Allergiker på besök? Så sanerar du ditt hem

Väntar du en sommargäst som är allergisk?
Nu finns hjälp att få:
Den svenska succéprodukten Ozoneair sanerar ditt hem från allergiframkallande partiklar.

Läs mer här och hitta den Ozoneair som passar dina behov bäst

Nästan var femte vuxen svensk har någon form av pälsdjursallergi, och cirka sju procent av barnen är drabbade.

Vanligast är allergi mot katt eller hund. Näst efter björkpollen är katt den vanligaste orsaken till att vi får allergiska besvär i luftvägarna.

Samtidigt bor pälsdjur i nästan hälften av alla svenska hem.

Ozon rengör effektivt

Sommaren är en tid då många av oss får besök av släkt och vänner som kanske också övernattar.
Går det att ta emot en kattallergisk person om du har katt hemma?

Att låta husdjuret bo någon annanstans och sedan storstäda brukar inte räcka. I ett hem med ett pälsdjur finns allergener överallt, även på väggar, inredning, i tak och skrymslen och vrår.

– I dag kan du rengöra med ozon, en gas som effektivt eliminerar allergener och andra mikroorganismer som bakterier och virus, berättar Johan Lundberg, grundare till Ozoneair, ett svenskt teknikföretag med huvudkontoret i Luleå.

Tar bort partiklar svåra att komma åt

Ozoneair är en unik produkt som rengör med hjälp av gasen ozon, så kallat aktivt syre. Maskinen omvandlar luftens syre till ozon som sedan fyller hela rummet och även letar sig in i textilier, möbler och annan inredning.

– Huvudsyftet med Ozoneair är att ta bort oönskade lukter. Men även allergener och andra mikroorganismer försvinner, förklarar Johan Lundberg.

– Att rena luften med Ozoneair är positivt även för personer drabbade av astma och kvalsterallergi. Du får bort partiklar som är svåra att städa bort på mekanisk väg. 

Bleker textilier och sanerar rökskador

Varför fungerar då ozon? Jo, kemiskt sett är ozon-molekylen aggressiv, och därför också extremt effektiv.

Ozon används bland annat för blekning av textilvaror och desinfektion av tvätt inom vården. På många håll i världen renar man dricksvattnet med ozon, som tar bort mögelsporer, bakterier och andra mikroorganismer.

Möbler och rum som rökskadats vid brand kan saneras och bli luktfria med hjälp av ozon.

Men är det helt säkert att använda Ozoneair hemma?
– Ja, om man hanterar den på rätt sätt. Man ska aldrig andas in ozon. Du måste lämna rummet när du har satt igång din produkt och vänta två timmar efter avslutad drift innan du går in igen i utrymmet som har behandlats. Då är alla ozonmolekyler garanterat borta, de sönderfaller automatiskt till vanligt syre, berättar Johan Lundberg.

Behöver du få bort dålig lukt?
Läs mer här eller ring Ozoneair på 0771-366 366

Vad är pälsdjursallergi?

Immunförsvaret reagerar på djurens proteiner (allergener). Dessa finns i djurets talgkörtlar, hudceller, saliv och urin och fastar i djurens päls.

Det här är Ozoneair

  • Svenskt teknikföretag med huvudkontoret i Luleå.
  • Innovativ teknik som är lätt och säker att använda.
  • Helautomatisk produkt som startas enkelt via en knapptryckning.
  • Produkten räknar själv ut den optimala rengöringstiden och anpassar reningseffekten för bästa resultat. Ingen förkunskap krävs.
DELA PÅ FACEBOOK
Twitter

Allt du behöver veta om pollenallergi

Näsan rinner, ögonen är irriterade och tröttheten extrem. Först kanske du tänker att du håller på att bli sjuk, men så börjar nysningarna avlösa varandra.

Pollenallergi

Vanliga symptom vid pollenallergi

Känner du dig trött och hängig med en rinnande näsa? Funderar du på om dina besvär är en förkylning eller kanske pollenallergi? Det är inte

Så funkar det att rengöra med ozon

Många svenskar har problem med dålig lukt hemma. Vare sig den stinkande doften kommer från fukt, mögel eller en odefinierbar källa hjälper luftrenaren Ozoneair dig

Därför luktar det mer på sommaren

Solkräm, svett, ängsblommor, myggmedel, surströmming.Sommaren innebär en explosion av dofter, både underbara och äckliga.Men varför luktar det mer när det är varmt ute? Har du

Menu