0

Sorptionsavfuktare med AI-optimering och luftrening

sorptionsavfuktare
sorptionsavfuktare

INNOVATION FRÅN NORRBOTTEN

Mer än 100 000
sålda produkter

5 ÅRS 

garanti

INNOVATION FRÅN NORRBOTTEN

Mer än 100 000 sålda produkter

5 ÅRS GARANTI

Våra sorptionsavfuktare

Upptäck Ozoneair Guard – effektiva avfuktare för ett torrare och friskare hem. Våra sorptionsavfuktare hanterar upp till 19 liter fukt per dag.

Guard Base

12 990 kr

Grundläggande avfuktning och luftrening med effektiv OxyPlasma®-teknologi.

Avfukning

Upp till 19 l/dygn

OxyPlasma®-luftrening

Ja

AI-optimerad drift

Nej

Mögelprogram

Nej

Styrpanel

Nej

Installationskit

Nej

sorptionsavfuktare guard

Guard Plus

15 990 kr

Innehåller AI-optimerad drift, mögelprogram och styrpanel för bättre kontroll.

Avfukning

Upp till 19 l/dygn

OxyPlasma®-luftrening

Ja

AI-optimerad drift

Ja

Mögelprogram

Ja

Styrpanel

Ja

Installationskit

Nej

sorptionsavfuktare guard pro

Guard Pro

18 990 kr

Alla funktioner från Plus samt ett installationskit för enkel och snabb installation.

Avfuktning

Upp till 19 l/dygn

OxyPlasma®-luftrening

Ja

AI-optimerad drift

Ja

Mögelprogram

Ja

Styrpanel

Ja

Installationskit

Ja

Därför ska du välja Ozoneair Guard sorptionsavfuktare

Ozoneair Guard erbjuder både avfuktning och luftrening, medan vanliga sorptionsavfuktare endast avfuktar. Med OxyPlasma®-teknologi eliminerar Ozoneair Guard dålig lukt, mögelsporer och kemiska emissioner, något som traditionella avfuktare inte kan göra. Dessutom har Ozoneair Guard AI-optimerad drift som minskar energiförbrukningen med upp till 40%.

Fördel

Avfuktning
Neutraliserar lukt
Mögelbekämpning
Lättinstallerad
Upp till 5 års garanti

Ozoneair Guard

ozoneair sorptionsavfuktare
Ja
Ja
Ja

Neutraliserar mögel och sporer

Ja

Enkel installation som du kan göra själv med medföljande installationskit

Ja

Sorptionsavfuktare

vanlig sorptionsavfuktare
Ja
Nej
Nej
Nej
Nej

Så fungerar vår sorptionsavfuktare​

Ozoneair Guard använder en kombination av avancerade teknologier för att erbjuda effektiv avfuktning och luftrening. Denna process säkerställer optimal inomhusluftkvalitet och energieffektivitet. Här är de tre huvudsakliga funktionerna:

sorptinosavfuktare i krypgrund

Avfuktning och sorption

Ozoneair Guard drar in fuktig luft med en fläkt och passerar den genom en roterande sorptionsrotor som absorberar fukten. Den absorberade fukten drivs sedan ut som våtluft genom uppvärmd luft och leds bort.

sorpptinosavfuktare med luftrening

Oxyplasma® luftrening

Luften genomgår därefter OxyPlasma®-luftrening, där aktiva plasmajoner bryter ner skadliga partiklar, neutraliserar virus, bakterier, mögelsporer och kemiska emissioner, och eliminerar obehagliga lukter.

skydd mot mögel

AI-optimerad drift

Slutligen samlar AI-optimerad drift kontinuerligt in realtidsdata om luftfuktighet och temperatur, gör automatiska justeringar för att maximera effektiviteten och minska energiförbrukningen med upp till 40%.

Köpguide för sorptionsavfuktare

En sorptionsavfuktare är en viktig investering för att hålla ditt hem fritt från fukt och dess associerade problem som mögel och dålig lukt. Här är en guide för att hjälpa dig att förstå varför en sorptionsavfuktare är rätt val och vad du bör tänka på vid köp.

