Om Ozoneair

Om Ozoneair

Ozoneair är ett svenskt teknikföretag specialiserat på luftreningsprodukter. Vårt huvudkontor ligger i Luleå. Med innovativ teknik och i nära samarbete med Luleå Tekniska Universitet och EU:s innovationsfond utvecklar vi unika rengöringsprodukter.

VÅR BERÄTTELSE

Ozoneair har utvecklats i Luleå i Norrbotten. Vi som jobbar med produkten sitter på huvudkontoret i Luleå – och det var här i Norrbotten som vår grundare Johan Lundberg fick sin idé. I många år irriterade han sig på den typiska ”sommarstugelukten” i familjens sommarhus i Luleå skärgård. Familjen provade alla möjliga rengöringsmedel, men inget fungerade. Den unkna lukten fanns kvar. 

I samarbete med forskare byggdes en prototyp som gick ut på att angripa mögel och dålig lukt med hjälp av gasen ozon. Johan Lundbergs mål var att skapa en så enkel och säker produkt att privatpersoner utan förkunskaper skulle kunna använda den. Prototypen testades i familjen Lundbergs sommarstuga, och den unkna lukten försvann för gott.

Idag erbjuder vi två modeller:   

Luftrenaren Ozoneair Purify som tar hand om föroreningar och ger inomhusluft med bättre förutsättningar för en god hälsa. 

Luktborttagare Ozoneair Clean som är ett perfekt komplementet till den vanliga städningen och mycket effektiv mot de odörer som uppstår av till exempel mögel. 

I SAMMARBETE MED:

Våra produkter utvecklas i nära sammarbete med Luleå Tekniska Universitet och EU:s innovationsfond.

Svensk innovation

Mer än 40 000 Ozoneair används i hus, lägenheter, hotell, fordon och arbetsytor i 20 olika länder. Förutom privatpersoner finns kommuner, landsting, myndigheter, polisen, räddningstjänsten och skolverket bland våra kunder.

+40 000

Nöjda kunder

+800 000

Rengjorda utrymmen

Svensk

Utvecklad i Sverige

Några av våra kunder

Menu