0

Så väljer du luftrenare efter rummets storlek

Vid val av en luftrenare kan det vara svårt att veta vilken man ska välja. Hur stor luftrenare behövs egentligen? Och hur vet man vilken storlek som är rätt?

När du ska välja en luftrenare är det viktigt att välja en storlek anpassad efter storleken på rummet eller utrymmet där luftrenaren ska vara placerad. Om man har en för liten luftrenare i förhållande till rummets luftvolym kommer luftrenaren inte ha kapaciteten att ordentligt rena all luft i rummet. Därför är det oftast bättre att hellre välja en för stor luftrenare än en för liten. 

Ozoneair har luftrenare i tre olika modeller med olika storlekar. Dessa storlekar är tänkt ska passa olika storlekar på rum och utrymmen där luftrenaren ska användas. Alla tre modeller av luftrenare använder sig av den nya tekniken Oxyplasma, som renar luften i rummet utanför maskinen och eliminerar skadliga partiklar direkt i luften.  

Luftrenare för rum upp till m²

Den minsta storleken av Ozoneair Purify renar luften i rum upp till 30 kvm. Den här modellen är det perfekta valet om du vill ha luftrenaren i sovrummet då den är nästintill ljudlös. Detta då den använder sig utav den nya tekniken Oxyplasma som inte förlitar sig på filter, och kan därför gå tyst då fläktar och filter inte behöver arbeta hårt. Du behöver därför inte oroa dig för att din sömn ska bli störd om du vill ha luftrenaren i sovrummet. Om du exempelvis bor i en mindre lägenhet under 30 kvm kan denna storlek också vara ett bra val. Du kan läsa mer Purify 30 här. 

Luftrenare för rum upp till 60 m²

Om du vill placera luftrenaren i exempelvis vardagsrummet kan Purify 60 vara det givna valet. Den renar luften i utrymmen upp till 60 kvm och är den näst största storleken av Ozoneair’s luftrenare. Om du har en lägenhet under 60 kvm kan Purify 60 användas för att rena luften i lägenheten. Har du ett större sovrum och vill placera luftrenaren i detta så går denna storlek även utmärkt att ha i sovrummet. Även denna modell är nästintill ljudlös. 

Ifall du vill använda luftrenaren mot allergiska besvär, är denna modell ett utmärkt val även om du vill ha den i ett mindre sovrum. Detta eftersom den har den dubbla reningsstyrkan i jämförelse med Purify 30. Om du har allergi eller astma är Purify 60 att rekommendera i sovrummet. Läs mer om Purify 60 här. 

Luftrenare för rum upp till 120 m²

Om du vill använda luftrenaren i ett rum där många människor befinner sig samtidigt, exempelvis på en skola eller på ett kontor, så behöver du en luftrenare med extra hög kapacitet. Om luftrenaren är tänkt ska minska smittspridning av virus och bakterier är det även viktigt att välja en stor luftrenare. Detta eftersom antalet virus och bakterier ökar ju fler personer som finns i rummet. Dessutom ökar även andra luftföroreningar i rummet när antalet personer som befinner sig i det ökar. 

I dessa fall är Purify 120 det självklara valet. Den renar luften i utrymmen upp till 120 kvm och med denna kan du rena hela hemmet. Purify 120 har dessutom en valfri ozonfunktion som ger extra fräsch och frisk luft. Läs mer om Purify 120 här.

Välj den bästa luftrenaren för dina behov

Skaffa en pålitlig luftrenare till ditt älsklingsrum – eller hälsosäkra hela hemmet.

Purify 30

4490:-

Börja med rummet där du spenderar mest tid - sovrummet.

Kapacitet:

30 m²

Ozonfunktion:

Reningslägen:

2

Purify 60

5990:-

Dubbla reningsstyrkan, inte priset. Bäst val för allergiker även i sovrummet.

Kapacitet:

60 m²

Ozonfunktion:

Reningslägen:

2

Purify 120

7990:-

Hälsosäkrar hela hemmet på autopilot med vår kraftigast luftrenare.

Kapacitet:

120 m²

Ozonfunktion:

Reningslägen:

3

0
Produkter
0
0
0