Köp luftrenare från Ozoneair

Vanliga luftrenare fångar föroreningar i filter. Ozoneair Purify förstör dem direkt – med en energisnål, egenutvecklad och forskningsbaserad reningsteknik.
Den svenska testvinnaren och bästsäljaren renar både luften och ytorna i ditt hem i realtid. Resultatet? Ett mer hälsosäkert hem, på autopilot.

Över 40 000 nöjda kunder

Bäst i test

5 års garanti

Luftrenare Ozoneair Purify

Ozoneair luftrenare

Purify 30

4490 kr

Kapacitet:

30 m²

Ozon:

Reningslägen:

2

Luftrenare Ozoneair Purify
BÄSTSÄLJARE

Ozoneair luftrenare

Purify 60

5990 kr

Kapacitet:

60 m²

Ozon:

Reningslägen:

2

Luftrenare Ozoneair Purify

Ozoneair luftrenare

Purify 120

7990 kr

Kapacitet:

120 m²

Ozon:

Behandlingstid

2 timmar

Upptäck Ozoneair Purify på två minuter

Vad du ska tänka på när du köper en luftrenare

Det första du bör tänka på när du köper en luftrenare är storleken på utrymmet som ska renas.
Låt oss använda Ozoneair Purify som exempel:

1. Purify 30 renar upp till 30 kvm i realtid. Den är perfekt för medelstora utrymmen, som ditt sovrum. Tack vare maskinens tystlåtna reningskammare, kan du sova utan störande surr i bakgrunden.

 1. Vill du hälsosäkra större rum, eller en liten bostad? Då är Purify 60 – som behandlar upp till 60 kvm – det självklara valet. Med Ozoneairs populära mittenmodell dubblar du både reningskraften och behandlingsytan – men inte priset.
 2.  Modellen Purify 120 är en heltäckande hälsolösning för hemmet, som renar upp till 120 kvm på autopilot. Vill du rena ett helt hem eller våningsplan på autopilot, eller vill du bara ha extra frisk och fräsch inomhusluft? Ozoneairs prisvärda lyxmodell nyttjar ozon för att ta luftreningen ett steg längre.

Hur fungerar en luftrenare?

Vanliga luftrenare använder fläktar för att driva luften genom filter – så kallad mekanisk rening.

Så här går det till:

1. Smutsig luft sugs in i maskinen
2. Partiklarna fastnar i filtret
3. Ren luft blåses ut

Problemet är att filter inte kan fånga upp partiklar som är särskilt små. Partiklarna passerar nämligen rakt genom även de allra finaste HEPA-filtren.

Nya studier visar dessutom att de minsta gaserna och partiklarna är skadligast för hälsan. Tyvärr är vanliga luftrenare som stora dammsugare. De kan enbart fånga upp större partiklar i filter – såsom väggdamm, som inte utgör något direkt hot mot vår hälsa.

Det betyder att många av maskinerna på marknaden enbart maskerar och cirkulerar hälsobovarna i ditt hem – istället för att förstöra dem på riktigt.

Rectangle 82

Är det värt att köpa en luftrenare?

Tyngs du ner av vanliga hälsoproblem, utan att veta varför? Då kan inomhusluften vara förklaringen – och en luftrenare vara lösningen.

 • Besväras du av allergier eller astma?
 • Har du ofta ont i huvudet eller halsen?
 • Drabbas du regelbundet av nysningar och nästäppa?
 • Bor du nära en snabbmatsrestaurang, rökruta eller annan utomhusmiljö som är särskilt förorenad?
 • Har du familj, eller är du pensionär?*

*Barn är särskilt känsliga för luftburna föroreningar, visar bland annat Naturvårdsverkets arbete om luftmiljö och hälsa. Deras små luftvägar är outvecklade – och de har närmare kontakt med golvet. Epidemiologiska studier visar även att äldre är en riskgrupp.

Förorenade städer leder till förorenade hem. Kvaliteten på luften du andas har dessutom en direkt inverkan på din allmänna hälsa och välbefinnande. En av fem svenskar får fysiska besvär av inomhusluften, enligt Folkhälsomyndighetens miljöhälsorapport.