Varför välja en sorptionsavfuktare?

Att använda en sorptionsavfuktare erbjuder många fördelar, särskilt i kalla och fuktiga miljöer. Här är några av de viktigaste fördelarna som gör sorptionsavfuktare till ett utmärkt val för att hantera fuktproblem i hemmet.

Energieffektivitet

En stor fördel med sorptionsavfuktare är deras energieffektivitet. Eftersom dessa avfuktare kan användas effektivt vid låga temperaturer, kräver de mindre energi för att bibehålla optimal prestanda jämfört med traditionella avfuktare. 

Tyst drift

Sorptionsavfuktare är kända för sin tysta drift. Till skillnad från kompressorbaserade avfuktare, som kan vara ganska bullriga, arbetar sorptionsavfuktare nästan ljudlöst. Detta gör dem idealiska för användning i bostadsområden där ljudnivån är en viktig faktor.

Effektiv vid låga temperaturer

En fördel med sorptionsavfuktare är deras förmåga att fungera effektivt vid låga temperaturer. Till skillnad från kompressorbaserade avfuktare, som tappar effektivitet i kalla miljöer, kan sorptionsavfuktare operera vid temperaturer så låga som 0°C. Detta gör dem perfekta för användning i krypgrund, källare, garage och andra kalla utrymmen.

så fungerar soprtinosavfuktare

Så fungerar en sorptionsavfuktare

En sorptionsavfuktare är en avancerad enhet som effektivt hanterar fuktproblem i kalla och fuktiga miljöer som krypgrund, källare och garage. Här är en förklaring på hur denna teknik fungerar och varför den är så effektiv:

1. Adsorptionsmaterial

En sorptionsavfuktare använder ett speciellt adsorptionsmaterial, ofta ett kiselgelbaserat material, som kan dra till sig och binda vattenmolekyler från luften. När fuktig luft passerar genom detta material, adsorberas (binds) vattenångan på dess yta.

2. Rotationshjul

Avfuktaren är utrustad med ett roterande hjul, även känt som ett sorptionshjul, som är belagt med adsorptionsmaterialet. Detta hjul roterar långsamt och kontinuerligt, vilket gör att en del av hjulet alltid befinner sig i kontakt med den fuktiga luften medan en annan del genomgår en regenereringsprocess.

3. Regenerering

Den fukt som adsorberas på sorptionshjulet behöver avlägsnas för att materialet ska kunna fortsätta vara effektivt. Detta sker genom att en uppvärmd luftström blåser genom en del av hjulet, vilket frigör den adsorberade fukten. Denna fuktiga luft leds sedan ut ur huset, ofta genom en ventilationstrumma.

4. Cirkulation

Den torra luften som lämnar adsorptionsmaterialet cirkuleras tillbaka in i rummet, vilket sänker den relativa luftfuktigheten och bidrar till en torrare och mer behaglig inomhusmiljö.

Sorptionsavfuktare med luftrening

En sorptionsavfuktare med luftrening är en idealisk lösning för att hantera både fukt och luftkvalitet i ditt hem. Dessa enheter erbjuder avancerad teknik som effektivt bekämpar fukt samtidigt som de renar luften från skadliga partiklar. Här är varför du bör överväga en sorptionsavfuktare med luftrening, särskilt med OxyPlasma®-teknik.

sorptionsavfuktare med luftrening

Luftrenande avfuktare

OxyPlasma®-tekniken fungerar genom att frigöra aktiva plasmajoner i luften som omedelbart börjar bryta ner skadliga partiklar. Dessa plasmajoner angriper och neutraliserar virus, bakterier, mögelsporer och kemiska emissioner på molekylär nivå. 

