De 5 vanligaste källorna till dålig lukt i ditt hem

iStock-158730215

Det är vanligt med dåliga lukter hemma, och ibland är det svårt att hitta orsaken.
Här är några vanliga källor till att det luktar illa.
Med smarta luktdödaren Ozoneair blir du av med stanken på några timmar.

Läs mer här om Ozoneair och hittar modellen som passar dig

Luktar det unket, jordigt och stickande – eller kanske kvalmigt, instängt och gammalt?

Ett hur är fullt med lukter som kan vara svåra att bli av med, hur man än städar och vädrar. Det kan dessutom vara svårt att spåra lukterna.

Här är några vanliga källor:

Vinden

På vinden samlas ofta dåliga dofter. Lukterna kan komma från fuktigt trä, impregnering, mögel, smådjur som möss. Om utrymmet har dålig ventilation och sällan vädras bidrar det till att lukterna sätter sig bjälkar, golv och annat material. Ozon attackerar och neutraliserar luftens molekyler. Dåliga lukter försvinner liksom mögelsporer, bakterier, allergener och andra skadliga mikroorganismer.

Källaren

Källaren har ofta sämre ventilation och uppvärmning och kan börja lukta instängt, fuktigt, jordaktigt och av mögel. Den dåliga lukten riskerar att sätta sig djupt i väggar och golv och är svår att få bort med traditionell rengöring. Lukten smittar lätt allt från möbler till kläder som förvaras i källaren. Du kan bli av med lukten med hjälp av Ozoneair, en unik maskin som är enkel att använda. Den är helautomatisk, du ställer in källarens area och trycker på start. Ozon har använts av saneringsfirmor sedan 1970-talet för att sanera hem och lokaler från brand, tobaksrök, mögel och andra lukter. Har du problem med fukt kan du först behöva göra en avfuktning av källaren, och sedan behandla med Ozoneair.

Badrummet/tvättstugan

Här samlar sig fukt, det kan också lukta illa från avlopp. Genom att rengöra med ozon kan du få grundligt rent på ett helt nytt sätt.

Krypgrunden/Torpargrunden

Utrymmen under hus och torp lider ofta av fuktproblem och dålig ventilation, en jordig lukt kryper upp i grunden och kan sprida sig i huset. Ozon dödar luktframkallande molekylerna i luften och även ytligt i material. Kemiskt sett är ozonmolekylen aggressiv och därför oerhört effektiv. 

Material i huset

Dåliga lukter kan komma från äldre material, som väggskivor och korkmattor. Impregnering i husets konstruktion (framför allt från 1960- och 1970-talet) luktar lite som mögel, fast mer stickande. I en linoleummatta med skadat ytskikt kan fukt tränga in och linoljan härskna, då sprider sig en ”kräkliknande” lukt när man skurat mattan och den torkar. Fuktskadat mattlim kan också lukta unket. Mot alla dessa lukter verkar Ozoneair effektivt.

Andra lukter som Ozoneiar tar bort: tobakslukt, djurlukt, urinlukt.

Exklusivt erbjudande: Om Ozoneair inte tar bort lukten helt, skicka tillbaka den inom 14 dagar och få full återbetalning, inga frågor ställs

Guide: Sanera med ozon – steg för steg

  • Flytta ut blommor och andra växter från det rum som ska saneras. Öppna dörrar till de skåp där du förvarar kläder, textilier och annat som du vill ska fräschas upp – ozonet renar även material. Stäng fönster och dörrar.
  • Anslut Ozoneair till ett vanligt eluttag och ange rummets area via ett vred. Sedan trycker du på startknappen.
  • Maskinen är helautomatisk. Medan den jobbar – vanligen 2-6 timmar – ska du inte vistas i rummet. Husdjur får inte heller vara i rummet då det är skadligt att andas in ozon.
  • Två timmar efter avslutad drift kan du gå in igen i rummet. Då har alla ozonmolekyler sönderfallit till vanligt syre. Vädra, det kan lukta lite av själva ozonbehandlingen efteråt, men det försvinner när man vädrar.
  • Gör samma procedur i nästa rum. Ibland kan man behöva upprepa behandlingen några gånger.

DELA PÅ FACEBOOK
Twitter
Produkter