Den dolda orsaken till vardagliga hälsobekymmer kan vara allt från mikroskopiska bakterier och viruspartiklar – till djurallergener och pollen. Enligt EU är luftföroreningar den enskilt största hälsorisken i Europa.

Har du inga oförklarliga hälsobekymmer? Vi spenderar 80% av vår tid inomhus, med våra nära och kära. Därför är en luftrenare perfekt för dig som helt enkelt bara vill andas friskare och fräschare luft till vardags.

Har du bestämt dig för att skaffa en luftrenare? Toppen! Då återstår bara frågan: Vilken är den bästa luftrenaren på marknaden just nu?

Hur fungerar Ozoneair Purify?

Istället för att förlita sig på filter för att fånga föroreningar – förstör Ozoneair Purify partiklarna permanent. För att åstadkomma detta använder maskinen den patenterade och forskningsbaserade reningstekniken Oxyplasma. 

Metoden vilar på årtionden av kunskap och forskning. Genom ett tätt samarbete med Luleå Tekniska Universitet tillverkades produktens unika reningskammare. Den möjliggör för nästintill ljudlös luftrening. Du kan ha Purify påslagen dygnet runt – utan störande surr. Varför inte placera den i sovrummet för hälsotrygg sömn?

Tack vare tekniken kan Purify nå både ytor och utrymmen i ditt hem. Oxyplasma, som är en renande restprodukt, består av joner, elektroner och laddade partiklar.

Reningskraften förstör partiklar som är 1000 gånger mindre än vad vanliga luftrenare klarar av. Det betyder att Purify kommer åt de mest hälsofarliga luftbovarna; nanopartiklar som allergener, bakterier och virus. 

du kan rengöra alla utrymmen med en ozongenerator

Hur vet man om man har dålig luft hemma?

När det gäller kvaliteten på luften i ditt hem är du kanske osäker på vad som är normalt och vad som inte är det. När allt kommer omkring kan du inte se eller känna lukten av luftburna föroreningar. 

Men det finns några tecken på att din inomhusluft kan vara förorenad. Om du märker några av dessa kan det vara dags att undersöka situationen ordentligt.

 1. Ta först en titt på dina energiräkningar. Ser du en gradvis ökning över tid? Det kan vara ett tecken på att ditt hem inte är så väl förseglat som det borde vara. Detta innebär att föroreningar kommer in utifrån och får ditt VVS-system (värme, ventilation och sanitet) att gå på högvarv.

 2. Har du huvudvärk oftare än du brukar? Det är den vanligaste varningssignalen på förorenad inomhusluft.

 3. Hur skiljer sig dina upplevelser inomhus och utomhus? Om du exempelvis hostar mer när du är inomhus, är det ett tydligt tecken på att din hemmiljö inte är ren. Var uppmärksam på eventuella hälsoproblem som dyker upp när du är hemma.

Hur mycket el drar en luftrenare?

Vanliga luftrenare kan vara riktiga eltjuvar. 

De drar i vissa fall upp mot 100W, vilket kan ge dig en saftig elräkning vid daglig användning. Men det finns alternativ: Energieffektiva luftrenare ligger betydligt lägre än så.

Ozoneair Purify drar mindre el än en glödlampa. Nu slipper du oroa dig för att energikostnaden ska stiga i taket vid dygnet-runt-användning.

Hur ofta behöver man byta luftfilter?

Oavsett om din luftrenare använder kolfilter eller HEPA-filter, behöver du ersätta filtret regelbundet. Kolfilter behöver i regel bytas ut oftare än HEPA-filter – ungefär en gång per halvår i genomsnitt – jämfört med en gång per år för HEPA-filter.

Ozoneair Purify förlitar sig inte på filter för att rena din inomhusmiljö. 

Men maskinen har också ett HEPA-filter i absoluta framkant. Fördelen med Purifys unika teknik, som sträcker sig utanför själva maskinen, är att luftreningen inte hindras av filtrets begränsningar. Forskningsmetoden Oxyplasma fungerar oavsett om filtret är fullt eller inte.

 

Motverka kvalster med luftrenare

Kvalster är små spindeldjur, som framförallt trivs bland dina sängkläder. Många vet inte att de också kan utgöra ett hälsohot. 

Det är främst dess avföring som kan orsaka hälsoproblem – rinnande näsa, kliande ögon och nysningar. Det kan kännas som en förkylning som aldrig tar slut.

