 5 och 120. Det betyder att du kan hälsosäkra allt från skrubben till våningsplanet.

Purify 120 tar inte bara bort allergener, damm och andra föroreningar från luften – den eliminerar också lukter. Luftrenaren har tre fläktlägen, så att du kan anpassa reningen efter dina behov. Och eftersom den är på autopilot behöver du inte oroa dig för att ständigt ändra inställningarna. Inget krångel – bara ren luft.

Tillsammans bildar Ozoneairs två vardagsprodukter ett rengörande radarpar. Med denna duo får du både ett konstant skydd mot hälsobovarna i hemmet – och en maskin du kan använda då och då för att ta din städning till nästa nivå.

Välj en luftrenare för sovrummet

Att använda en luftrenare är ett effektivt sätt att hälsosäkra ditt sovrum. Den genomsnittliga personen sover ungefär en tredjedel av sitt liv. Det är därför viktigt att se till att ditt sovrum är så rent som möjligt. 

Varför är Ozoneair Purify så tystlåten? Dygnet-runt-lösningen använder sig av tekniken Oxyplasma – en unik reningskraft och restprodukt som sträcker sig utanför själva maskinen. Det betyder att fläktar och filter inte behöver jobba lika hårt. 

Dessutom är reningskammaren utvecklad i ett tätt samarbete med Luleå Tekniska Universitet – och är utformad för att vara nästintill ljudlös.

Tips! Du kan välja mellan tre fläktlägen. Nattläget – den mest tystlåtna inställningen – är perfekt för dig som vill ha mer hälsotrygg skönhetssömn, utan störande surr.

Förhindra framtida mögelväxt

En luftrenare mot mögel kan inte rensa bort existerande mögel. Ozoneair Purify kan dock, tack vare sin unika reningsteknik, förhindra framtida mögelväxt. 

Med hjälp av elektroner, joner och laddade partiklar, förstörs mögelsporerna direkt vid dess uppkomst. Maskinen tar bort sporerna innan de har hunnit sprida sig i din hemmiljö. Hemligheten? Den rengörande, egenutvecklade och patenterade forskningsmetoden Oxyplasma.

Att få bort mögel när det väl har förökat sig är både kostsamt, tidskrävande och svårt. Mögelsporerna söker konstant efter ytor i ditt hem att fästa sig på. Därför är det en god idé att skaffa ett dygnet-runt-skydd – och hindra hemmets hälsobovar i realtid.

Group 238 (1)

Frågor och svar om luftrenare

Oavsett om din luftrenare använder kolfilter eller HEPA-filter, behöver du ersätta filtret regelbundet. Kolfilter behöver i regel bytas ut oftare än HEPA-filter – ungefär en gång per halvår i genomsnitt – jämfört med en gång per år för HEPA-filter.

Luftrenare kan i vissa fall förbruka uppemot 100W, vilket kan ge dig en saftig elräkning vid daglig användning. Men det finns alternativ: Energieffektiva luftrenare ligger betydligt lägre än så. Ozoneair Purify drar mindre el än en glödlampa. Nu slipper du oroa dig för att energikostnaden ska stiga i taket vid dygnet-runt-användning.

En luftrenare är utformad för att ta bort föroreningar från luften i ditt hem. Detta kan inkludera virus, bakterier, damm, pollen, päls från husdjur, rök och mer. 

Luftrenare finns i en mängd olika storlekar – och kan användas i specifika rum eller nyttjas för hela ditt hem. Ozoneair Purify luftrenare renar upp till 30 kvm, 60 kvm eller 120 kvm.

En luftfuktare, å andra sidan, tillför fukt till luften. Detta kan vara fördelaktigt i ett torrt inomhusklimat, som under vintern när värmen kan göra att luftmiljön känns torr och obehaglig.

Luftrenare minska astmatikers exponering för föroreningar i inomhusmiljön. vilket även minskar symptom.. En obehandlad inomhusluft ökar risken för ett obehagligt astmaanfall, som kan sträcka sig från några minuter till flera dagar.

Denna luftrenare verkar på molekylnivå för att befria ditt hem från kvalster, pälsdjursrester och andrahandsrök. Dessa ämnen kan annars framkalla och förvärra astman. Med hjälp av ultraviolett ljus bryts partiklarna ner i realtid – och försvinner på nolltid.

Vilket rum du ska placera luftrenaren i beror på några olika faktorer. Framförallt bör du beakta storleken på rummet, men också hur mycket tid du spenderar i rummet, samt vilka som vistas där. Befinner sig äldre personer eller barn ofta i utrymmet? Då är det extra viktigt att luften är ren.

En av de vanligaste, mest förbisedda och mest hälsofarliga källorna till luftföroreningar inomhus är dina madrasser, kuddar och hushållsmöbler. Dessa föremål är tillverkade med en mängd olika kemikalier, gaser och material. Dessa kan släppa ut föroreningar i luften, inklusive flyktiga organiska föreningar (VOC), flamskyddsmedel och formaldehyd.

Generellt sett är sovrum och vardagsrum bra kandidater för en luftrenare. Där spenderar du nämligen mest tid.

Här är en tydligare översikt över möjliga användningsområden för luftrenaren Ozoneair Purify:

 1. Sovrummet. Bland sängkläder och lakan lurar kvalster och annat obehag. Luftrenare  hjälper dig och dina närmaste att sova bekymmersfritt och hälsotryggt.
 2. Vardagsrummet. Skadliga partiklar och kemikalier sipprar konstant ut från vardagsprodukter i ditt hem. Med en luftrenare kan du hälsosäkra din vardag och skydda dem du älskar, helt automatiskt.
 3. Köket. Studier styrker att stekos och rök kan avge gaser som kan irritera dina luftvägar, eller ännu värre, skada dina lungor. Luftrenare hjälper dig.
 4. Källaren. Är du trött på källarlukten? Är du orolig över att osynliga mögelsporer ska drabba hem och hälsa? Luftrenare förhindrar framtida spridningar av mögelsporer, samtidigt som den ersätter den unkna lukten med kristallklar, frisk och fräsch luft.

Ozoneair Purify kan rena allt från enstaka rum till ett helt hem, beroende på modell. Om du söker efter en allt-i-ett-lösning för hemmet rekommenderar vi Purify 120, som oavbrutet hälsosäkrar rum på mellan 5 och 120 kvadratmeter.

Det är ytterst osannolikt att man blir sjuk av en luftrenare. Faktum är att dessa enheter kan hjälpa dig undvika sjukdomar, genom att ta bort skadliga partiklar från luften.

Det är dock viktigt att se till att din luftrenare underhålls ordentligt. Ett smutsigt eller igensatt filter kan orsaka luftflödesproblem och potentiellt släppa ut föroreningar tillbaka till luften.

Ozoneair Purify är inte beroende av filter för att rena luften. Det betyder inte bara mindre underhåll, utan även mer hälsosäker inomhusluft. Inte undra på att denna luftrenaresålde slut inom några timmar efter lanseringen.

Menu