Luftrenare mot damm

Purify

Luftrenare mot damm

Motverka damm med luftrenare från Ozoneair

Luftrenare är en effektiv lösning för att hjälpa till att få bort damm från ditt hem. De använder filter och andra tekniker för att fånga upp damm, föroreningar och andra partiklar i luften.

Dammallergi orsakas av små partiklar, hudavlagringar och spillning från dammkvalster. Faktum är att många människor får luftvägsbesvär som nysningar och hostningar orsakat av dammallergi.

Damm- eller kvalsterallergi kan man drabbas av när som helst i livet. De allergiska symtomen minskar dock ofta ju äldre man blir. Om du lider av dammallergi är besvären oftast värst på morgonen, och i vissa fall kan man få svårt att andas. Det finns receptfria läkemedel att ta för att lindra besvären, men man kan också använda sig av en luftrenare. En luftrenare renar luften från damm, smuts och partiklar. Den kan med fördel användas vid allergibesvär.

Förbättra luftkvaliteten med våra effektiva luftrenare mot damm

Andas friskt och dammfritt med våra luftrenare som är speciellt utformade för att fånga upp och filtrera bort dammpartiklar från luften i ditt hem eller kontor.

Luftrenare Ozoneair Purify

Purify 30

4490:-

Börja med rummet där du spenderar mest tid - sovrummet.

Kapacitet:

30 m²

Ozonfunktion:

Reningslägen:

2

Luftrenare Ozoneair Purify

Purify 60

5990:-

Dubbla reningsstyrkan, inte priset. Bäst val för allergiker även i sovrummet.

Kapacitet:

60 m²

Ozonfunktion:

Reningslägen:

2

Luftrenare Ozoneair Purify

Purify 120

7990:-

Hälsosäkrar hela hemmet på autopilot med vår kraftigast luftrenare.

Kapacitet:

120 m²

Ozonfunktion:

Reningslägen:

3

Vad är dammallergi?

Dammallergi, även kallat kvalsterallergi, orsakar symtom som rinnsnuva, rinnande ögon och nysningar. Tillståndet kan i särskilda fall bli kroniskt, vilket innebär kroniska nysningar, hosta, tryckkänsla i ansiktet, nästäppa eller astmaatacker.

 

Dammkvalster är mycket små, insektsliknande spindeldjur som lever i mjuka material som kuddar, madrasser, kläder, mattor och filtar. De livnär sig på våra döda hudceller och trots att vi inte kan se dem avger de allergiframkallande ämnen genom sin spillning. Dammkvalster absorberar fukt från luften och kan inte överleva på platser med låg luftfuktighet. Det kan därför vara bra att se över luftfuktigheten i hemmet om du besväras av dammallergi.

Om du lider av pollenallergi och vill investera i en luftrenare är det viktigt att välja en storlek på luftrenaren som är anpassad efter det rum den ska placeras i. Om du är ute efter en extra bra effekt kan det vara klokt att köpa en större modell. Vi har även en modell av luftrenare som använder ozon, för att ta det till nästa nivå med ytterligare frisk luft.

Luftrenare mot astma

I luften i våra hem finns inte bara allergener, utan även damm, virus, matos, kemikalier, mögelsporer och bakterier. Dessutom finns andra partiklar i luften som kan orsaka eller trigga allergier och astma.

Lyckligtvis eliminerar en luftrenare inte bara allergener, utan alla luftburna partiklar. Har du en luftrenare i rummet slipper du andas in och påverkas av luftföroreningarna i luften. Värt att ha i åtanke är att en luftrenare inte ersätter den vanliga städningen eller ordinerade läkemedel för allergiker eller astmatiker. Dock kan effekterna av en luftrenare ofta göra att du kan minska på medicineringen.

Hur luftrenare lindrar dammallergi

En luftrenare filtrerar bort bland annat damm och kvalster från luften. Därmed lindrar luftrenaren besvären vid kvalsterallergi. Om du besväras av andra allergier eller astma kan dammkvalster förvärra symptomen. Även då kan en luftrenare underlätta besvären och göra det lättare att andas. Luftrenare kan dessutom eliminera andra allergener, luftföroreningar, bakterier och virus från luften.

Eftersom djurallergener är små och lätta blir de luftburna under lång tid. En luftrenare kan då eliminera dessa partiklar och därmed minska allergibesvären. Som tur är kommer Purify åt de allra minsta partiklarna och kan eliminera dem från luften i rummet, till skillnad från andra luftrenare.

Att tänka på när du använder en luftrenare mot dammallergi

Vi exponeras i störst utsträckning för dammkvalsterallergener i våra sovrum. Detta sker när damm rörs upp i samband med att vi sover, bäddar sängen, byter om och rör oss i rummet. Med hjälp av en luftrenare i sovrummet kan denna eliminera allergenerna så att du slipper andas in dem under natten.

Det finns några saker att tänka på när det gäller luftrenare. Det är viktigt att välja en luftrenare med en storlek som är anpassad efter storleken på rummet den ska placeras i. En luftrenare med en anpassad storlek efter rummet innebär att luften hålls ordentligt ren kontinuerligt under dagen och natten. Purify har tre olika modeller med olika storlekar. Dessa kan rena luften i utrymmen från 30 kvm upp till 120 kvm på endast 2 timmar.

Menu