Köpguide till ozongenerator – bäst i test och toppsäljare

Har du drabbats av dålig lukt hemma? Kanske luktar det fortfarande mögel efter den där gången när du hängde upp de blöta regnkläderna i badrummet? Dröjer lukten kvar efter att grannens ouppfostrade hund lyfte på benet och skvätte mot hallväggen? Eller känner du helt enkelt att hemmet inte är lika fräscht som du önskar att det skulle vara?

Vi drabbas alla då och då av dåliga lukter i hemmet. Ibland vet man var de kommer ifrån, som i fallet med grannens hund, men ofta står man frågande och har ingen aning om vad som orsakar obehaget. Det känns smutsigt och ofräsch oavsett hur mycket du städar. Svaret kan vara så enkelt som att det dröjt sig kvar någon illaluktande dammtuss i något hörn, det räcker ofta för att du inte ska bli av med lukten.

Vad gör man då när man inte längre vill störa sig på den där envisa lukten?

Det finns en hel del lösningar, ättika och citron hör till de klassiska. Detta hjälper ofta i utrymmen som kylskåp och tvättmaskin. När hela huset känns unket biter dock inte ens de mest beprövade gamla husmorsknep, då behövs det något mer kraftfullt som tar itu med problemet.

Och det är just här som en ozongenerator kan rädda tillvaron.

Kanske har du hört ordet. Du kanske förknippar det med sådant som luftrenare och sanering. Och visst, det stämmer att en ozongenerator både renar och sanerar utrymmen, men den ska inte blandas ihop med en vanlig luftrenare. En ozongenerator är långt mer effektiv än så.

Så vad är då en ozongenerator?

En ozongenerator är, som namnet antyder, en apparat som fungerar med ozon. Ozon är ett grundämne med tre syreatomer. Det bildas vid elektriska urladdningar, som till exempel vid åska, och finns naturligt i vår omgivning. Utmärkande för ozon är att det oxiderar luften, och i samband med detta försvinner sådant som allergener, virus, mikroorganismer och dålig lukt.

Det finns en del ozongeneratorer på marknaden. En vanlig svårighet är det dock att de kan vara knepiga att använda och kanske inte alltid helt säkra. För att råda bot på detta har Ozoneair tagit fram en generator som löser det här problemet. Ozongeneratorn Ozoneair är helt enkelt en väldigt smart generator eftersom den kan ställas in och användas på ett ultimat sätt för varje specifikt utrymme.

Hur fungerar Ozoneair?

Ozoneair avlägsnar inte bara dåligt lukt, den tar också itu med mögelsporer, bakterier, allergener och andra skadliga mikroorganismer. Och allt på bara några timmar. Den fungerar effektivt på lukter som fastnat i material och tyger. Vi vet ju alla hur det kan kännas i ett rum efter en middagsbjudning – rök, kvardröjande parfym och vindoft. Allt det här blir du av med i en handvändning med hjälp av Ozoneair. Det är knappast förvånande att just denna ozongenerator har utsetts till vinnare i så många tester och numera är en toppsäljande produkt!

Men hur går det då till?

Med alla dessa fördelar är det lätt att tro att det handlar om magi, men Ozoneair bygger helt och hållet på vetenskap. Ozon, som också kallas aktivt syre, förintar helt enkelt de molekyler som orsakar den dåliga lukten. Dessa oxideras av ozonet. På samma sätt förstörs även cellväggar i mögelsporer och bakterier så att dessa inte längre kan föröka sig. Och allt detta sker alltså på ett naturligt sätt. Samma sak händer ute i naturen, med den enda skillnaden att ozonet i en ozongenerator är av betydligt högre koncentration.

Fördelen är alltså att du slipper konstgjorda produkter och rengöringsmedel som kan vara skadliga för hälsan, och i många fall göra mer skada än nytta.

Finns det då inga nackdelar med en ozongenerator?

Om en ozongenerator används för länge i taget, eller om den är alltför kraftfull, kan de orsaka vissa skador på material som exempelvis plast. Men just detta problem finns inte för Ozoneair. Och detta är själva nyckeln för den här smarta apparaten.

Enkel inställning

Hemligheten bakom Ozoneair är att den själv känner av hur mycket ozon den ska släppa ut. Och detta är a och o för ett lyckat resultat av saneringen. Apparaten mäter upp utrymmets storlek och räknar ut hur mycket ozon det behövs, hur snabbt det ska sändas ut och hur länge. Därmed sprids ozonet jämnt i rummet och kan verkligen arbeta på djupet för att få bort minsta lilla molekyl som gömt sig och orsakar den dåliga lukten.

En annan fördel med detta är att det är fullständigt säkert mot skador. Eftersom apparaten är helt automatisk kan det heller inte uppstå några som helst skador på material i hemmet. Som en ytterligare garanti för detta har man provkört Ozoneair i tusentals timmar – utan att det uppkommit den minsta lilla skada!

Ett enkelt knapptryck

Allt du behöver göra med Ozoneair är att trycka på en knapp och gå ut ur rummet. Sedan sköter apparaten resten. Smidigare kan det inte bli.

Du måste dock tänka på att inte vistas i rummet medan apparaten körs. Du måste också stänga fönster och dörrar för att saneringen ska bli så effektiv som möjligt. Till skillnad från en vanlig luftrenare, som du kan ha igång medan du sitter bredvid den, behöver en ozongenerator arbeta ensam och ostörd. Att andas in ozon är nämligen inte särskilt behagligt, det kan irritera slemhinnorna och dessutom luktar det inte särskilt gott.

Det som gör ozonet så perfekt för just hemmiljöer är att det är lättflyktigt. Det omvandlas enkelt och snabbt till vanligt syre – det som vi andas. Så när du kommer hem igen efter att ha kört apparaten i ett par timmar möts du av frisk och krispig luft, fylld av friskt syre. Om det mot förmodan skulle dröja sig kvar några enstaka ozonatomer försvinner de på ett ögonblick om du öppnar en dörr eller ett fönster några minuter.

Var kan Ozoneair användas?

Du kan använda Ozoneair var som helst där du upplever dålig lukt. Den är perfekt för ställen det lätt kan uppstå mögel och otrevliga lukter, exempelvis:

  • Badrum
  • Kök
  • Vindar
  • Sommarstuga
  • Källare
  • Garage

Eftersom Ozoneair bara väger några kilo är den enkel att flytta runt. Den räcker också till hela 1000 behandlingar! Efter det kan du lätt fylla på mer ozon, och apparaten är redo för nya utmaningar med följder av hundurin och fuktiga regnkläder!

DELA PÅ FACEBOOK
Twitter

Allt du behöver veta om pollenallergi

Näsan rinner, ögonen är irriterade och tröttheten extrem. Först kanske du tänker att du håller på att bli sjuk, men så börjar nysningarna avlösa varandra.

Pollenallergi

Vanliga symptom vid pollenallergi

Känner du dig trött och hängig med en rinnande näsa? Funderar du på om dina besvär är en förkylning eller kanske pollenallergi? Det är inte

Så funkar det att rengöra med ozon

Många svenskar har problem med dålig lukt hemma. Vare sig den stinkande doften kommer från fukt, mögel eller en odefinierbar källa hjälper luftrenaren Ozoneair dig

Därför luktar det mer på sommaren

Solkräm, svett, ängsblommor, myggmedel, surströmming.Sommaren innebär en explosion av dofter, både underbara och äckliga.Men varför luktar det mer när det är varmt ute? Har du

Menu