 1. De osynliga spindeldjuren (ofta mindre än 0,3 mm) trivs främst bland dina madrasser och mattor.
 2. Krypen frodas. Varelserna trivs i varma och fuktiga miljöer, där de livnär sig på hudavskrap.
 3. Spindeldjuren förökar sig. Många vet inte att kvalster kan sprida allergener. I värsta fall orsakar de otäcka besvär som astmaattacker eller eksem. 

Att upprätthålla och bibehålla ett dammfritt hem är A och O när det kommer till att förhindra kvalsterangrepp. De obehagliga varelserna stormtrivs nämligen när det är dammigt. Om luftfuktigheten och temperaturen dessutom är optimal, är ditt hem i riskzonen för hälsobovarna.

Problemet med vanliga luftrenare är att du inte når alla utrymmen och ytor. Maskinerna förlitar sig på förlegade filter – vilka bara renar bara luften som har turen att passera rakt genom apparaten.

Med Ozoneair Purifys unika reningskraft Oxyplasma når du både luften och ytorna i ditt hem. På så sätt motverkar du kvalsterangrepp innan de uppstår – genom att hålla ditt hem dammfritt, friskt och fräscht.

Vad är det för skillnad på luftrenare och luftfuktare?

En luftrenare är utformad för att ta bort föroreningar från luften i ditt hem. Detta kan inkludera virus, bakterier, damm, pollen, päls från husdjur, rök och mer. 

Luftrenare finns i en mängd olika storlekar – och kan användas i specifika rum eller nyttjas för hela ditt hem. Ozoneair Purify har modeller för upp till 30 kvm, 60 kvm eller 120 kvm.

En luftfuktare, å andra sidan, tillför fukt till luften. Detta kan vara fördelaktigt i ett torrt inomhusklimat, som under vintern när värmen kan göra att luftmiljön känns torr och obehaglig.

Luftrenare minskar allergisymptom

Är du luftkänslig? För en astmatiker kan ren inomhusluft vara lika viktigt som allergimedicin, rapporterar Reuters, som i sin tur hänvisar till en studie av American Academy of Pediatrics.

Djurallergener och pollen – föroreningar som smyger in från stadsgatan genom springor och fönster? Ja, allergiframkallande gaser och partiklar lurar konstant i din hemmiljö. Med en nästintill hundraprocentig reningsgrad ger Ozoneair Purify ett unikt försvar mot allergiska besvär.

Luftrenare mot pollenallergi

När pollensäsongen slår till är det vanligt att vi tar till kortsiktiga lösningar. Hostmedicin och nässpray stillar bara besvären för stunden, medan partiklarna kvarstår i inomhusluften. 

Vanliga luftrenare cirkulerar helt enkelt pollenpartiklar med fläktar och filter – eller maskerar dem med tjusiga dofter.

Ozoneair Purify, å andra sidan, är särskilt populär bland just pollenallergiker. Genom att kontinuerligt, kraftigt och kliniskt rena luften från pollenpartiklar, ger den svenska snackisen dig ett starkt skydd mot symptomen. 

Om du lider av pollenallergi kan lindring vara lika lätt som att använda Ozoneair Purify i ditt hem. UV-ljus är känt för att döda bakterier och andra allergener, vilket gör det till ett effektivt sätt att allergisäkra din hemmiljö.

Medan många luftrenare på marknaden använder filter för att försöka fånga allergener, kan dessa bli igensatta och ineffektiva med tiden. Dessutom är det inte alls garanterat att en vanlig luftrenare kan fånga upp allergenerna i din luftmiljö. Partiklarna är ofta för små för filtren – och passerar rakt genom dem.

Ozoneair Purify är inte beroende av filter, vilket gör den till en mer effektiv och långvarig lösning för pollenallergiker.

Enligt test från tredjepartslabb når succélösningen en reningsgrad på hela 99.24%. Tidigare användes tekniken bakom Ozoneair Purify i sjukhus, för att hålla patienter och personal friska. Men nu är den för första gången tillgänglig för privatpersoner.

Luftrenare med ozonfunktion

Ozon, eller aktivt syre, är en gas med renande egenskaper. Gasen bryter ner skadliga föroreningar till vanliga, helt ofarliga syremolekyler. Man kan säga att ozon är naturens rengöringsmedel.

