0

Second hand-tipset: Så får du bort lukten från kläderna

ozone-smells-bad

Att köpa begagnat är populärare än kanske någonsin.
Men ibland doftar det trist om det fina plagget eller den snygga möbeln – det kan lukta tobak, damm eller helt enkelt unket.
Nu kan du fräscha upp fyndet på några timmar, med hjälp av ozon.

Extern länk: Exklusivt erbjudande: Om Ozoneair inte tar bort lukten helt, skicka tillbaka den inom 14 dagar och få full återbetalning, inga frågor ställs.

Andra hands-marknaden växer stadigt. Bakom second hand-kedjorna i Sverige står framför allt ideella organisationer. De fem största – bland andra Myrorna och Stadsmissionen – omsatte hela 1,5 miljarder kronor 2019 i sina totalt 400 butiker.

”Billigt, miljövänligt – och ohygieniskt”

Det handlar om allt från kläder och textilier till möbler och husgeråd.

Ett motstånd mot second hand kan dock vara hygienen – vissa tycker att det känns ofräscht framför allt med textilier, dynor och kläder som andra har levt med.

En studie från Karlstad universitet undersökte attityder till second hand-kläder. När personerna i undersökningen fick beskriva begagnade kläder med ett ord toppade ordet ”billigt”, följt av ”miljövänligt” och ”ohygieniskt”.

Helautomatisk maskin

Idag kan du fräscha upp ditt fynd – med ozon. Den svenska innovationen Ozoneair är en lätthanterlig och helautomatisk maskin som väger 2,9-6,3 kilo (beroende på vilken storlek man väljer).

Den omvandlar luftens syre till gasen ozon som tar bort lukter, bakterier och andra mikroorganismer. Gasen är starkt oxiderande och sanerar därför oerhört effektivt.

Johan Lundberg, som har grundat Luleå-företaget Ozoneair, förklarar:
– Gasen ozon bryter ned kolsträngarna som de dåliga lukterna är uppbyggda av, både i luften och i material. Gasen tar sig in i skrymslen och vrår och i textilier, möbler samt andra material – och eliminerar lukter, mögelsporer, bakterier, kvalster. Samtidigt är rengöringen skonsam mot allt material, tack vare Ozoneairs unika teknik.

 sanerar du second hand-fyndet

Många använder Ozoneair för att ta bort lukter i hela hemmet, bilen eller fritidshuset – det kan handla om unken lukt, röklukt, djurlukt eller mögellukt.

Men du kan också sanera dina prylar – till exempel second hand-fynden.
– Du ansluter Ozoneair till ett vanligt eluttag och ställer in storleken på rummet. Placera de prylar du vill sanera i samma rum. Du kan till exempel hänga upp kläder och textilier på en torkställning. Stäng fönster och dörrar och sätt igång maskinen, medan den jobbar ska du inte vistas i rummet.

Ozonteknik har länge använts för att rena vatten och för att ta död på bakterier och virus i textilier i sjukvården. Sedan 1970-talet har saneringsfirmor använt sig av ozon för att sanera hem, lokaler och inredning från brandrök, tobaksrök, mögel och andra lukter.

Svensk uppfinning som sålde slut

Med den svenska innovationen Ozoneair kan privatpersoner sanera hemma med ozon utan några förkunskaper.
– Vi lanserade produkten på allvar våren 2018, och den sålde slut direkt, berättar Johan Lundberg på Ozoneair.

I dag har maskinen sålts i över 35 000 exemplar.

Behöver du få bort dålig lukt?
Extern länk: Läs mer här eller ring Ozoneair på 0771-366 366

Mögellukten från dynorna försvann

Morgan Jakobsson, Glanshammar i Örebro kommun:

”Vi köpte en begagnad motorbåt som har två sovutrymmen. Den hade stått ute och dynorna var mögliga. Det stank unken och möglig jordkällare så att det stockade sig i halsen. Jag köpte den minsta modellen, Ozoneair Go, som fick jobba i båten i två timmar. Några dagar senare spred jag ut alla dynor i ruffen och körde ytterligare två timmar för att behandla dynorna separat.  Helt fantastiskt. Både dynor och båt luktar nytt och fräscht efter saneringen.”

Filtar, mattor och kuddar luktar inte längre hund

Kerstin Dahlberg och Anders Karnbrink, Hålanda:

”Vi har ett hund- och kattpensionat och storstädar regelbundet, men lukten av djur går inte riktigt bort med traditionell rengöring. Framför allt sätter sig hundlukt i filtar och andra textilier. Nu har vi testat Ozoneair, och efter det luktar det rent i våra rum och alla textilier doftar neutralt – hundlukten är borta. Vi kan verkligen tipsa om Ozoneair för den som vill luktsanera sina textilier.”

Det här är Ozoneair

  • Svenskt teknikföretag med huvudkontoret i Luleå.
  • Innovativ teknik som är lätt och säker att använda.
  • Helautomatisk produkt som startas enkelt via en knapptryckning.
  • Produkten räknar själv ut den optimala rengöringstiden och anpassar reningseffekten för bästa resultat. Ingen förkunskap krävs.

Använd ozon på ett säkert sätt. Läs alltid bruksanvisningen och produktinformationen före användning.

DELA PÅ FACEBOOK
Twitter

Mest läst

0
Produkter
0
0
0