Ta bort lukt av impregnering i ditt hus

Känner du en lukt som påminner om mögel hemma? Impregnering i äldre hus misstas ofta för mögelskador eftersom lukten är förvillande lik mögellukt. Det kan vara lukt från kemikalien pentaklorfenol som sitter i husets konstruktion och utsöndrar illaluktande ämnen till resten av ditt hem. När pentaklorfenol börjar brytas ned bildas kloranisoler som luktar skarpt och jordnära. Hur mycket du än vädrar och rengör är lukten svår att bli av med. Kloranisoler från gammal impregnering är hälsofarligt och kan ge både allergi- och astmabesvär. 

Lyckligtvis finns Ozoneair som effektivt tar bort all lukt från impregneringen. Saneringsprocessen är både snabb, kostnadseffektiv och enkel. 

Ozon eliminerar dåliga lukter

Bor du i ett hus som byggdes på 1960- eller 70-talet är risken stor att impregneringsmedlet pentaklorfenol användes. Kemikalien förbjöds i slutet på 70-talet eftersom den är giftig och kan ge hälsoproblem när den bryts ner till kloranisoler som sprids i luften. Det är lättast att känna lukten från impregneringen under våren och hösten när vädret är fuktigt och temperaturen ute varierar. Det impregnerade materialet har ofta använts i byggandet av huset, till exempel för rasskydd och krypbaser. Ozoneair erbjuder en direkt lösning på dina luktproblem hemma.

Så får du bort impregneringslukt

Om du försökt att bli av med den skarpa lukten i kläder och textilier hemma utan att lyckas kan det bero på att du använt dig av fel rengöringsmetod.  Några av fördelarna med Ozoneair är följande:

• Du behöver inte komplettera med andra rengöringsmedel
• Processen är helautomatisk, det enda som krävs av dig är att du startar igång behandlingen
• Den dåliga lukten neutraliseras och försvinner
• Ozonet tränger in överallt där det finns luftåtkomst

Ozoneair fyller varje kubikcentimeter av utrymmet med ozon

Ozonet når alla lukter, inte bara i luften, men ännu viktigare vid dess källa.

I en snabb reaktion, attackerar och neutraliserar ozonet de luktframkallande ämnena vilket gör dem helt luktfria.

Ozon som inte kan hitta en lukt att reagera med återgår till vanligt syre efter cirka två timmar.

LUKTER ATT TA BORT MED OZON

VILKEN OZONEAIR PASSAR DINA BEHOV?

Ozoneair Clean 30

3990 kr

Kapacitet

30 m²

Behandlingstid

4 timmar

Helautomatisk

Patenterad teknik

BÄSTSÄLJARE

Ozoneair Clean 60

5990 kr

Kapacitet

60 m²

Behandlingstid

2 timmar

Helautomatisk

Patenterad teknik

Ozoneair Clean 120

7990 kr

Kapacitet

120 m²

Behandlingstid

2 timmar

Helautomatisk

Patenterad teknik

Vanliga frågor om att ta bort impregneringslukt

En ozonbehandling får bort lukt från impregnering på ett snabbt och effektivt sätt, även impregnering med pentaklorfenol, som idag är förbjuden. Många hus som byggdes under 60- och 70-talet impregnerades med pentaklorfenol, vilket kan ge ifrån sig en skarp lukt när det bryts ner. Då bildas kloranisoler som är hälsofarligt och kan ge allergi- och astmabesvär.

Ibland kan det krävas fler behandlingar för att komma till rätta med lukten, men när den väl är borta så är resultatet permanent.

Ozonbehandlingarna tar mellan 1 till 12 timmar, beroende på hur stort utrymme som ska behandlas. Är det ett helt hus eller ett väldigt stort utrymme som ska behandlas kan man dela upp det och behandla i omgångar.

KONTAKTA EN PRODUKTRÅDGIVARE

Produkter