Luftrenare pollen

Purify

Luftrenare pollen

Använda luftrenare mot pollenallergi

I Sverige är ca 30% av befolkningen allergiska mot pollen. Detta kan vara mycket besvärligt och ge mycket symtom på våren och sommaren då det är som mest pollen i luften. Är man allergisk mot pollen kan man få besvär som rinnande och kliande ögon, nysningar, hosta, luftvägsbesvär och att man känner sig mycket trött och ibland sjuk. På våren och sommaren finns mycket pollen utomhus, men pollen finns faktiskt också i våra hem. Det tar sig in genom fönster, ventiler och på våra kläder när vi varit ute. Då kan det hjälpa att ha en luftrenare i hemmet som lindrar besvären för de som är pollenallergiker.

När pollensäsongen slår till är det vanligt att vi tar till kortsiktiga lösningar. Hostmedicin och nässpray stillar bara besvären för stunden, medan partiklarna kvarstår i inomhusluften. 

Vanliga luftrenare cirkulerar helt enkelt pollenpartiklar med fläktar och filter – eller maskerar dem med tjusiga dofter.

Ozoneair Purify, å andra sidan, är särskilt populär bland just pollenallergiker. Genom att kontinuerligt, kraftigt och kliniskt rena luften från pollenpartiklar, ger den svenska snackisen dig ett starkt skydd mot symptomen. 

Välj den bästa luftrenaren för dina behov

Skaffa en pålitlig luftrenare och lindra din pollenallergi.

Luftrenare Ozoneair Purify

Purify 30

4490:-

Börja med rummet där du spenderar mest tid - sovrummet.

Kapacitet:

30 m²

Ozonfunktion:

Reningslägen:

2

Luftrenare Ozoneair Purify

Purify 60

5990:-

Dubbla reningsstyrkan, inte priset. Bäst val för allergiker även i sovrummet.

Kapacitet:

60 m²

Ozonfunktion:

Reningslägen:

2

Luftrenare Ozoneair Purify

Purify 120

7990:-

Hälsosäkrar hela hemmet på autopilot med vår kraftigast luftrenare.

Kapacitet:

120 m²

Ozonfunktion:

Reningslägen:

3

Vad är pollen?

Pollen är blomväxters och barrträds ena befruktningsorgan. Ett pollenkorn innehåller tre celler och storleken på pollenpartiklarna varierar beroende på vilken sort det är. Pollen från träd och växter kan fastna i slemhinnorna, exempelvis slemhinnorna i näsan. Är man allergisk mot pollen så överreagerar immunsystemet mot ämnen i växternas pollen/frömjöl och bildar antikroppar. Dessa ger symtom som nysningar, kliande och rinnande ögon, nästäppa, rinnsnuva och trötthet. Under våren är det pollen från björk, al och hassel som har högst halter i luften. På sommaren är det istället gräs och gråbo.

Hur kan en luftrenare hjälpa mot pollen?

En luftrenare kan ta bort upp till 99,97% av partiklarna i luften. Detta inkluderar pollenpartiklar. Luftrenaren kan alltså rena luften från pollen och allergener och därmed lindra de symtom som pollenallergin orsakar. Exempelvis nysningar, rinnande ögon osv. Du kan fortfarande behöva ta allergimedicin trots att du har en luftrenare, men de flesta upplever en lindring av deras allergibesvär tack vare luftrenaren. De flesta pollenpartiklarna är väldigt små, mellan 10-50 mikrometer i diameter. Detta kan göra det svårt för vissa luftrenare att fånga upp dessa i sina filter de renar luften med. Eftersom Purify använder sig av den nya tekniken Oxyplasma så eliminerar den partiklarna direkt i luften. Purify kommer då åt de allra minsta pollenpartiklarna

Så kan du undvika pollen

Som pollenallergiker kan det vara svårt att undvika pollen. Speciellt eftersom det finns överallt och gärna cirkulerar i luften på grund av vinden. Det finns dock en del saker du kan göra för att undvika pollen så mycket som möjligt, och därmed få lindrade symtom. Du kan exempelvis hålla fönster och dörrar stängda, hålla koll på pollenprognoserna för att undvika att vistas ute när det är som högst pollenhalter, byta kläder efter du varit ute och undvika att ha kläderna i sovrummet. Om du har ett husdjur så tänk på att detta kan ha pollen i pälsen. Ett annat tips är att duscha och tvätta håret ofta för att bli av med pollenpartiklar. Det kan även vara bra att våttorka ytor när du städar istället för att damma eller dammsuga, då detta kan röra upp pollen som lagt sig på ytorna. Att använda en luftrenare är också en god idé för att minska pollenallergibesvär.

Menu