Notera skillnaden mellan ozongeneratorer och luftrenare. En ozongenerator är i regel en maskin som du använder vid behov – exempelvis Ozoneair Clean. Den sistnämnda är framförallt mycket effektiv mot dåliga lukter och mögelsporer. 

En luftrenare, å andra sidan, används för att kontinuerligt rengöra din inomhusluft. Men även dessa kan bruka små mängder ozon för mer effektiv rengöring.

Ett exempel på denna funktion finner du i modellen Ozoneair Purify 120. Ozoneairs kraftigaste modell renar utrymmen och ytor med en kvadratmeter på mellan 5 och 120. Det betyder att du kan hälsosäkra allt från skrubben till våningsplanet.

Purify 120 tar inte bara bort allergener, damm och andra föroreningar från luften – den eliminerar också lukter. Enheten har tre fläktlägen, så att du kan anpassa reningen efter dina behov. Och eftersom den är på autopilot behöver du inte oroa dig för att ständigt ändra inställningarna. Inget krångel – bara ren luft.

Tillsammans bildar Ozoneairs två vardagsprodukter ett rengörande radarpar. Med denna duo får du både ett konstant skydd mot hälsobovarna i hemmet – och en maskin du kan använda då och då för att ta din städning till nästa nivå.

du kan rengöra alla utrymmen med en ozongenerator

Är luftrenare bra för astmatiker?

Genom att minska astmatikers exponering för föroreningar i inomhusmiljön, minskar även symptomen. En obehandlad inomhusluft ökar risken för ett obehagligt astmaanfall, som kan sträcka sig från några minuter till flera dagar.

Medan vanliga luftrenare kan fånga vissa föroreningar i filter – kommer de inte åt de minsta partiklarna i din luftmiljö. Det är ofta dessa som utlöser astman. 

Men Ozoneair Purify är annorlunda. Maskinen verkar på molekylnivå för att befria ditt hem från kvalster, pälsdjursrester och andrahandsrök. Dessa ämnen kan annars framkalla och förvärra astman. Med hjälp av ultraviolett ljus bryts partiklarna ner i realtid – och försvinner på nolltid.

Luftrenare för sovrummet

Den genomsnittliga personen sover ungefär en tredjedel av sitt liv. Det är därför viktigt att se till att ditt sovrum är så rent som möjligt. Tyvärr finns det ett antal dolda luftburna hälsobovar som kan lura i ditt sovrum och orsaka allt från allergier och andningsproblem till huvudvärk och halsont.

En av de vanligaste förövarna är kvalster. Dessa små varelser trivs i varma, fuktiga miljöer och livnär sig på döda hudceller. De är för små för att ses med blotta ögat, men de kan bland annat orsaka problem för personer med allergier eller astma.

Ett problem med vanliga luftrenare är att de väsnas. De surrar och stör när du ska slappna av och sova.

Varför är det så? Återigen är det vanliga luftrenares beroende av mekanisk rening som är problemet. Maskinerna förlitar sig på fläktar och filter för att fånga upp föroreningar. 

Fläktarna för luften genom filtret. Ju snabbare fläkthastigheten är, desto högre blir ljudet. Därför är det inte konstigt att de bullrar och brummar. 

En annan anledning är att många luftrenare använder aktivt kolfilter. Dessa filter fångar förvisso upp luftburna föroreningar, men de kan också få renaren att göra ett mullrande ljud.

Varför fungerar Ozoneair Purify så bra i sovrummet?

Ozoneair Purify använder sig av det finaste HEPA-filtret på marknaden, men är inte beroende av det. Fläktarna i vanliga luftrenare måste arbeta hårdare för att dra luft genom filtret. Det gör att fläkten måste snurra snabbare, vilket skapar det där påträngande, irriterande ljudet som håller dig vaken om natten.

Varför är Ozoneair Purify så tystlåten? Dygnet-runt-lösningen använder sig av tekniken Oxyplasma – en unik reningskraft och restprodukt som sträcker sig utanför själva maskinen. Det betyder att fläktar och filter inte behöver jobba lika hårt. Dessutom är reningskammaren utvecklad i ett tätt samarbete med Luleå Tekniska Universitet – och är utformad för att vara nästintill ljudlös.

