0

Ny metod tar bort dåliga lukter: ”Äntligen luktar det fräscht i stallet”

ozone-stable

Med den svenska produkten Ozoneair blir du av med dåliga lukter på några timmar – oavsett om det handlar om mögellukt, röklukt eller andra oönskade odörer.
Camilla Eklund använde sin apparat i stallet.
– Äntligen luktar det fräscht både i stall och sadelkammare, berättar hon.

Läs mer här och hitta den Ozoneair som passar dina behov bäst

Dåliga lukter är ett vanligt problem i våra hus, men också i bilar, båtar, husvagnar och husbilar.
Det kan handla om mögellukt och unkna lukter som orsakas av fukt, dålig ventilation avlopp och instängdhet. Cigarettrök och husdjur är andra vanliga orsaker till störande lukter.

Sanerar på ett helt nytt sätt

Den svenska innovationen Ozoneair har gjort det möjligt att sanera hemma på egen hand på ett helt nytt sätt: Med hjälp av gasen ozon som tar bort alla lukter.

Camilla Eklund, 42, bor i byn Häradsbygden utanför Leksand. Familjen har två hästar som bor i ett stall på gården.

– Vi mockar och sopar varje dag i stallet, och rengör med högtryckstvätt på sommaren, men självklart luktar det i ett stall. Lukterna kan orsakas av ammoniak från hästarnas avföring, svettiga hästprylar, blöta filtar, fuktiga manar och pälsar och så vidare.

Unkna lukten i källaren försvann

I anslutning till stallet ligger ”sadelkammaren”, ett rum som visserligen har ventilation men saknar fönster, så det går inte att vädra.

– Där förvarar vi prylar, och det hade börjat lukta instängt, nästan som kattpiss – en lukt vi inte blev av med hur vi än städade och rengjorde.

Camilla fick tips av sin pappa – som bor i samma by – att prova nyheten Ozoneair.

– Han skaffade sin Ozoneair för att bli av med den unkna lukten i sin källare. Han är supernöjd, all unken lukt är borta. Vi bestämde oss för att testa maskinen i vårt stall.

”Bara att trycka på en knapp”

Att använda Ozoneair var enklare än Camilla hade trott.

– För det första är maskinen ganska liten och lätt, vi kunde frakta den i en låda på cykeln.

Sedan placerade hon Ozoneair i stallgången, stängde stallets fönster och öppnade dörren till sadelkammaren så att gasen ozon skulle sprida sig och sanera även i det rummet.

– Det var bara att ansluta maskinen till ett eluttag och trycka på en knapp.

En naturlig gas

Produkten Ozoneair är helautomatisk. Den omvandlar luftens syre till gasen ozon, som också kallas aktivt syre och består av tre syreatomer. Gasen är starkt oxiderande och sanerar därför väldigt effektiv.

Johan Lundberg, som har grundat Luleå-företaget Ozoneair, förklarar:
– Ozon är en naturlig gas som bryter ned kolsträngarna som de dåliga lukterna är uppbyggda av, både i luften och i material. Gasen tar sig in i skrymslen och vrår och i textilier, möbler, golv och väggar – och eliminerar lukter, mögelsporer och bakterier. Samtidigt är rengöringen skonsam mot allt material, tack vare Ozoneairs unika teknik.

”Det doftar fräscht och neutralt”

Vilka lukter kan Ozoneair ta bort?
– I princip alla – som mögellukt, unken lukt, röklukt, djurlukt, urinlukt, kemisk lukt, impregneringslukt. Du kan använda den i ditt hem, i bilen, husbilen, husvagnen, båten, källaren, krypgrunden – ja i alla rum och utrymmen där du störs av dålig lukt.

Camilla Eklund berättar:

– Ozoneair fick jobba i fyra timmar i vårt stall. Efteråt var luften helt annorlunda. Det doftar fräscht och neutralt, den där typiska stalldoften är borta. Vi kommer att sanera med Ozoneair varje sommar i samband med att vi storstädar och kör med högtryckstvätt.

Hjälmar och andra prylar doftsaneras

Förutom att luften känns friskare och att det luktar mindre i stallet, så blir även prylarna därinne rengjorda av ozonet, om man låter dem hänga eller ligga framme medan Ozoneair jobbar. Gasen letar sig in i hjälmar, sadlar och andra prylar och tar bort dåliga lukter som fått fäste.

Behöver du få bort dålig lukt hemma?

Läs mer här eller ring Ozoneair på 0771-366 366


Det här är Ozoneair

 • Svenskt teknikföretag med huvudkontoret i Luleå.
 • Innovativ teknik som är lätt och säker att använda.
 • Helautomatisk produkt som startas enkelt via en knapptryckning.
 • Produkten räknar själv ut den optimala rengöringstiden och anpassar reningseffekten för bästa resultat. Ingen förkunskap krävs.

Så här rengör Ozoneair:

 • Effektivt
  Kemiskt sett är ozon-molekylen aggressiv och därför oerhört effektiv. Den attackerar och bryter ner kolsträngarna som lukter är uppbyggda av – inte bara i luften utan även lukter som sitter i material.
 • Miljövänligt
  Efter ett åskoväder är luften fylld av ozon – det är därför den känns så frisk och klar. Ozon är en naturlig gas och naturens eget sätt att rena luften. Ozoneair innehåller inga gifter eller kemikalier, utan rengör enbart med ozon.
 • Säkert
  Ozoneair är 100 procent säker om du hanterar den på rätt sätt. Men man ska aldrig andas in ozon. Du måste lämna rummet när du satt igång din produkt och vänta två timmar efter avslutad drift innan du går in igen i utrymmet som har behandlats. Då är alla ozonmolekyler garanterat borta, de sönderfaller automatiskt till vanligt syre.
DELA PÅ FACEBOOK
Twitter

Mest läst

0
Produkter
0
0
0