Varför välja sorptionsavfuktare med luftrening

En av de största fördelarna med luftreningsfunktionen är dess förmåga att neutralisera skadliga emissioner som kan tränga upp från krypgrunden och sprida sig i hela huset. Fukt, mögelsporer och kemiska emissioner som finns i krypgrunden kan orsaka  hälsoproblem om de inte hanteras effektivt. Genom att använda en sorptionsavfuktare med luftreningsfunktion kan du säkerställa att dessa emissioner neutraliseras innan de når resten av ditt hem, vilket skyddar både din hälsa och din bostadsmiljö.

Sorptionsavfuktare för krypgrund

En av de mest kritiska områdena i ett hem när det gäller fuktproblem är krypgrunden. Eftersom krypgrunder ofta är dåligt ventilerade och ligger nära marken, är de särskilt utsatta för hög luftfuktighet och kondens. Här är varför en sorptionsavfuktare är den perfekta lösningen för att hantera fuktproblem i krypgrunden.

Läs mer om sorptionsavfuktare för krypgrund

sorptionsavfuktare krypgrund

Varför behövs en sorptionsavfuktare i krypgrunden?

Krypgrunder är särskilt känsliga för fukt på grund av deras placering och konstruktion. Fukt kan lätt tränga upp från marken och ackumuleras, vilket skapar en idealisk miljö för mögel, röta och andra skadliga effekter. Dessa problem kan spridas till resten av huset, vilket påverkar husets konstruktion och inomhusluftkvalitet.

Installera sorptionsavfuktare i krypgrund

Följ dessa steg för att installera din sorptionsavfuktare i krypgrunden på ett effektivt sätt:

Placering:

Placera avfuktaren centralt i krypgrunden för att säkerställa jämn fuktborttagning över hela området.

Anslutning av ventilationsrör:

  • Tilluft: Anslut ventilationsrör till tilluftsventilerna för att suga in förorenad luft från specifika delar av krypgrunden.
  • Våtluft: Anslut rör för att leda den fuktiga luften som genereras under avfuktningsprocessen ut ur krypgrunden och huset.
  • Frånluft: Anslut ventilationsrör till frånluftsventilerna för att blåsa ut den torra, behandlade luften och optimera luftcirkulationen.
tilluft sorptionsavfuktare
Anslut tilluften till avfuktaren
våtluft sorptionsavfuktare
Led våtluften från sorptionsavfuktaren ut från krypgrunden.

Installationskit

Alla nödvändiga delar för installationen, inklusive ventilationsrör för tilluft, våtluft och frånluft, ingår i installationskitet. Detta gör det enkelt och bekvämt att sätta upp din sorptionsavfuktare i krypgrunden och säkerställa effektiv drift från start.

installationskit för sorptionsavfuktare i krypgrund

Vanliga frågor om sorptionsavfuktare

En sorptionsavfuktare använder ett speciellt adsorptionsmaterial som drar till sig och binder vattenmolekyler från luften. När fuktig luft passerar genom materialet, adsorberas vattenångan och en roterande sorptionshjul regenereras kontinuerligt genom att blåsa ut fukten via en uppvärmd luftström.

Luftreningsfunktionen är viktig eftersom den förbättrar inomhusluftkvaliteten genom att neutralisera skadliga emissioner och partiklar som kan spridas från krypgrunden till resten av huset. Detta bidrar till en hälsosammare boendemiljö.

 

Sorptionsavfuktare är effektiva vid låga temperaturer eftersom de inte förlitar sig på kylmedel, som kompressorbaserade avfuktare gör. De fungerar bra även vid temperaturer nära 0°C, vilket gör dem idealiska för kalla och fuktiga utrymmen som krypgrund, källare och garage.

Installationen av sorptionsavfuktare är enkel och alla nödvändiga delar ingår i installationskitet. Placera avfuktaren centralt i utrymmet, anslut ventilationsrör för tilluft, våtluft och frånluft, och anslut enheten till ett jordat eluttag.

Ozoneair Guard tar inte bara bort fukt som vanliga sorptionsavfuktare, utan den förbättrar även luftkvaliteten genom att neutralisera skadliga emissioner och partiklar. Med avancerad luftreningsteknik och effektiv drift vid låga temperaturer är den idealisk för krypgrund, källare och garage.

0
Produkter
0
0
0