0

Luftrenare för bil

Luftrenare för bilar - Minska lukt & fräscha upp ditt fordon

Våra bilar kräver ett visst mått av omsorg för att de ska kunna rulla problemfritt och vara säkra och behagliga att använda.  En bil behöver helt enkelt fräschas upp då och då. En yttre tvätt och inre städning några gånger om året är väl något som de flesta bilägare ger sin bil.

Ibland finns det dock ting som inte går att tvätta bort eller se med blotta ögat; dålig lukt.

När en obehaglig odör fått fäste i din bil är det dags att tänka lite utanför boxen, och använda en enkel och smart lösning som inte så många tänker på – en luftrenare.

Att använda en luftrenare för att fräscha upp bilens interiör från dåliga lukter, damm och allergener, är enklare än du tror. Du slipper dessutom att spraya ner hela bilens kupé med olika kemikaliebomber i form av ”doftsprayer”. Många av de här sprayerna lämnar dessutom farliga partiklar kvar i bilen som du gör bäst i att undvika.

Luftrenaren filtrerar i stället ut luften i din bil och neutraliserar alla de ytor där den dåliga lukten bitit sig fast. Utan att lämna efter sig några kemikalierester.

Välj den bästa luftrenaren för dina behov

Skaffa en pålitlig luftrenare till ditt älsklingsrum – eller hälsosäkra hela hemmet.

Purify 30

4490:-

Kapacitet:

30 m²

Ozonfunktion:

Reningslägen:

2

Purify 60

5990:-

Dubbla reningsstyrkan, inte priset. Bäst val för allergiker även i sovrummet.

Kapacitet:

60 m²

Ozonfunktion:

Reningslägen:

2

Purify 120

7990:-

Hälsosäkrar hela hemmet på autopilot med vår kraftigast luftrenare.

Kapacitet:

120 m²

Ozonfunktion:

Reningslägen:

3

När bilen luktar äckligt

Bilar är små utrymmen där vi ibland tränger ihop hos flera passagerare och husdjur. Med tiden börjar spåren av både människor och djur sätta sin egen luktsignatur på din bil.

Några gånger är det svettiga träningskläder i baksätet, någon annan gång en lerig hund i lastutrymmet, eller en gammal faster med en alldeles egen lukt i passagerarsätet.

Allt vi förflyttar med bilen kommer lämna efter sig partiklar och damm, vilket i sin tur orsakar olika lukter. Vår bil kan med andra ord lätt bli en plats där det kan börja lukta lite skumt.

Vanliga orsaker till dålig lukt i bilen

Husdjur

Våra lurviga vänner kan lätt lämna kvar en del oönskade saker i våra bilar. Smuts, rester från päls och hår och flera olika typer av kroppsodörer. En våt hund som transporteras i en bil kan lämna lukter efter sig som är svåra att vädra ur. En motvillig katt som protesterar mot transporten kan lämna en frätande lukt av urin efter sig.

En luftrenare kan ta bort de här oönskade lukterna. Den kan även eliminera andra spår som våra husdjur lämnar efter sig, i form av allergener och andra retande partiklar.

Tobak

Kanske har du köpt en begagnad bil som luktar inpyrt av gammal cigarettrök, kanske har du själv rökt i bilen och vill fräscha upp interiören? Tobaksrök har en förmåga att gå djupt in i bilens interiör och anses vara omöjlig att bara vädra ur. Gamla huskurer med ättika och dylikt ger sällan något tillfredställande resultat.

Luftrenare med inbyggd ozonfunktion har visat sig vara effektiva på att ta bort tobakslukt. Även de mest inpyrda askkopparna till bilar går att fräscha upp förvånansvärt bra. Om du behöver ta till det tung artilleriet så kan du även ozon-behandla bilen med en ozongenerator, vilket vi återkommer till.

Matrester

Att äta något snabbt i bilen när man är på resa eller åker runt i jobbet, kan ibland lämna en del oönskade luktspår i bilen. Många gånger beror den dåliga lukten på att vi t.ex. glömt en matförpackning med matrester i bilen och låtit den ligga och jäsa på golvet lite för länge. Ibland har vi tappat mat mellan sätena utan att vara medvetna om det. Med tiden blir de här resterna dåliga och börjar härskna. Den dåliga lukten är ett faktum.

Luftrenaren filtrerar luften i bilen och eliminerar luktpartiklarna. Om bilen har rejält ingrodda lukter kan du använda en luftrenare med inbyggd ozonfunktion. Då kommer luften genomgå en rejäl reningsprocess som tar bort den dåliga lukten på djupet.

