Rengöra med ozon: 5 frågorom nya saneringsmetoden

ozon-1-1

Ibland räcker det inte med att storstäda och vädra för att få bort dåliga lukter hemma.
Oavsett lukter – den svenska succéprodukten Ozoneair tar bort dem på några timmar.
Men hur funkar det?
Här är 5 vanliga frågor och svar.

Läs mer här och hitta den Ozoneair som passar dina behov bäst

Med hjälp av den svenska innovationen Ozoneair blir du av med svåra dåliga lukter. Ozoneair omvandlar luftens syre (O2) till ozon (O3) – en oxidant som sanerar oerhört effektivt. Ozon har använts av saneringsfirmor i flera decennier för att sanera hem och lokaler från brand-, tobaks- och mögellukt och andra lukter. Att sanera med ozon är också en etablerad metod runtom i världen för att desinficera dricksvatten och för att ta död på bakterier och virus inom sjukvården.
– Att rengöra med ozon är 3000 gånger mer effektivt än klorin, berättar Johan Lundberg, Ozoneairs grundare.

1. Hur går det till praktiskt?

• Du placerar din Ozoneair i det rum/utrymme som ska saneras och ansluter apparaten till ett vanligt eluttag. Maskinen är lätthanterlig och väger bara några kilo. Instruktionerna är tydliga och finns på flera språk, bland annat svenska.
• Du ställer in rummets/utrymmets storlek via ett vred – och trycker på start.
• Maskinen är helautomatisk: den räknar själv ut den optimala rengöringstiden för bästa resultat. Maskinen har jobbat klart efter några timmar. Du kan använda din Ozoneair för cirka 1000 behandlingar.

2. Hur funkar ozonet?

Ozon är en gas som kallas ”aktivt syre”, molekylen består av tre syreatomer. När ozon kommer i kontakt med molekylerna som orsakar dålig lukt neutraliseras de dåliga lukterna. Dessutom förstör ozonet cellväggarna i bakterier och mögelsporer så att de slutar reproducera sig.

3. Vilka lukter kan den ta bort?

I princip alla – som mögellukt, unken lukt, röklukt, djurlukt, urinlukt, kemisk lukt. Du kan använda den i ditt hem, i bilen, husbilen, husvagnen, båten, garaget och så vidare.

4. Vad skiljer Ozoneair från en ”vanlig” luftrenare?

En luftrenare använder oftast filter för att rena luften. Ozoneair fyller i stället utrymmet med gasen ozon som oxiderar med alla luktframkallande molekyler. Gasen når in i skrymslen och vrår samt ytligt i material och luktsanerar väldigt effektivt. Därför behöver Ozoneair enbart användas vid enstaka tillfällen i några timmar. En vanlig luftrenare måste stå på kontinuerligt för att rena luften.

5. Är det helt säkert att använda Ozoneair?

Ja, om du hanterar den på rätt sätt. Men man ska inte andas in ozon, det kan vara hälsovådligt. När du ställt in rummets storlek så visar Ozoneair behandlingstiden, det vill säga hur lång tid den behöver för att rengöra optimalt. Du trycker på start och lämnar sedan rummet. Därpå ska du vänta två timmar efter avslutad behandling innan du går in i rummet igen. Efter behandlingen sönderfaller alla ozonmolekyler till vanligt syre.

Behöver du få bort dålig lukt hemma?
Läs mer här eller ring Ozoneair på 0771-366 366

Det här är Ozoneair

  • Svenskt teknikföretag med huvudkontoret i Luleå.
  • Innovativ teknik som är lätt och säker att använda
  • Helautomatisk produkt som startas enkelt via en knapptryckning.
  • Produkten räknar själv ut den optimala rengöringstiden och anpassar reningseffekten för bästa resultat. Ingen förkunskap krävs.
DELA PÅ FACEBOOK
Twitter
Produkter