Luftrenare mot allergier och astma

Purify

Luftrenare mot allergier och astma

Förbättra luften med en luftrenare från Ozoneair

Luftrenare har blivit väldigt populära eftersom de tar bort bland annat allergiframkallande partiklar från luften i hemmet, så att du slipper andas in dem. Detta gör att luftrenaren lindrar allergibesvär och motverkar symptom som allergin kan orsaka. Exempelvis nästäppa, nysningar, kliande ögon, hosta, astma, huvudvärk och trötthet. Om du lider av astmabesvär kan en luftrenare vara till hjälp då den avlägsnar partiklar från luften som irriterar andningsvägarna.

Lindra dina allergier med en luftrenare

Skaffa en pålitlig luftrenare och hälsosäkra hela hemmet.

Luftrenare Ozoneair Purify

Purify 30

4490:-

Börja med rummet där du spenderar mest tid - sovrummet.

Kapacitet:

30 m²

Ozonfunktion:

Reningslägen:

2

Luftrenare Ozoneair Purify

Purify 60

5990:-

Dubbla reningsstyrkan, inte priset. Bäst val för allergiker även i sovrummet.

Kapacitet:

60 m²

Ozonfunktion:

Reningslägen:

2

Luftrenare Ozoneair Purify

Purify 120

7990:-

Hälsosäkrar hela hemmet på autopilot med vår kraftigast luftrenare.

Kapacitet:

120 m²

Ozonfunktion:

Reningslägen:

3

Hur kan en luftrenare hjälpa till att motverka allergier?

En luftrenare är en effektiv lösning för att motverka allergier genom att skapa en renare och hälsosammare inomhusmiljö. Genom att filtrera bort allergen som pollen, damm kvalster, och andra partiklar från luften kan en luftrenare minska exponeringen för dessa ämnen och därmed lindra allergisymtom. Luftrenaren fungerar genom att dra in luften genom ett filter som effektivt fångar upp och håller fast allergenerna.

Genom att använda en luftrenare kan du skapa en trygg och allergivänlig miljö där du kan andas lättare och njuta av ditt hem eller kontor utan obehagliga allergiska reaktioner. Investera i en kvalitetsluftrenare och ge dig själv eller dina nära och kära en lättnad från allergiproblem.

Luftrenare mot pollenallergi

I Sverige lider ca 30% av befolkningen av pollenallergi. Ännu fler lider av andra typer av luftburna allergier. Pollenpartiklar är relativt stora och därför lätta att eliminera från luften inomhus. Detta gör det lätt för en luftrenare att underlätta dina pollenallergibesvär. I princip alla luftrenare kan användas mot pollen.

Om du lider av pollenallergi och vill investera i en luftrenare är det viktigt att välja en storlek på luftrenaren som är anpassad efter det rum den ska placeras i. Om du är ute efter en extra bra effekt kan det vara klokt att köpa en större modell. Vi har även en modell av luftrenare som använder ozon, för att ta det till nästa nivå med ytterligare frisk luft.

Luftrenare mot astma

I luften i våra hem finns inte bara allergener, utan även damm, virus, matos, kemikalier, mögelsporer och bakterier. Dessutom finns andra partiklar i luften som kan orsaka eller trigga allergier och astma.

Lyckligtvis eliminerar en luftrenare inte bara allergener, utan alla luftburna partiklar. Har du en luftrenare i rummet slipper du andas in och påverkas av luftföroreningarna i luften. Värt att ha i åtanke är att en luftrenare inte ersätter den vanliga städningen eller ordinerade läkemedel för allergiker eller astmatiker. Dock kan effekterna av en luftrenare ofta göra att du kan minska på medicineringen.

Luftrenare mot pälsdjursallergi

Pälsallergi orsakas inte av själva pälshåren från djur. Allergin orsakas av de djurallergener som exempelvis katter och hundar avger, som hamnar i luften och ger allergiska symtom. Vissa proteiner som finns i bland annat husdjurets saliv kan också orsaka allergiska reaktioner. Dessa proteiner kan hamna i luften som sedan andas in.

Eftersom djurallergener är små och lätta blir de luftburna under lång tid. En luftrenare kan då eliminera dessa partiklar och därmed minska allergibesvären. Som tur är kommer Purify åt de allra minsta partiklarna och kan eliminera dem från luften i rummet, till skillnad från andra luftrenare.

Motverka kattallergi med en luftrenare

Har du problem med kattallergi som gör ditt hem till en oas av nysningar och klåda? Med en effektiv luftrenare kan du skapa en allergivänlig miljö och njuta av sällskapet av din pälsiga vän utan att drabbas av besvär.

En luftrenare är enastående på att fånga upp och avlägsna allergener som kattallergen från luften. Genom att använda avancerad filtreringsteknik fångar den upp hår, mjäll och andra allergiframkallande partiklar. Resultatet? Ren och frisk luft som du kan andas in utan att oroa dig för allergiska reaktioner.

Att tänka på vid placering och val av luftrenare

En god idé är att placera luftrenaren i det rum där du, eller den som är allergisk, spenderar mest tid. Oftast är det sovrummet. Efter en god natts sömn på 7-9 timmar i ren luft kommer du uppleva drastiskt minskade symtom den kommande dagen. Detta kan även göra att behovet av allergimedicin minskar.

För en ren, hälsosam och frisk luft i hela hemmet kan det vara bra att ha en luftrenare som kan rena varje rum. Detta säkerställer att all luft blir ordentligt renad. Purify’s största storlek har kapacitet att rena 120 kvm. Att även ha luftrenare på jobb och skola är bra för allergiker.

Menu