Tips! Du kan välja mellan tre fläktlägen. Nattläget – den mest tystlåtna inställningen – är perfekt för dig som vill ha mer hälsotrygg skönhetssömn, utan störande surr.

I vilka rum bör man använda luftrenare?

Vilket rum du ska placera luftrenaren i beror på några olika faktorer. Framförallt bör du beakta storleken på rummet, men också hur mycket tid du spenderar i rummet, samt vilka som vistas där. Befinner sig äldre personer eller barn ofta i utrymmet? Då är det extra viktigt att luften är ren.

En av de vanligaste, mest förbisedda och mest hälsofarliga källorna till luftföroreningar inomhus är dina madrasser, kuddar och hushållsmöbler. Dessa föremål är tillverkade med en mängd olika kemikalier, gaser och material. Dessa kan släppa ut föroreningar i luften, inklusive flyktiga organiska föreningar (VOC), flamskyddsmedel och formaldehyd.

Generellt sett är sovrum och vardagsrum bra kandidater för en luftrenare. Där spenderar du nämligen mest tid.

Här är en tydligare översikt över möjliga användningsområden för Ozoneair Purify:

 1. Sovrummet. Bland sängkläder och lakan lurar kvalster och annat obehag. Ozoneair Purify hjälper dig och dina närmaste att sova bekymmersfritt och hälsotryggt.
 2. Vardagsrummet. Skadliga partiklar och kemikalier sipprar konstant ut från vardagsprodukter i ditt hem. Med Ozoneair Purify kan du hälsosäkra din vardag och skydda dem du älskar, helt automatiskt.
 3. Köket. Studier styrker att stekos och rök kan avge gaser som kan irritera dina luftvägar, eller ännu värre, skada dina lungor. Ozoneair Purify hjälper dig.
 4. Källaren. Är du trött på källarlukten? Är du orolig över att osynliga mögelsporer ska drabba hem och hälsa? Ozoneair Purify förhindrar framtida spridningar av mögelsporer, samtidigt som den ersätter den unkna lukten med kristallklar, frisk och fräsch luft.

Ozoneair Purify kan rena allt från enstaka rum till ett helt hem, beroende på modell. Om du söker efter en allt-i-ett-lösning för hemmet rekommenderar vi Purify 120, som oavbrutet hälsosäkrar rum på mellan 5 och 120 kvadratmeter.

Kan man bli sjuk av luftrenare?

Det är ytterst osannolikt att man blir sjuk av en luftrenare. Faktum är att dessa enheter kan hjälpa dig undvika sjukdomar, genom att ta bort skadliga partiklar från luften.

Det är dock viktigt att se till att din luftrenare underhålls ordentligt. Ett smutsigt eller igensatt filter kan orsaka luftflödesproblem och potentiellt släppa ut föroreningar tillbaka till luften.

Ozoneair Purify är inte beroende av filter för att rena luften. Det betyder inte bara mindre underhåll, utan även mer hälsosäker inomhusluft. Inte undra på att produkten sålde slut inom några timmar efter lanseringen.

Sveriges bästsäljande luftrenare – en snabbrepris

Ozoneair Purify hälsosäkrar din inomhusluft på autopilot, utan att vara beroende av förlegade fläktar och filter.

Här är 12 punkter där Purify överglänser vanliga luftrenare:

 • Forskningsbaserad, patenterad och egenutvecklad reningsteknik
 • Hindrar hemmets luftburna hälsobovar – sekund för sekund
 • Renar både luften och ytorna i ditt hem
 • Nästintill hundraprocentig reningskraft
 • Extra energieffektiv – drar mindre el än en glödlampa
 • Förstör även de minsta, skadligaste partiklarna
 • Luftrening i realtid – allergilindring på nolltid
 • Nästintill ljudlös – välj nattläge för bekymmersfri sömn
 • Sveriges bästsäljande luftrenare, med en riskfri prova-på-garanti
 • Över 40 000 svenska kunder
 • Betyget “Utmärkt” på Trustpilot
 • Testvinnare i flera svenskar mätningar
Group 238 (1)

Luftrenare mot mögel

En luftrenare är en bra lösning för att förhindra att mögel uppstår, mögelsporer sprids via svaga luftströmmar i ditt hem. De bildar sedan det där trådiga täcket i grönt eller svart som vi förknippar med mögel.

