0

Begagnade husbilar heta: Så höjer du värdet på husbilen inför försäljningen

Kent

Begagnade husbilar och husvagnar blir allt mer eftertraktade.
Funderar du på att sälja?
Fräscha upp ditt fordon med Ozoneair inför försäljningen – och bilen doftar som om den vore ny
.

Läs mer här om Ozoneair och hitta modellen som passar dig

Under årets första sex månader såldes fler begagnade husbilar än någonsin på Sveriges största köp- och säljmarknader för fordon. Även begagnade husvagnar blir allt mer eftersökta.

En orsak bedöms vara den svagare kronan som resulterat i ett ökat utlandsintresse för begagnade svenska fordon. En annan orsak tros vara ”flygskammen” som en följd av klimatkrisen: Att fler väljer semester i husbil eller husvagn i stället för en flygresa till exempelvis Spanien.

Dålig lukt kan minska värdet

Husbilar och husvagnar är dock utrymmen som tenderar att börja lukta instängt och illa, vilket kan minska värdet vid en försäljning.

Lukterna kan orsakas av fukt, kondens, dålig ventilation och mögel, och sätter sig i klädsel och annan inredning. Har man husdjur eller röker cigarett – eller om någon varit åksjuk – kan stanken prägla hela utrymmet.

– Vatten läckte in i min husbil och det började lukta gammal filtmatta. En unken och sunkig lukt som inte gick att bli av med, berättar Kent Marklund från Piteå.

”Doftar rent och fräscht”

Kent fick tips om den svenska innovationen Ozoneair: en unik maskin som effektivt tar bort lukter med hjälp av gasen ozon.

Han köpte den minsta modellen Ozoneair Go 30  och testade. Efter några timmar luktade bilen som ny.

– Det är fantastiskt. Nu doftar det rent och fräscht som om bilen vore både nyskurad och nyvädrad.

Ozoneair är löjligt enkel att använda, intygar Kent:

– Du ansluter den till ett elutag och anger hur stor yta som ska rengöras. Sen jobbar den i några timmar. Enklare kan det inte bli.
 
Hur fungerar då Ozoneair?
– Ozoneair omvandlar luftens syre till gasen ozon, som attackerar och neutraliserar luftens molekyler. Dåliga lukter försvinner liksom mögelsporer, bakterier, allergener och andra skadliga mikroorganismer, säger Johan Lundberg, grundare av Ozoneair, ett teknikföretag i Luleå.

”Kostar en bråkdel”

Saneringsföretag och bilrekondfirmor har länge rengjort med ozongeneratorer, men dessa kräver gedigna förkunskaper.

– Det helt nya med Ozoneair är att du som privatperson kan sanera med ozon på egen hand för en bråkdel av vad det skulle ha kostat att anlita en firma, säger Johan Lundberg.

Metoden är dessutom skonsam mot interiören:

– Ozoneair har en unik teknik som innebär att den arbetar i intervaller där effekten varieras under behandlingen. Du behöver inte oroa dig för att inredningen tar skada, avslutar Johan Lundberg.
 
Exklusivt erbjudande: Om Ozoneair inte tar bort lukten helt, skicka tillbaka den inom 14 dagar och få full återbetalning, inga frågor ställs

Sanera husbilen/husvagnen – så här gör du

  • Anslut Ozoneair till ett eluttag, placera den mitt i husbilen/husvagnen och tyck på start.
  • Låt dörrar och fönster vara stängda medan maskinen jobbar. Stäng av ventilationen. Du ska inte vistas i fordonet medan det saneras.
  • På bara några timmar försvinner dålig lukt och ersätts av en frisk ren doft.
  • Du kan använda din Ozoneair till cirka 1000 behandlingar.

Hur funkar ozonet?

Ozon är en gas som kallas ”aktivt syre”. När ozon kommer i kontakt med molekylerna som orsakar dålig lukt neutraliseras dem. Ozon tränger in och renar i skrymslen och vrår och även i material som klädsel och inredning.
 
Använd ozon på ett säkert sätt. Läs alltid bruksanvisningen och produktinformationen före användning.
 

Produktinfo

Ozoneair Go 30

Fakta:

  • För mindre utrymmen, bilar, husvagnar, husbilar, båtar (upp till 30 kvm).
  • Kapacitet: 5-30 m2.
  • Behandlingstid: 2/4 timmar.
  • Driftstid: 4000 timmar.
  • Vikt: 3,6 kg.
  • Pris: 3990 kr.

 
Garanti:
Om Ozoneair inte tar bort lukten helt, skicka tillbaka den inom 14 dagar och få full återbetalning, inga frågor ställs.
 
Användning:
Ozoneair tar bort lukten oavsett källan. Det kan handla om mögellukt, unken lukt, röklukt, djurlukt, urinlukt, kemisk lukt. Du kan använda den i ditt hem, i bilen, garaget, husvagnen, båten, källaren och så vidare.
 
Säkerhet:
Ozoneair släpper precis rätt mängd ozon för att neutralisera skadliga mikroorganismer i utrymmet du vill sanera, utan att skada några material.

DELA PÅ FACEBOOK
Twitter

Mest läst

0
Produkter
0
0
0