Så tar du bort kräklukten i bilen – permanent

Åksjuka barn är för många en del av sommaren och bilsemestern.
Stanken av kräk är bland den svåraste lukten att få bort i en bil.
– Nu finns en helautomatisk produkt som tar bort lukterna och gör bilen fräsch igen, berättar bilförsäljaren Kalle Frindberg.

Läs mer här och hitta den Ozoneair som passar dina behov bäst

Obehagliga lukter kommer ofta med tiden i alla bilar, och kan bero på många saker. En hund eller katt kan ha åkt i bilen, någon kanske har rökt i den.

Andra vanliga anledningar är fukt som kryper in och ger en unken lukt, matrester som fastnat under sätena och börjat ruttna, eller mjölk som spillts.

Svårast att få bort

Men den kanske svåraste stanken att få bort är kräklukt som fäst i textilier och annan inredning. Att vädra och skura hjälper oftast bara för stunden och huskurer som bakpulver och ättika fungerar sällan.

Ozoneair – ett teknikföretag med huvudkontor i Luleå – har utvecklat en unik produkt som eliminerar lukter med hjälp av ozon, som är naturens eget sätt att angripa mögelsporer och andra luktframkallande ämnen.

Nyhet: Sanera med ozon på egen hand

Oavsett vad lukterna i bilen beror på letar sig gasen ozon in i alla skrymslen och vrår och renar luften effektivt från alla odörer.

– Bilrekondfirmor har sedan länge rengjort med ozongeneratorer, men dessa kräver gedigna förkunskaper, berättar Johan Lundberg, grundare av Ozoneair.

– Det helt nya med Ozoneair är att du som privatperson kan sanera med ozon på egen hand.

Skonsam mot inredningen

Ozon är ett kraftfullt oxidationsmedel. Men behandlingen är ändå skonsam mot bilens inredning:

− Eftersom Ozoneair arbetar i intervaller, där effekten varieras under den tiden som maskinen jobbar, behöver du inte oroa dig för att inredningen tar skada, säger Johan Lundberg.

Att sanera med Ozoneair är enkelt: Du placerar maskinen på bilgolvet och ställer in hur stor yta som ska rengöras. Maskinen räknar ut tiden för optimal sanering. Resultatet: En naturlig frisk doft som sprider sig i hela bilen.

”Gör bilen helt luktfri”

Bland bilhandlare är Ozoneair en välkommen produkt. Kalle Frindberg från bilförsäljaren Åke Eriksson i Luleå berättar att de länge använt ozon för att ta bort dålig lukt från bilar, men att Ozoneair är deras första helautomatiska produkt, vilket förenklar rengöringen.

− Ozonet gör bilen helt luktfri. Något som är nödvändigt för att vi ska kunna sälja bilen. En bil som luktar illa har inget värde.

Behöver du få bort dålig lukt?
Läs mer här eller ring Ozoneair på 0771-366 366

Så sanerar du bilen – bilförsäljaren Kalle Frindberg tipsar:

  1. Ta ut plastmattorna och samla ihop alla lösa föremål. Mattorna kan du tvätta för sig. Borsta ut gammalt grus och damm som skor tagit med sig i bilen. Använd en dammsugare med borste och smalt stycke för att komma åt överallt.
  2. Torka inredningen och tvätta mattorna.
  3. Placera Ozoneair på bilgolvet. På bara några timmar försvinner dålig lukt och ersätts av en frisk doft som håller i sig permanent.
DELA PÅ FACEBOOK
Twitter

Allt du behöver veta om pollenallergi

Näsan rinner, ögonen är irriterade och tröttheten extrem. Först kanske du tänker att du håller på att bli sjuk, men så börjar nysningarna avlösa varandra.

Pollenallergi

Vanliga symptom vid pollenallergi

Känner du dig trött och hängig med en rinnande näsa? Funderar du på om dina besvär är en förkylning eller kanske pollenallergi? Det är inte

Så funkar det att rengöra med ozon

Många svenskar har problem med dålig lukt hemma. Vare sig den stinkande doften kommer från fukt, mögel eller en odefinierbar källa hjälper luftrenaren Ozoneair dig

Därför luktar det mer på sommaren

Solkräm, svett, ängsblommor, myggmedel, surströmming.Sommaren innebär en explosion av dofter, både underbara och äckliga.Men varför luktar det mer när det är varmt ute? Har du

Menu