Inger, 61: ”Äntligen slipper jag lukten från kattlådan”

Med fem katter och två hundar i lägenheten gick det inte att få bort lukterna – hur mycket Inger Björklund, 61, än skurade och vädrade.
Hon testade den svenska produkten Ozoneair, och nu doftar hemmet fräscht igen.

Läs mer här och hitta den Ozoneair som passar dina behov bäst

Inger Björklund och hennes man bor i en lägenhet på cirka 80 kvadrat i Luleå. Inger föder upp katter och har i dag fem rexkatter som alla är innekatter. Paret har också två hundar. Även om djuren gör lägenheten hemtrevlig och välkomnande orsakar de förstås lukter:

– Det spelar ingen roll hur mycket man städar, skurar och vädrar. Lukterna från djuren sprider sig i lägenheten, det här känner nog alla djurägare igen, säger Inger.

Rengör med ozon

Katternas låda, fuktiga pälsar – lukter från djur är ofta starka och sätter sig i väggar, mattor, textilier och inredning.

Inger fick tips om den svenska innovationen Ozoneair, en unik maskin som rengör effektivt med gasen ozon.

– Den var oerhört enkel att använda. Jag anslöt den till ett eluttag, placerade den mitt i rummet och tryckte på en knapp. Sedan jobbade den i några timmar, då man inte kan vara i lägenheten. När första rummet var klart sanerade vi i nästa rum. Man behöver inga förkunskaper för att använda Ozoneair.

”Något fattades i luften”

Efteråt var luften i lägenheten helt annorlunda:
– Jag kände ett enda stort: Äntligen! Hela lägenheten doftade fräscht och rent från grunden. Det var som att något ”saknades” i luften, säger Inger leende.

Den första som kom på besök var Ingers syster, som sa: ”Här kan man inte tro att det bor en massa djur, så friskt och fräscht som det doftar.”
Ingers plan är att sanera med Ozoneair en gång om året för att hålla lägenheten fri från djurlukter.

Behöver du få bort dålig lukt hemma?
Läs mer här eller ring Ozoneair på 0771-366 366

Hur rengör ozon?

  • Ozon är en gas och en form av syre. Kemiskt sett är ozon-molekylen aggressiv och därför oerhört effektiv. Den attackerar och eliminerar alla luktframkallande molekyler.
  • Ozon används bland annat för blekning av textilvaror och pappersmassa samt desinfektion av tvätt inom vården. På många håll i världen renar man dricksvattnet med ozon, som tar bort mögelsporer, bakterier och andra mikroorganismer.
  • Möbler och rum som rökskadats vid brand kan saneras och bli luktfria med hjälp av ozon.

Men är det helt säkert att använda Ozoneair hemma?
Johan Lundberg, grundare av Ozoneair:
– Ja, om du hanterar den på rätt sätt. Man ska aldrig andas in ozon. Du måste lämna rummet när du har satt igång din produkt och vänta två timmar efter avslutad drift innan du beträder utrymmet som har behandlats. Då är alla ozonmolekyler garanterat borta, de sönderfaller automatiskt till vanligt syre.

Läs mer här och hitta den Ozoneair som passar dina behov bäst

Det här är Ozoneair

  • Svenskt teknikföretag med huvudkontoret i Luleå.
  • Innovativ teknik som är lätt och säker att använda
  • Helautomatisk produkt som startas enkelt via en knapptryckning.
  • Produkten räknar själv ut den optimala rengöringstiden och anpassar reningseffekten för bästa resultat. Ingen förkunskap krävs.
DELA PÅ FACEBOOK
Twitter

Allt du behöver veta om pollenallergi

Näsan rinner, ögonen är irriterade och tröttheten extrem. Först kanske du tänker att du håller på att bli sjuk, men så börjar nysningarna avlösa varandra.

Pollenallergi

Vanliga symptom vid pollenallergi

Känner du dig trött och hängig med en rinnande näsa? Funderar du på om dina besvär är en förkylning eller kanske pollenallergi? Det är inte

Så funkar det att rengöra med ozon

Många svenskar har problem med dålig lukt hemma. Vare sig den stinkande doften kommer från fukt, mögel eller en odefinierbar källa hjälper luftrenaren Ozoneair dig

Därför luktar det mer på sommaren

Solkräm, svett, ängsblommor, myggmedel, surströmming.Sommaren innebär en explosion av dofter, både underbara och äckliga.Men varför luktar det mer när det är varmt ute? Har du

Menu