Hur ser det ut i ditt hem? Mögelgifter, eller mykotoxiner, trivs i varma och fuktiga miljöer. Ett blött badrum är ett perfekt exempel på en vanlig mögelmiljö. Gifterna kan sedan framkalla hälsobekymmer.

Bor du i en villa? Två riskzoner för mögelbildningar är krygrunden (hålrummet under ditt hus) eller kallvinden (ytan närmast husets yttertak). Kolla även dina fönster – de ska vara så täta som möjligt.

Eftersom mögelsporerna inte går att se med blotta ögat, kan det vara smart att ha dessa nio frågor i åtanke (baserade på Boverkets direktiv):

 • Känner du dig tröttare än vanligt?
 • Upplever du ökade nivåer av stress?
 • Om du har astma eller allergier – har de förvärrats på sistone?
 • Lider du av oförklarlig eksem, klåda, hudrodnad eller utslag?
 • Har du återkommande huvudvärk, illamående, eller yrsel?
 • Känner du irritation i ögonen? Svider det?
 • Har du ont i halsen? Hostar eller nyser du mer än du brukar?
 • Hur är din andning – är den mer ansträngd än vanligt?
 • Har du problem med koncentrationen?

Mögelsporer svävar ständigt runt i luften och letar efter de perfekta förutsättningarna för att kunna växa. När de landar på en våt eller fuktig yta börjar de föröka sig. 

Källare, våtutrymmen och vindsutrymmen är perfekta miljöer för mögel. Där är det nämligen vanligt att det blir både fuktigt och varmt.

Så här går det till när möglet får fäste och härjar i ditt hem:

 1. Det är omöjligt att se sporerna med blotta ögat, men de avger gifter, så kallade mykotoxiner.
 2. Du andas in mögelgifterna. Vanligtvis skonas du från hälsoföljder – men du kan faktiskt råka ut för huvudvärk, halsont eller hudproblem.
 3. Att låta möglet löpa amok kan kosta mycket i både pengar, tid och hälsa. I värsta fall drabbas du och dina närmaste av allergier, astma eller andra andningsproblem.

En luftrenare kan inte rensa bort existerande mögel. Ozoneair Purify kan dock, tack vare sin unika reningsteknik, förhindra framtida mögelväxt. 

Med hjälp av elektroner, joner och laddade partiklar, förstörs mögelsporerna direkt vid dess uppkomst. Maskinen tar bort sporerna innan de har hunnit sprida sig i din hemmiljö. Hemligheten? Den rengörande, egenutvecklade och patenterade forskningsmetoden Oxyplasma.

Att få bort mögel när det väl har förökat sig är både kostsamt, tidskrävande och svårt. Mögelsporerna söker konstant efter ytor i ditt hem att fästa sig på. Därför är det en god idé att skaffa ett dygnet-runt-skydd – och hindra hemmets hälsobovar i realtid.

Ozoneair Purify luftrenare: Vad ingår i köpet?

 1. Ozoneair Purify, luftrenare
 2. Svensk instruktionsmanual
 3. Fjärrkontroll och nätadapter, samt en kabel på 1,5 meter
 4. Stativ som kan avlägsnas för smidig väggmontering
 5. Förbrukningsdelar för ett års kontinuerlig luftrening (värde 890 kr)

Svenska Ozoneairs trygga garantier

Det norrländska teknikbolaget Ozoneair erbjuder svensk support, svensk service och svenska garantier. Det är bara att ringa 0771-366 366 för vänlig vägledning. Du kan även mejla kundservice@ozoneair.com om du har någon fråga.

Nu kan du prova den norrländska succémaskinen med fri frakt och en helt riskfri provperiod. Dessutom ingår en förlängd garanti på hela 5 år, om något mot förmodan skulle gå snett.

Du har inte bara ångerrätt i 14 dagar; du kan i lugn och ro testa vår luftrenare Ozoneair Purify i ditt hem i 30 dagar. Om du inte är nöjd är det bara att höra av sig till Ozoneairs trevliga kundtjänst – och få pengarna tillbaka. Enkelt och tryggt!

Menu