0

Ozonstäda med en Ozonrengörare – snabbguide | Ozoneair

För några år sedan var det inte många svenskar som kände till Ozoneair. Idag har desto fler hört talas om ozongeneratorn som får bort dålig lukt och som dessutom neutraliserar mögelsporer, bakterier och allergener. Här förklarar vi hur du enkelt kan sanera eller städa med ozon på egen hand. 

Den svenskutvecklade ozonmaskinen Ozoneair har framför allt blivit känd för sin förmåga att få bort dåliga lukter med hjälp av gasen ozon. Den som har problem med dålig lukt i något utrymme borde definitivt testa att sanera med Ozoneair – många personer kan vittna om hur effektivt det är. 

Ozonet neutraliserar också mögelsporer, bakterier, allergener och andra skadliga mikroorganismer vilket även gör Ozoneair användbar för dig som vill ha en fräschare doft och allmänt renare känsla hemma. Apparaten är dessutom liten och lätt att flytta, vilket gör att man exempelvis kan ta med den till sommarstugan för att fräscha upp den inför säsongen. Du kan även snabbt och effektivt fräscha upp utrymmen som vind, källare, krypgrund, bil, båt, husvagn eller husbil.

Ozoneair är framtagen för att privatpersoner utan några förkunskaper ska kunna använda den på ett säkert sätt. Så här går man tillväga, i tre enkla steg:

  1. Förberedelser inför ozonstädningen (H2)

Se till att inga människor, djur eller växter är i det utrymme som du ska behandla. Ozon kan nämligen orsaka irritation i luftrören och är skadligt för växter. 

Öppna gärna upp garderober, skåp, lådor och luckor så att ozonet kommer åt lukter och partiklar på alla ytor och i alla utrymmen. 

Täta sedan till utrymmet genom att täppa för ventiler och stänga fönster och dörrar. Du kan avgränsa med byggplast om dörr saknas eller mellan våningsplan. Man kan tänka att utrymmet gärna ska vara så lufttätt som möjligt för att undvika att ozon läcker ut från det utrymme du behandlar.

  1. Behandling med ozonrengörare (H2)

Anslut Ozoneair till ett eluttag och placera den mitt i rummet, gärna högt, exempelvis på ett bord eller en stol. 

För att starta maskinen trycker du på ett vred som du sedan vrider på för att ställa in rummets storlek. Behandlingstiden ser du nu i displayen. Därefter trycker du på start, lämnar rummet och stänger till efter dig. 

  1. Efter ozonbehandlingen (H2)

En ozonbehandling med en ozonrengörare tar vanligtvis mellan två och fyra timmar, beroende på utrymmets storlek. När behandlingstiden löpt ut stänger maskinen av sig per automatik. Efter det ska du vänta i ytterligare två timmar innan du går tillbaka in i rummet. Under den tiden har ozonet omvandlats till vanligt syre och det är sedan riskfritt att andas in luften i rummet. 

En lukt av ozon kan finnas kvar i rummet men denna lukt kommer att avta och försvinner om du vädrar. Ibland kan man behöva upprepa behandlingen.

DELA PÅ FACEBOOK
Twitter

Mest läst

0
Produkter
0
0
0