Växande båtintresse: Var femte svensk vill köpa båt

Båtlivet lockar allt fler. Var femte svensk vill köpa båt, och gärna en begagnad sådan, visar en ny undersökning.
Med produkten Ozoneair får du en äldre båt att dofta som om den vore ny.

Luktar det illa i båten? Ozoneair tar bort lukterna på några timmar, läs mer här

Kanske är det en följd av förra sommarens tropiska värme. Båtintresset i Sverige ökar och var femte svensk är intresserad av att köpa en båt inom de närmsta tre åren. Så gott som alla, 98 procent av de potentiella köparna, skulle gärna välja en begagnad båt.
Det visar en ny undersökning gjord av YouGov på uppdrag av köp- och säljsajten Blocket, där i snitt 60 procent av de begagnade båtarna säljs inom en vecka.

Grönare båtliv med elmotorer och bilpooler

Idag har 21 procent av svenskarna något slags vattenburet fordon: båt, kanot, eller vattenskoter. När de får berätta om anledningen svarar de flesta avkopplingen, för nöjes skull och för att få kvalitetstid med familj och vänner.

Förutom begagnat-hypen är hållbarhetsfrågan i stort en av de tydligaste trenderna på sjön. Elbåtar som drivs av hybrid- eller elmotorer kommer starkt, liksom bilpooler med gemensamt ägande.

De flesta båtar börjar lukta illa

Ett vanligt problem med äldre båtar är dock lukten. En båt som står övertäckt under vintern, år efter år, drabbas ofta av en unken, dålig lukt som sätter sig i klädsel och inredning. Bristande ventilation, fukt, kondensvatten och kvarblivet bränsle är vanliga orsaker.

Andreas Hedström, Luleå, hade detta problem med sin Princess Yacht från 1988 som han kör med i Luleå skärgård varje sommar.
– Båten luktade gammalt och unket, hur vi än städade och rengjorde kom lukten tillbaka, berättar han.

Gasen ozon förstör mögelsporerna

Andreas testade den svenska innovationen Ozoneair: en unik produkt som har lånat reningsprinciper från naturen. Maskinen omvandlar syret i luften till den naturliga gasen ozon som gör jobbet: Gasen fyller hela utrymmet och sipprar in där mögelsporer och andra mikroorganismer gömmer sig. Molekylerna som orsakar lukterna attackeras och neutraliseras – och lukterna försvinner.

”Enkel att använda”

– Att använda Ozoneair var enkelt, bara att ansluta maskinen till ett eluttag och sedan trycka på en knapp. Den fick jobba i tre timmar. Alla unkna lukter försvann och har inte kommit tillbaka, berättar Andreas Hedström.

Morgan Jakobsson, Glanshammar i Örebro kommun, har också använt Ozoneair. Han köpte en begagnad motorbåt hösten 2018, och lukterna gick inte bort med traditionella rengöringsmedel.
Läs artikeln här: Köpt begagnad båt som luktar illa? Så här blir du av med lukten

Begagnade båten hade inte fått kärlek

– Tyvärr hade båten inte fått så mycket kärlek eller omvårdnad de senaste åren. Den hade stått ute, fukt hade krupit in och dynorna var mögliga. Min slutsats är att lukterna satt sig i tyg, mattor, galon, dynor och annan inredning. Det stank unken och möglig jordkällare så att det stockade sig i halsen.

Med Ozoneair försvann alla lukter.

– Jag köpte den minsta modellen som fick jobba i två timmar. Några dagar senare spred jag ut alla dynor i ruffen och körde ytterligare två timmar för att behandla dynorna separat.

– Helt fantastiskt! Det doftar nytt – inte av rengöringsmedel utan mer kliniskt neutralt. En fräsch och frisk doft, berättar Morgan Jakobsson.

Behöver du få bort dålig lukt?

Läs mer här eller ring Ozoneair på 0771-366 366


Det här är Ozoneair

  • Svenskt teknikföretag med huvudkontoret i Luleå.
  • Innovativ teknik som är lätt och säker att använda
  • Helautomatisk produkt som startas enkelt via en knapptryckning.
  • Produkten räknar själv ut den optimala rengöringstiden och anpassar reningseffekten för bästa resultat. Ingen förkunskap krävs.

Läs mer här och hitta den Ozoneair som passar dina behov bäst

DELA PÅ FACEBOOK
Twitter

Allt du behöver veta om pollenallergi

Näsan rinner, ögonen är irriterade och tröttheten extrem. Först kanske du tänker att du håller på att bli sjuk, men så börjar nysningarna avlösa varandra.

Pollenallergi

Vanliga symptom vid pollenallergi

Känner du dig trött och hängig med en rinnande näsa? Funderar du på om dina besvär är en förkylning eller kanske pollenallergi? Det är inte

Så funkar det att rengöra med ozon

Många svenskar har problem med dålig lukt hemma. Vare sig den stinkande doften kommer från fukt, mögel eller en odefinierbar källa hjälper luftrenaren Ozoneair dig

Därför luktar det mer på sommaren

Solkräm, svett, ängsblommor, myggmedel, surströmming.Sommaren innebär en explosion av dofter, både underbara och äckliga.Men varför luktar det mer när det är varmt ute? Har du

Menu