Huset stank cigarettrök – så här fick Elisabet bort lukten

När husköpet var klart upptäckte Elisabet Lindberg och hennes sambo: Hela hemmet luktade starkt av inpyrd rök.
– Jag grät och var helt förtvivlad, säger Elisabet.
Kolla här hur paret fick ett fräscht doftande hem!

Ozoneair tar bort alla lukter – läs mer här och hitta den modell som passar dina behov bäst

Elisabet Lindberg, 54, och hennes sambo ska båda börja studera i höst och veckopendla. Elisabet, som är undersköterska, ska läsa en neuropsykiatrisk utbildning i Uppsala.

– Vi bestämde oss för att flytta till ett enklare boende utan snöskottning och gräsklippning. I våras hittade vi kedjehuset som har ett fint läge bara fem kilometer utanför Gävle.

”Kände inte röklukten på visningen”

På visningen var det tända ljus och mycket folk, och paret kände inte någon tydlig röklukt. Så de blev bestörta när de fått nycklarna och klev in i huset för att göra lite mätningar.

– Det luktade gammal rök i alla rum. Surt, skarpt och unket. Huset är från 80-talet och den förra ägaren var rökare, persiennsnörena var knallgula. Jag grät och sa: Ska vi flytta till en askkopp?

Ozon tar bort lukter även i material

Paret började prata om att renovera, och vad det skulle kosta – men fick tips om Ozoneair, en svensk innovation som rengör med den naturliga gasen ozon.

Ozon kallas också aktivt syre. Ozon-molekylen består av tre syreatomer och sanerar effektivt bort alla lukter.

– Ozoneair omvandlar luftens syre till ozon. Gasen eliminerar lukter, mögelsporer och bakterier både i luften men också i material som väggar, golv, textilier och möbler, förklarar Johan Lundberg, som grundat Luleåföretaget Ozoneair.

All röklukt försvann på tre timmar

I början av midsommarveckan öppnade Elisabet alla skåp- och garderobsdörrar och kopplade maskinen till ett eluttag.

– Vi ställde den i hallen och sedan var det bara att trycka på en knapp. Den fick jobba i tre timmar.

Efteråt var det som att gå in i ett helt nytt hem:

– Det doftade kliniskt rent, inte ett spår av rök. Jag är så otroligt glad att vi hittade Ozoneair. Att renovera bort röklukten hade kostat massor, säger Elisabet Lindberg.

Behöver du få bort dålig lukt?

Läs mer här eller ring Ozoneair på 0771-366 366

Det här är Ozoneair

  • Svenskt teknikföretag med huvudkontoret i Luleå.
  • Innovativ teknik som är lätt och säker att använda
  • Helautomatisk produkt som startas enkelt via en knapptryckning.
  • Produkten räknar själv ut den optimala rengöringstiden och anpassar reningseffekten för bästa resultat. Ingen förkunskap krävs.
DELA PÅ FACEBOOK
Twitter

Allt du behöver veta om pollenallergi

Näsan rinner, ögonen är irriterade och tröttheten extrem. Först kanske du tänker att du håller på att bli sjuk, men så börjar nysningarna avlösa varandra.

Pollenallergi

Vanliga symptom vid pollenallergi

Känner du dig trött och hängig med en rinnande näsa? Funderar du på om dina besvär är en förkylning eller kanske pollenallergi? Det är inte

Så funkar det att rengöra med ozon

Många svenskar har problem med dålig lukt hemma. Vare sig den stinkande doften kommer från fukt, mögel eller en odefinierbar källa hjälper luftrenaren Ozoneair dig

Därför luktar det mer på sommaren

Solkräm, svett, ängsblommor, myggmedel, surströmming.Sommaren innebär en explosion av dofter, både underbara och äckliga.Men varför luktar det mer när det är varmt ute? Har du

Menu