0

Dags att öppna sportstugan: Så får du bort unkna lukten

iStock-164006723

Luktar det unket i sportstugan?
Oavsett om du ser fram emot fjällvandring, jakt och fiske eller skidåkning är det befriande att bli av med dåliga lukter i stugan.
Den svenska produkten Ozoneair tar bort lukterna på några timmar.

Läs mer om Ozoneair och hitta rätt modell för dig

Snart är det dags att inviga sportstugan inför skidsäsongen. Andra använder sina sportstugor som utgångspunkt för jakt och fiske, fjällvandring, cykel- eller skoterfärder.

Oavsett aktivitet: Att slappna av hemma i stugan och laga en god middag efter en lång dag utomhus brukar vara en höjdpunkt. Tyvärr börjar många stugor lukta illa med åren, vilket kan minska trivseln.
– Ett hus som står tomt flera månader i sträck börjar i regel lukta fuktigt och instängt, säger Johan Lundberg, grundare av teknikföretaget Ozoneair i Luleå.

Bakterier och mögelsporer frodas

Ventilationen är begränsad och fukten stiger då huset står tomt och värmen är nerskruvad. Fuktigheten ökar i material: golv, väggar, tak, möbler, textilier och annan inredning. Bakterier och mögelsporer kan frodas, och den unkna lukten sprida sig och få fäste i huset.

– Några dagar efter en storstädning brukar lukten komma tillbaka. Finns det mögelsporer i luften kan de bidra till att förvärra allergier och andra luftvägsbesvär, säger Johan Lundberg.

Ozoneair har utvecklat en unik produkt som i dag finns i över 37 000 hem i Sverige och övriga Norden.
– Maskinen Ozoneair omvandlar syre i luften till gasen ozon som attackerar och neutraliserar luftens molekyler. Dåliga lukter försvinner liksom mögelsporer, bakterier och andra skadliga mikroorganismer, förklarar Johan Lundberg.

Sanerar effektivt

Traditionella rengöringsmetoder är inte lika effektiva eftersom de inte kan tränga in i golvväggar och tyger. Gasen ozon däremot letar sig in i sprickor, skrymslen och vrår där den attackerar de luktframkallande molekylerna direkt.

– Ozon är 3 000 gånger mer effektivt än klor när det gäller att ta bort dålig lukt, mögelsporer och bakterier.

Omedelbara resultat

Efter bara några timmar doftar det fräscht och friskt igen. Även de skarpaste lukterna, som mögel och cigarettrök, försvinner.

– Många av våra kunder använder Ozoneair i sina fritidshus två gånger per år. Dels då de öppnar stugan efter att den stått tom och kall. Och dels innan de stänger den för säsongen – då försvinner alla mögelsporer vilket minskar risken att stugan drabbas av mögelväxt medan den står tom, tipsar Johan Lundberg.

Använd ozon på ett säkert sätt. Läs alltid bruksanvisningen och produktinformationen inför användning.

Exklusivt erbjudande: Om Ozoneair inte tar bort lukten helt, skicka tillbaka den inom 14 dagar och få full återbetalning, inga frågor ställs.

Det här är Ozoneair

  • Svenskt teknikföretag med huvudkontoret i Luleå.
  • Innovativ teknik som är lätt och säker att använda.
  • Helautomatisk produkt som startas enkelt via en knapptryckning.
  • Produkten räknar själv ut den optimala rengöringstiden och anpassar reningseffekten för bästa resultat. Ingen förkunskap krävs.

Fakta sportstugor

På 1930-talet växte hela områden fram med sportstugor, och under 60-talet nådde sportstuge-trenden sin kulmen. Den klassiska sportstugan var enkel, med öppen planlösning och små sovrum, utan vattentoalett och dusch. ”Sportstuga” blev ett modeord. Förespråkarna ville uppmuntra svensken till hälsosamt friluftsliv i naturen.

DELA PÅ FACEBOOK
Twitter

Mest läst

0
Produkter
0
0
0