Clean

Ozonaggregat: Ozoneair Clean

Ozoneair Clean är ett perfekt exempel på ett ozonaggregat  – som sanerar huset, båten eller bilen med ett knapptryck.

Över 40 000 nöjda kunder

Bäst i test

5 års garanti

Ozongeneator Clean 60

Ozongenerator

Clean 30

3990 kr

Kapacitet:

30 m²

Behandlingstid:

4 timmar

Helautomatisk

Patenterad teknik

Ozongenerator Clean 60
BÄSTSÄLJARE

Ozongenerator

Clean 60

5990 kr

Kapacitet:

60 m²

Behandlingstid:

2 timmar

Helautomatisk

Patenterad teknik

Ozongenerator Clean 120

Ozongenerator

Clean 120

7990 kr

Kapacitet:

120 m²

Behandlingstid

2 timmar

Helautomatisk

Patenterad teknik

Vad är ozonaggregat och vad används det till?

Ozonaggregat är en teknik som används för att producera ozongas. Ozon är en molekyl som består av tre syreatomer och har en stark oxidationsförmåga. Detta har gjort att det har blivit populärt att använda ozon för att desinficera och rena exempelvis vatten, luft och olika ytor. Ozonaggregat består av en generator som bildar ozon genom en elektrisk ström och en blåsbälg som sprider ozonen i utrymmet. Ozonen blandas sedan med luft eller vatten för att uppnå önskad koncentration.

Ozonaggregat för borttagning av lukt

Ozonaggregat kan användas för att ta bort dålig lukt och förbättra luftkvaliteten i hemmet eller på arbetsplatsen. Ozonaggregat kan användas till många olika ändamål och har många fördelar för rening och desinfektion av vatten, luft och ytor. Användning av ozon är en effektiv och hållbar lösning för många hem och industrier.

Dålig och oönskad lukt är ett vanlig förekommande problem i både hem och arbetsmiljöer. Oavsett om det är rök, matlukt, djurlukt eller något annat kan dessa lukter vara väldigt svåra att bli av med. Ozonaggregat kan som tur är permanent eliminera dessa lukter. Ozonaggregatet kan även neutralisera mögelsporer.

Eftersom ozon också har förmågan att döda bakterier och virus, blir användning av ozonaggregat ett effektivt sätt att förbättra och oskadliggöra luften i rum som är förorenade av diverse skadliga partiklar och allergener.

ozongenerator sm du smidigt förflyttar mellan utrymmen
du kan rengöra alla utrymmen med en ozongenerator

Hur använder man ozonaggregat

Ozonaggregat kan användas för att rena luften från lukt, bakterier och andra skadliga partiklar. Så här kan du använda ozonaggregat:

1. Först måste du avgöra vilken storlek på ozonaggregat du behöver. Storleken väljer du utifrån ytan du vill rena. Tänk på att välja en enhet som är tillräckligt kraftfull för ditt behov.

2. Förbered ytan du vill rena. Ta bort alla föremål från rummet och stäng alla dörrar och fönster så att luften stannar kvar i rummet.

3. Placera ozonaggregatet i mitten av rummet du vill rena. Koppla in enheten i ett eluttag och slå på ozonaggregatet.

4. Låt ozonaggregatet arbeta. Den kommer att börja producera ozon som sprider sig i rummet och renar luften samt tar bort oönskad lukt. Låt den arbeta under den rekommenderade tiden, som oftast är från 30 minuter till några timmar.

5. När behandlingen är färdig bör du lufta ut rummet. Stäng av ozonaggregatet och öppna alla dörrar och fönster för att vädra och släppa ut luft. Vänta tills luftkvaliteten har återgått till normalt innan du går tillbaka in i utrymmet.

Fördelarna med ozonaggregat

Att använda sig av ett ozonaggregat för rening av luft eller vatten har många fördelar jämfört med andra desinfektionsmetoder. Det är effektivt, miljövänligt och ofarligt. Att använda sig av ozonaggregat ger fördelar som bland annat:
 • Permanent luktborttagning
Att använda sig av ozon för att ta bort lukt är en mycket effektiv luktborttagningsmetod. Detta eftersom ozonet bryter ned luktens molekyler till mindre beståndsdelar som inte längre har någon lukt. Ozon blir därför ett bra val för att ta bort oönskade lukter som rök, djurlukt, matos och mycket mer. 
 • En ren och förbättrad luftkvalitet
Ozon har dessutom förmågan att döda bakterier och virus, vilket innebär att du kan använda ozon för att förbättra luftkvaliteten i rum som är förorenade av potentiellt skadliga partiklar. 
 • Miljövänlig och hållbar
Att använda ozon är en miljövänlig metod för att ta bort lukter jämfört med andra luktborttagningsmetoder. Medan traditionella rengöringsmedel innehåller mängder med kemikalier och giftiga ämnen, innehåller ozon inget av dessa. 
 • Kostnadseffektiv
Att använda sig av ozonaggregat är en kostnadseffektiv metod för att ta bort lukter i jämförelse med andra luktborttagningsmetoder. 
 • Smidig och enkel användning
Ozonaggregat är enkla att använda och kräver ingen speciell utbildning eller några specifika färdigheter. Du behöver bara sätta på aggregatet genom att koppla in det till ett eluttag, och sedan låta det köra.

Att tänka på vid användning av ozonaggregat

Det är viktigt att ha i åtanke ozon är en mycket stark och kraftfull gas. Du bör hantera ozon med försiktighet. Tänk på att ozon kan orsaka skador på lungorna om det inhiberas i höga koncentrationer och det bör inte användas när människor eller djur är närvarande.

Kom ihåg att följa säkerhetsanvisningarna noga när du använder ozonaggregat. Var säker på att även följa alla varningar och rekommendationer från tillverkaren av enheten. Följer du anvisningarna kan du enkelt använda ozonaggregat för att rena luften i ditt hem eller arbetsplats. Genom att ta bort skadliga partiklar från luften kan du förbättra din hälsa och få en mer bekväm miljö.

Det viktigaste är att du låter ozonbehandlingen ske i ett slutet utrymme. Du ska inte öppna några fönster eller dörrar under ozonbehandlingen. Om du känner en skarp doft kan det betyda att ozon läcker ut. Du ska aldrig befinna dig i utrymmet under pågående behandling.

Ozonaggregat: Bäst i test

Vilken ozonrenare är bäst i test? Under 2022 utförde Villanytt ett test av ozonrenare – för att utse den bästa luktborttagaren på den svenska marknaden.

Villanytt tittade bland annat på:

 • Användarvänlighet
 • Luktsanerande effekt
 • Köpvillkor
 • Pris
 • Funktioner
 • Potentiell skada på möbler och material 

Redaktionen fann slutligen att Ozoneair Clean var bäst i test. Villanytt fastställde att kopior kan släppa ut biprodukter, som har potentialen att göra skada på egendom och hälsa.

Här är bara 7 av faktorerna som gav ozonrenaren Ozoneair Clean testvinsten:

 • Egenutvecklad och patenterad teknik
 • Avger inga negativa restprodukter som kan skada material i hemmet, båten eller bilen
 • Svensk service, svensk support och svenska garantier
 • Lättanvänd: Kräver ingen särskilt kompetens eller förkunskap
 • 5 års garanti
 • En riskfri provperiod på 30 dagar
 • Över 50 000 köp bara i Norden

Allt du behöver veta om
Ozoneair ozonaggregat

Menu