Nästa generation luftrenare är här: ”Sålde slut på nolltid”

En ny typ av luftrenare för hemmabruk har nu blivit tillgänglig. Samma teknik används inom vården för att ta bort föroreningar, bakterier, virus och allergiämnen – båda i luften och på ytor.

Det är en världsnyhet att denna teknik nu kan användas i privatpersoners hem. Luftrenaren sålde slut direkt, säger Johan Lundberg, grundare av Luleåföretaget Ozoneair som står bakom produkten.

Läs mer om luftrenaren här

Renar både luften och ytorna

Det finns en mängd luftrenare för hemmabruk på marknaden, och de har en gemensamt: De renar luften med ett så kallat HEPA-filter. Den nya luftrenaren Purify förlitar sig inte på filter utan att använder Oxyplasma® – en unik teknik som gör att luften i utrymmet – och dess ytor – renas.

– Purify bekämpar aktivt föroreningar innan de börjar sprida sig i din omgivning. Den renar inte bara luften som passerar den, som en konventionell luftrenare – utan renar all luft i utrymmet och även dess ytor, säger Johan Lundberg, grundare av Ozoneair, och fortsätter;

– Den tar bort föroreningar som är tusen gånger mindre än vad filter i en konventionell luftrenare kan fånga upp.

Ny forskning och oberoende labbtester visar att Purify och dess innovativa Oxyplasma® tog bort 99,24 % av virus i luften och på ytor efter 2 timmars användning. Purify kan därmed ge ett extra lager skydd mot smittspridning och samtidigt desinficera ytor.

Används redan i vården

Samma teknik som gör Purify så effektiv, används redan på sjukhus för att eliminera bakterier, virus och andra luftburna ämnen samt för att desinficera ytor.

– Med Purify blir den här tekniken för första gången tillgänglig för privatpersoner, men också för företag som vill rena luften på kontoret eller i butiken samt för skolor, förskolor och liknande, säger Johan Lundberg.

”Doftar nystädat och nyvädrat hemma”

Elisabeth Salonen från Halland köpte sin Purify direkt när den lanserades i september.

– Självklart vill jag hålla luften hemma så fri från virus och andra skadliga partiklar som möjligt –särskilt nu när influensasäsongen närmar sig, säger Elisabeth och fortsätter;
– Luften hemma känns fräschare och friskare sen vi installerade Purify. Ungefär som att vi ständigt har vädrat och städat bostaden! Det märks att luftrenaren också tar bort allt från kvalster och mögelsporer till unkna lukter.

Purify är enkel att installera

– Vår Purify står på dygnet runt och är så gott som ljudlös. Den kommer med en fot men vi har monterat vår på väggen. Den har en stilren design som smälter in fint i övrig inredning.

Purify känns framför allt som en trygghet, menar Elisabeth.

– Jag kan ju inte ha kontroll på vilka partiklar som landar i vårt hem – allt från coronavirus till kemikalier och föroreningar från trafiken. Men med Purify har jag åtminstone gjort allt som är möjligt för att säkra en hälsosam inomhusluft.

Här kan du beställa den nya luftrenaren Purify

DELA PÅ FACEBOOK
Twitter

Allt du behöver veta om pollenallergi

Näsan rinner, ögonen är irriterade och tröttheten extrem. Först kanske du tänker att du håller på att bli sjuk, men så börjar nysningarna avlösa varandra.

Pollenallergi

Vanliga symptom vid pollenallergi

Känner du dig trött och hängig med en rinnande näsa? Funderar du på om dina besvär är en förkylning eller kanske pollenallergi? Det är inte

Så funkar det att rengöra med ozon

Många svenskar har problem med dålig lukt hemma. Vare sig den stinkande doften kommer från fukt, mögel eller en odefinierbar källa hjälper luftrenaren Ozoneair dig

Därför luktar det mer på sommaren

Solkräm, svett, ängsblommor, myggmedel, surströmming.Sommaren innebär en explosion av dofter, både underbara och äckliga.Men varför luktar det mer när det är varmt ute? Har du

Menu