Installation av sorptionsavfuktare i krypgrund

Priskalkylator och offert för professionell installation i din krypgrund genom vårt rikstäckande nätverk av installatörer.

Beräkna kostnaden för krypgrundsinstallation

Med vår priskalkylator kan du enkelt få pris för att installera en sorptionsavfuktare i din krypgrund. Få en detaljerad offert baserad på dina specifika behov och förutsättningar. Använd kalkylatorn nedan för att komma igång och få en offert för din installation direkt.

Steg 1: Välj typ av installation
 • Inkoppling av avfuktaren till eluttag
 • Håltagning för våtluften
 • Utdragning av frånluftsslang
 • Inkoppling och inställning av enheten
 • Introduktion och kort genomgång av funktioner
 • Innehåller alla moment i grundinstallationen
 • Installation av en skyddsduk i hela krypgrunden
 • Borttagning av bråte för att möjliggöra installation av skyddsduk
 • Ger bättre avfuktningseffekt och skydd

Vänligen välj en installationstyp.

Steg 2: Ange total yta för krypgrunden

Vänligen ange ytan.

Steg 3: Är det en enda stor krypgrund eller mindre sektioner?

Vänligen välj ett alternativ.

Steg 4: Tillval
Steg 5/6: Postnummer och avståndsberäkning

Ange postnumret

Vänligen ange postnummer.

Steg 6/7: ROT-avdrag

Vill du utnyttja ditt ROT-avdrag?

Vänligen välj ett alternativ.

Steg 7/8: Sammanfattning och offert

Guide för installation av sorptionsavfuktare

sorptionsavfuktare krypgrund

För att säkerställa en optimal installation av din sorptionsavfuktare, erbjuder vi två installationspaket: grundinstallation och avancerad installation. Nedan följer en detaljerad guide för vad som ingår i varje paket och hur installationen genomförs.

Grundinstallation i krypgrund

För grundinstallationen börjar vi med att säkerställa att din krypgrund är fri från hinder och skräp. Vi kopplar sedan in avfuktaren till ett närliggande eluttag. Därefter gör vi en håltagning för våtluften och drar ut frånluftsslangen till en lämplig plats utanför krypgrunden. Vi ser till att slangen är ordentligt fastsatt med klammer och täckt med fasadplåt för att skydda mot väder och vind.

Efter att alla slangkopplingar är säkrade, kopplar vi in enheten och ställer in den enligt dina behov. Slutligen får du en kort genomgång av avfuktarens funktioner och inställningar för att säkerställa att du kan använda den korrekt och effektivt.

Avancerad installation i krypgrund

Den avancerade installationen inkluderar alla steg från grundinstallationen. Utöver dessa moment installerar vi en skyddsduk över hela krypgrunden för att förbättra avfuktningseffekten och ge extra skydd mot fukt. Om det finns bråte eller skräp i krypgrunden tar vi bort detta för att möjliggöra en effektiv installation av skyddsduken.

Genom att välja den avancerade installationen får du inte bara en komplett installation av din sorptionsavfuktare utan också extra skydd och förbättrad funktionalitet. Detta paket är utformat för att ge dig den bästa möjliga lösningen för att hålla din krypgrund torr och fri från fukt och mögel.

installera duk i krypgrund

Vad kostar installation av avfuktare i krypgrund?

Installationen av en sorptionsavfuktare i en krypgrund kostar vanligtvis mellan 18 000 kr och 22 000 kr. Detta pris inkluderar inkoppling till eluttag, håltagning för våtluft, installation av skyddsduk och borttagning av bråte, samt justeringar av enheten för optimal funktion.

Prisexempel för installation av sorptionsavfuktare

Stad: Stockholm
Krypgrundens yta: 120 m²
Vald installationstyp: Avancerad installation
Extra tillval: Elektriker för uttag och styrpanel

Extra tillval

 • Framdragning av uttag av elektriker: 1500 kr

 • Styrpanel med inkoppling: 2000 kr

 • Totalt extra tillval: 3500 kr

Slutpris

 • Totalt med extra (före ROT): 19590 kr + 3500 kr = 23090 kr

 • ROT-avdrag: 23090 kr * 30% = 6927 kr

 • Totalt med extra (efter ROT): 16163 kr

Frågor om installation av sorptionsavfuktare

Installationen av en sorptionsavfuktare i en krypgrund kostar vanligtvis mellan 18 000 kr och 22 000 kr. Detta pris inkluderar inkoppling till eluttag, håltagning för våtluft, installation av skyddsduk och borttagning av bråte, samt justeringar av enheten för optimal funktion.

 

En standardinstallation inkluderar inkoppling av avfuktaren till ett eluttag, håltagning för våtluften, utdragning av frånluftsslang, inkoppling och inställning av enheten samt en introduktion och genomgång av funktionerna.

Ja, en skyddsduk rekommenderas för att förbättra avfuktningseffekten och skydda krypgrunden. Skyddsduken installeras för att skapa en barriär mot markfukt och förhindra fuktproblem.

En standardinstallation tar vanligtvis mellan 3 och 5 timmar beroende på krypgrundens storlek och tillgänglighet. En mer omfattande installation, som inkluderar skyddsduk och borttagning av bråte, kan ta längre tid.

Tillval för installationen kan inkludera framdragning av uttag av en elektriker (1500 kr) och installation av en styrpanel med inkoppling (2000 kr). Dessa tillval kan väljas beroende på dina specifika behov och önskemål.

ROT-avdraget kan minska arbetskostnaden för installationen med upp till 30%. Detta avdrag görs direkt på fakturan, vilket innebär att du betalar ett lägre belopp från början.

Du kan boka en installation genom att kontakta oss via telefon eller e-post, eller genom att fylla i kontaktformuläretpå vår hemsida. Vi återkommer till dig för att bekräfta bokningen och gå igenom detaljerna.

Efter installationen får du en genomgång av hur avfuktaren fungerar och hur du bäst sköter om den. Vi erbjuder också support och service om du skulle behöva hjälp med din avfuktare i framtiden.

 

Produkter