Kroppsodörer

Ju mer tid vi spenderar i våra bilar, desto mer blir de till en del av oss själva. Nu är det inte alltid allt med våra kroppar som är behagligt. Ibland sätter sig olika kroppsodörer i bilens interiör, vilka kan vara obehagliga att vistas i. Det här gäller inte minst om du köpt en begagnad bil där spåren av den förra ägaren, så att säga, hänger kvar i luften.

Luftrenaren renar luften från damm och hudpartiklar, som ofta bär luktspår från oss människor. Även här kan en ozonfunktion på luftrenaren hjälpa dig att rengöra på djupet. Ingrodda lukter av svett och andra kroppsodörer kan neutraliseras, även när de satt sig i bilens mjukare interiördelar.

Smuts

Smuts och damm i en bil är en oundviklighet, tyvärr är det just smuts och damm som med tiden kommer att slita ner din bils interiör. Den blanka, snygga känslan du hade av bilens instrumentpanel, kommer blekas ner med tiden – ju mer damm och smutspartiklar som får nöta sönder ytorna. 

Visst kan du storstäda och skura av bilen noggrant några gånger i månaden för att få bort det mesta av smutsen.  Det är dock betydligt enklare att låta en luftrenare filtrera luften i bilens interiör, så att luftmiljön håller sig ren och fri från minsta partikel och giftiga gaser.

Hur du använder en luftrenare i bilen

Först ska du ta ställning till hur allvarligt luktproblemet i din bil är. Vill du mest ha möjligheten att hålla bilen fräsch och fri från lukt, damm och andra partiklar som påverkar din hälsa negativt? Då klarar du dig bra med en luftrenare.

Om du i stället har en bil där tobakslukter eller andra odörer verkligen bitit sig fast under lång tid, då kan du behöva utföra en ozon-behandling av bilens interiör, med en ozongenerator. Här gäller det dock att vara varsam, vilket vi återkommer till.

Lätta till medelsvåra luktproblem

För att fräscha upp bilen från dålig lukt och få bort skadliga ämnen från luften du andas inne i bilen, använder du en luftrenare. Vi rekommenderar en luftrenare som har möjlighet att rena luften med inbyggd ozon. Det innebär att själva momentet med ozonbehandling sker inne i luftrenaren. Förutom att bilen kommer lukta rent och fräscht, så skapar en luftrenare också en hälsosammare luftmiljö i bilen – fri från smuts, partiklar och allergener.

Svåra och ingrodda lukter

För att sanera bilen från svåra luktskador kan du behöva ozon-behandla bilen. Här gäller det att du är försiktig och väljer rätt ozongenerator. Ozon har nämligen förmågan att skada bilens interiör och elektronik.

Var noga med att enbart använda dig av en modern ozongenerator, med förmågan att släppa ut ozon i intervaller och där effekten varieras under behandlingens tid. Då får du en mild behandling som tar sig an problemen på ett varsamt vis, utan att du riskerar skada bilens interiör eller teknik. Efter några timmars behandling har de ovälkomna lukterna eliminerats permanent.

Fukt och mögelskador

Ibland får även bilar vattenläckor och problem med fukt, vilket kan få mögelsporer att bilda kolonier i bilen. När det händer brukar bilen börja lukta mögel och luften känns tung att andas. I sådan här fall gäller det att du först lokaliserar vart problemet finns och åtgärdar orsaken. Därefter ozon-behandlar du bilen för att ta död på alla mögelsporer och bli av med den dåliga lukten.

Så här tar du bort dålig lukt i bilen - steg för steg

  • Plocka ur bilens plastmattor och samla ihop alla lösa föremål du har i bilen.
  • Plastmattorna passar du på att tvätta av ordentligt. Bort med gammalt grus och damm.
  • Dammsug upp allt löst grus och damm inne i bilen. Torka av bilens inredning.
  • Placera luftrenaren eller ozongeneratorn direkt på bilgolvet. Sätt i gång maskinens program och återkom efter några timmar till en fräschare bil.

Enkelt sätt att hålla bilen fräsch

En luftrenare är en bra investering för din bil som inte bara kommer hålla den fräschare, utan också förlänga livslängden. Smuts och nötande partiklar som virvlar runt i bilens kupé nöter  med tiden ner paneler och lister.

Luftrenaren håller rent från dessa ämnen och ser även till att du själv får en frisk och fräsch luftmiljö att vara i.

0
Produkter
0
0
0