Därför luktar det mer på sommaren

ozone-butterfly

Solkräm, svett, ängsblommor, myggmedel, surströmming.
Sommaren innebär en explosion av dofter, både underbara och äckliga.
Men varför luktar det mer när det är varmt ute?

Har du problem med dåliga lukter hemma, i båten, sommarstugan eller husbilen? Ozoneair tar bort alla lukter, läs mer här

Sommaren är en årstid som helt enkelt luktar mer än de andra svalare årstiderna.
Den ena förklaringen är att det finns fler saker som luktar ute i naturen: blommor, växter, djur, insekter och så vidare.
Den andra förklaringen är värmen, som innebär att luften blir tätare på molekyler som avger dofter.
Jämför: En het kopp kaffe doftar mer än en kall. Din parfym brukar också dofta starkare när huden är varm och det är varmt i luften.

Blev inte av med unkna lukten

Johan Lundberg från Luleå hade många somrar irriterat sig på den typiska ”sommarstugelukten” i familjens sommarhus i Norrbotten, en unken lukt som inte gick att städa bort.
– Det är vanligt att sommarhus som står igenbommade på vintern börjar lukta unket. Fukten i byggnaden sprider sig och sätter sig i textilier och inredning, säger han.

I dag äger Johan Lundberg företaget Ozoneair, som hittills har sålt nästa 40 000 Ozoneair-maskiner – en unik produkt som effektivt tar bort lukter med hjälp av gasen ozon.

Vilka lukter kan Ozoneair ta bort?
– I princip alla – som mögellukt, unken lukt, röklukt, djurlukt, urinlukt, kemisk lukt. Du kan använda den i ditt hem, i bilen, husvagnen, båten, garaget och så vidare. Väldigt många använder Ozoneair för att få bort unken lukt av fukt och mögel.

Hur går det till att använda den?
– Du placerar maskinen i det rum eller utrymme du vill luktsanera. Sedan trycker du på knappen. Maskinen är helautomatisk: den räknar själv ut den optimala rengöringstiden för bästa resultat. Vanligen arbetar maskinen i 2-4 timmar. Under den tiden ska du inte vistas i rummet, att andas in ozon är hälsovådligt.

Hur funkar ozonet?
– Ozon är en gas som kallas ”aktivt syre”, molekylen består av tre syreatomer. När ozon kommer i kontakt med molekylerna som orsakar dålig lukt neutraliseras de dåliga lukterna. Efteråt påminner luften om den klara och friska luften i naturen efter ett åskväder. Det beror på att luften efter ett sådant väder är tät på just ozon.

Behöver du få bort dålig lukt hemma?
Läs mer här eller ring Ozoneair på 0771-366 366


Det här är Ozoneair

  • Svenskt teknikföretag med huvudkontoret i Luleå.
  • Innovativ teknik som är lätt och säker att använda
  • Helautomatisk produkt som startas enkelt via en knapptryckning.
  • Produkten räknar själv ut den optimala rengöringstiden och anpassar reningseffekten för bästa resultat. Ingen förkunskap krävs.
DELA PÅ FACEBOOK
Twitter
Produkter